Skocz do zawartości
IGNORED

głośniki jakiej firmy do Onkyo tx-sr601?

Pokles

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pytanie jakie głośniki, mam na myśli zestaw do KD (5zstuk) ale równiez dobre fronty do stereo, zakupić do amplitunera Onkyo 601-ki ? Właściwie bardziej zależy mi na podpowiedzi z Waszej strony odnośnie firmy i ewentualnie serii a to dlatego ,że zależałoby mi na skompletowaniu zestawu jednego producenta i najlepiej z jednej serii ze względu na jednakowe materiały użyte do produkcji. Zakupy odbywałyby się pewnie w dwóch etapach np. najpierw fronty potem reszta. Subwoofer już posiadam (Koda sw15A -150W). Myślałem o : Tannoy'ach serii Fusion lub Quadral'ach serii QLX. Proszę jednak o różne sugestie.

Jeśli chodzi o fronty to w Tannoy'u myślałem o frontach Fusion 4 a w przypadku Qudral'a o frontach QLX 210.

Pozdrawiam serdecznie.

Kontynuując mój wątek chciałem jeszcze dodać, że w grę wchodzą jak najbardziej głośniki innych firm np: KEF, INFINITY, WHARFEDALE czy PARADIGM. generalnie zależałoby mi aby cena nie przekraczała 2000-2500 pln za fronty. pozdarwiam

Witam

U mnie śmigają Infinity Beta 50 z 601 tyle, że to drożej od Twojej kwoty, którą chcesz przeznaczyć. Jestem b. zadowolony z dżwięku choć wszyscy na tym forum polecają jak nie Avance to Tannoye.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.