Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha RXV 1400RDS - jakie głośniki

roman 33

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie!

Proszę doradzcie mi jakie kolumny powinienem kupić do amplitunera Yamaha RXV 1400 RDS aby nie popełnić błędu i dobrać optymalny zestaw dobry do kina domowego jak i na ile to możliwe dla tego amplitunera do odsłuchu stereo.

Na razie muzyki bede słuchał w pomieszczeniu o powierzchni 18m2 a docelowo w 25m2. Zależy mi aby dwa przednie głośniki grały dobrze stereo /na ile to możliwe z amplitunerem/ a komplet w kinie domowym. Słucham różnego rodzaju muzyki od elektronicznej przez popularną do poważnej włącznie.Zależy mi jedynie aby basy ani soprany nie były zbyt dominujące, natarczywe i męczące. Proszę podajcie mi konkretne modele na przód, tył, centralny oraz subwofer. Jeśli uważacie że w pewnej konfiguracji subwofer nie jest potrzebny gdyż głośniki przednie grają wystarczająco dobrze basy w kinie domowym to prosze napiszcie. Bo po co wydawać zbytecznie pieniążki. Yamaha umożliwia puszczenie basów w kinie domowym na głośniki przednie.

Mogę wydać do 5 - 8 tyś za komplet głośników

Proszę doradzcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.