Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do małego pokoju

Tyngi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, poszukuję wzmacniacza używanego do 1200 zł który będzie dobry do muzyki pop, pop-metal, rocka w pokoju 13m2 (kwadratowy) i do którego nie będzie problemu dobrać kolumn. Obecnie posiadam kolumny Dali concept 6 które napędza Dual CV 1260 z dac SMSL Sanskrit ale będe chciał je w przyszłości zmienić. Obecnie wzmacniacz daje rade do 30% na potenciometrze później pali bezpiecznik (8-16 ohm a kolumny zchodzą do 4 ohm) ale przy jego 50W na kanał 10% na skali wystarcza do głośnego słuchania, a 20% to już naprawdę impreza. Od gdzieś tak środka średnicy w górę gra to dość ładnie szczegółowo, rozdzielczo ale nie chłodno, nie drażni a cała reszta to lipa bas jest znikomy a jak podkręce to staje się dudniacy nie kontrolowany i całkowicie nie rozdzielczy. Nie słuchałem niczego innego więc moja opinia może być zleksza nie zgodna z prawdą :). Wiem że większość zależy od kolumn ale chciałbym jakiś wzmacniacz z większą sceną, rozdzielczością i lepszym basem i wnioskuję że nie musi być dużej mocy ale przeważnie jakość idzie w parze z mocą...chciałoby się kupić coś okazyjnie, mój kandydat to Densen B100 ale chyba nie dam rady się zmieścić w budżecie, może ktoś jakiś zaproponuje...

https://www.audiostereo.pl/topic/118392-wzmacniacz-do-ma%C5%82ego-pokoju/

Wiem że większość zależy od kolumn ale chciałbym jakiś wzmacniacz z większą sceną, rozdzielczością i lepszym basem

Wiesz że większość zależy od kolumn ale chciałbyś wymienić wzmacniacz. Ale czy wiesz że dużo zależy też od akustyki - czyli współpracy kolumn z pomieszczeniem ? Może być tak że kolumny są u Ciebie tak ustawione że żaden wzmacniacz im nie pomoże. Najtaniej jest pojeździć z kolumnami po pokoju - bo to nic nie kosztuje.

Tak wstępnie wzmacniacz to Nad 370 / 372 .

Dzięki za odpowiedz, może koledzy mają częściowo rację ale miałem kiedyś pożyczony wzmacniacz od kolegi na 2 dni Saba PA2065 lub coś podobnego i z tego co pamiętam górne pasma może i były gorsze ale nie można powiedzieć że nie było basu. Postaram się wrzucić jakieś foty jak tel. podładuje. Szafka RTV w projekcie, a te NAD-y duże piece nie za duże ?:)

fotki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-53094-0-93366900-1424717448_thumb.jpg

post-53094-0-72190200-1424717461_thumb.jpg

post-53094-0-33974200-1424717474_thumb.jpg

post-53094-0-04392300-1424717488_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) zobacz na to, masz również wejście na USB - nowy w tej cenie

Ukryta Zawartość

Zawsze mawiali używane = lepsza jakość, wzmaciacz za 1000 zł gdyby to był jakiś chińczyk a to niemiec nie wiem co o tym myśleć. Funkcjonalność mało mnie interesuje, aby posiadał ze 2 pary rca na dac i na ewentualny tuner może być nawet bez pilota.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.