Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do grania i muzyki - jakie?!

marriuszek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Po raz kolejny będę wałkował ten sam temat - Słuchawki do grania! Czyli takie z dużą sceną!

Moje typy w kolejnosci..

ad500x

senki hd558

superluxy 668b

akg 401, 501

takstary ts671

dt770

hmc 631

Liczy się dla mnie wielkość sceny (pozycjonowanie), otwartość (mała separacja od otoczenia, brak pocenia) oraz WYGODA użytkowania (by po kilku godzinach uszy nie grzały się)

Nie jestem audiofilem.. Mam jednak wymagania.. nie znoszę tandety.. byle jaki dźwięk wychwycę od razu. Potrzebuję słuchawki do gry i muzyki - proste.

Dużo czytałem o Superlux 668B.. sporo też o ad500x (między innymi na tym forum). Wiem także że Senki HD558 mają niezłą scenę.. dobrą do grania.

Pytanie do kolegów z forum.. które z nich są najlepsze. Przyznam szczerze że rozważałem ad500x i hd558. Superlux wydają się zbyt(?) tanie.. tzn. chcę czegoś na prawdę dobrego.. nie byle czego.. mam senki hd201.. chcę lepszych.. otwartych.. bo hd201 pocą uszy.. uciskają.. po godzinie grania mam ich dość.. mają fajny bas.. i dość dobre brzmienie.. ale wąską scenę.. no i męczą z czasem. Niskie pady..

Tak czy siak chcę coś otwartego (ze względu na pozycjonowanie w CSGO.. i dlatego że w zamkniętych moja rodzina skarży się że się wydzieram podczas grania.. co generalnie jest prawdą ponieważ nie słyszę tego co mówię.. więc mówię zbyt głośno.. CZAS Z TYM SKOŃCZYĆ! Mój ośmioletni Igoś nie może przeze mnie odrabiać lekcji.. dość tego!)

Pytanie do Was przyjaciele.. czy HD558 będą porównywalne z ad500x pod względem dźwięku oraz sceny i wygody? Pytam ponieważ skłaniam się ku ad500x ale ze względu na to że mój przyjaciel posiada senki 518.. wiem że Senki 5 są niezwykle lekkie i wygodne.. (czego nie posiadają hd201) zastanawiam się czy nie będą lepsze od ad500x..

Dzięki z góry za odpowiedzi.

Źródło to X-Fi gamer od Creativa.. nie audiotrack..

P.S. Wiem że temat był poruszany wiele razy.. chciałem nadmienić że odnoszę się wyłącznie do kilku modeli słuchawek.. o określonym zastosowaniu.. nie widziałem tego typu tematu więc proszę o nie usuwanie przez moderatorów. Dziekuję.

Cześć

do gier i muzyki najlepsze będą nie audiofilskie wynalazki,ale jakieś słuchawki profesjonalne,np. ultrasone pro 2900-konstrukcja otwarta,wokółuszna ,dość wygodne ,impedancja 40 ohm,czyli można podłączyć do wszystkiego,dzięki s-logic szeroka scena no i bas jak piekła....

Jednak przede wszystkim powinieneś przetestować kilka modeli sam.

Cześć, Ja do grania na PC, grania na konsoli, słuchanie muzyki z PC, telewizora i nawet jako słuchawki do wzmacniacza gitarowego używam Superlux hd-330.

Słuchawki wg. mnie mają szeroką scenę, dźwięk jest klarowny i czysty, mógłbym się delikatnie przyczepić, że w grach jest ciut (minimalnie) za mało basu przy wybuchach itp, ale tą niedogodność zrzucił bym na karb karty muzycznej i softwarowych ograniczeń.

Jakby to obrazowo przedstawić,:

grałem w wiedźmina 2, w zimowy wieczór i jak mi nagle wiewiórka za plecami przebiegła to skończyłem z mieczem w dłoni i gotowym zaklęciem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.