Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana przewodów w budżetowym systemie

eloy

Rekomendowane odpowiedzi

Dotarł dziś do mnie kabel IC. Wybrałem Monkey Cable Clarity J2P (MCYJ2P3). Zmiany w dźwięku są zauważalne, bas stał się bardziej doniosły i potężny chwilami mam nawet wrażenie, że jest go zbyt dużo. Góra pasma jest nieco bardziej czysta ale też jakby delikatnie było jej mniej niż poprzednio. Co do wykonania kabla to nie mam zastrzeżeń choć pewien niesmak pozostawia napis na pudełku made in China....

Jako ciekawostkę dodam, że kupiłem go w sklepie z kablami a nie ze sprzętem AV i zastanawiam się jaką marże na sprzęcie muszą mieć salony audi skoro na kiepskim kabelku mają przebitkę prawie 100 pln. Dla zainteresowanych link do sklepu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Szkoda, że nie mają szerszej oferty kabli głośnikowych, ceny zapewne byłyby konkurencyjne.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

to nie przebitka tylko opłata religijna

kabel robiący bas, poprawiający scenę, zwiększający umiejętności solisty oraz jakość samego nagrania plus poprawa akustyki pomieszczenia

Smoleńsk.

Tylko z Chin.

Słuchaj,

To kieruj się opiniami wróżbitów z forum co to powiedzą Ci jak to zagra w Twoim własnym domu, z twoim własnym miodem w uchu ( bez urazy), w Twojej własnej akustyce pomieszczenia :-D

Cuda panie!

widzisz już o co cho?

Słuchaj,

To kieruj się opiniami wróżbitów z forum co to powiedzą Ci jak to zagra w Twoim własnym domu, z twoim własnym miodem w uchu ( bez urazy), w Twojej własnej akustyce pomieszczenia :-D

Cuda panie!

widzisz już o co cho?

Decyzję podejmuję sam, ale lubię wcześniej zaciągnąć opinii innych. Przy tym konkretnym kablu brałem pod uwagę jakość wykonania i giętkość. Kabel jak kabel, ten konkretny będzie kawałek wystawał z listwy przez co będzie narażony na różnego rodzaju manewry, może nawet na upadki końcówki jack i przypadkowe nadepnięcie na nią. Nie spodziewałem się, że cokolwiek zmieni w przekazie dźwięku (a jednak tak się stało nie jest zupełnie neutralnie ). Jak pisałem wcześniej co do wykonania nie ma się czego czepiać, wykonany jest solidnie, jest giętki więc się szybko nie złamie, ma długi okres gwarancji. Pozostaje tylko niesmak że wykonali go w chinach. Ogólnie może być ale nie ma efektu wow... Za 256 pln do przyjęcia, ale za cenę w sklepie audio u dystrybutora za 356 pln to raczej już za dużo. Gdyby nie potrzeba zmiany długości przewodu pewnie prolink za 40 pln dożyłby u mnie swych dni.

acha

macam właśnie procab na końcówkach xlr do monitorów i kolejny jack-rca

zapewniam ze są mega giętkie i dobrze wykonane

cena..no tyle co 3 dobre piwa.

Proszę o doradzenie.

Mam w swoim systemie kabel głośnikowy:

Klotz LY 240 (LY240T) Przewód głośnikowy 2x 4mm2

Zastanawiam się nad wymianą na:

Monkey Cable (MCYDB2) Clarity Diamondback rev II przewód głośnikowy posrebrzany 2x3,6mm2

Kilka pochlebnych opinii już czytałem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.