Skocz do zawartości
IGNORED

Jak podłączyć amplituner 5.0 do karty dźwiękowej?

Jacgues

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Posiadam kartę dźwiękową AIM SC808, głośniki Wharfedale Crystal 5.0 i chcę zakupić amplituner / wzmacniacz do kina domowego by to wszystko razem porządnie połączyć.

1. Jak to poprawnie wykonać?

2. Jaki wzmacniacz lub amp polecilibyście mi? Najchętniej używany, mam budżet wynoszący ok. 350 zł.

Dziękuję za pomoc

Masz naprawdę wysokiej klasy kartę dźwiękową, głośniki powiedzmy niska średnia półka, ale nie wiem, czy amplituner w takim budżecie będzie dobrym rozwiązaniem. Mam wrażenie, że w tej cenie nie dostaniesz nic co by proporcjonalnie dorównało klasą do dźwiękówki. Chyba, że po prostu szukasz czegoś na szybko, przejściowo tylko.

Karta dźwiękowa stworzona dla miłośników wyższej klasy słuchawek i ogromnych możliwości płynących z dostosowywania brzmienia pod własne preferencje. Dzięki wymiennym wzmacniaczom operacyjnym możliwe jest dopasowanie układów o parametrach najlepiej zgrywających się z posiadanymi przez nas urządzeniami. Mimo niskiej ceny producent użył wysokiej klasy komponentów elektronicznych takich jak chociażby najwyższe modele konwerterów C/A i procesorów dźwiękowych produkowanych obecnie przez Wolfsona i C-Medię. Karta mimo zorientowania na stereo w pełni obsługuje dźwięk wielokanałowy za sprawą dołączonej do zestawu karty-córki SC808D, po podłączeniu której możemy cieszyć się dodatkowymi funkcjonalnościami bez konieczności dokupowania opcjonalnych kart rozszerzeń.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ale 12 osób licytuje

karta ma wyjście optyczne, wielokanałowe analogowe a amplituner ten akurat ma takie same wejścia więc możliwości są.

Ukryta Zawartość

Dzięki

Coś jednak czuję, że ta Yamaszka pójdzie sporo ponad budżet.

Sądzisz, że AIM SC808 dobrze się sprawi w 7.1 czy faktycznie dedykowana jest do 2.0 i powinienem szukać czegoś innego?

Sądzisz, że AIM SC808 dobrze się sprawi w 7.1 czy faktycznie dedykowana jest do 2.0 i powinienem szukać czegoś innego?

Skoro masz już tą kartę to po co szukać czegoś innego, mogłeś popatrzeć za Xonarem od Asusa, np takim :

Ukryta Zawartość

lub

Ukryta Zawartość

jeśli chodzi o amplituner będzie ciężko wyrwać coś sensownego w tej kwocie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.