Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do Muzyki (200zł)

kuboniek1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od kilku dni przeszukuje internet i różne fora w poszukiwaniu słuchawek które spełnią moje wymagania

-max 200zł

-zamknięte bądź pół-otwarte

-słucham głównie rapu/rocka

- nie moga być zbyt wielkie bo bd w nich chodził po mieście ale tez nie za małe, tak aby ucho całe ucho weszło (głownie bede używał w domu 5-7h dziennie)

Do tej pory wybrałem kilka modeli

- Creative AURVANA LIVE

- AKG K518DJ

- Superlux HD681 Evo mk2

- Pioneer SE-M390

-Takstar HD 2000

Myślałem równiez o Takstar hd6000 i Takstar 80 Pro ale wykraczają poza moje mozliwości finansowe

Podobno najlepsze będą CAL'e ale dopiero po recablingu,

co myslicie?

https://www.audiostereo.pl/topic/118892-s%C5%82uchawki-do-muzyki-200z%C5%82/

Miałem Takstar HD2000 (kupiłem właśnie dla porównania z CAL) i moim zdaniem fabryczne Takstar HD2000 gra lepiej niż CAL fabryczne. CAL+wymiana kabla to już ok 300zł, Takstary kupiłem w promocji innego sklepu poniżej 80zł. CAL wydaje mi się, że są wygodniejsze, ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia. Osobiście nie kupiłbym obecnie CAL, ponieważ są zamulone... od kiedy mam Denon AH-D340 zapomniałem o CAL. CAL to pełno basu, mało przestrzeni, ale za to dużo "fun'a" w graniu. Na Twoim miejscu poczekałbym trochę i dozbierał do czegoś lepszego ;)

Odnośnie PRO80, kolega ma rebrandy tych słuchawek w postaci Kingstonów, moim zdaniem mają nieco inny charakter grania, nie ma tylu basów, jest więcej przestrzeni, są mega wygodne. Nie słuchałem takich słuchawek jak Takstar HI2050 czy TS671 - niestety nie chciano mi ich wypożyczyć na forum, więc do tych się nie odniosę.

Poczekaj na opinię bardziej osłuchanych ;)

Panasonic jak w "o mnie" i ich modyfikacja dostepna w necie. Bardzo prosta.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.