Skocz do zawartości
IGNORED

Alternatywa dla Yamaha NS-P430

gkk

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

Drodzy forumowicze, noszę się z zamiarem kupna KD Yamaha (RX-V450 + DVD-S550). Brakującym ogniwem są głośniki. Na allegro zestawy Yamahy oferowane są zazwyczaj z głośnikami NS-P100, NS-P240, ostatecznie NS-P430. Czy ktokolwiek słucha, bądź słuchał tych zestawów? Zainteresowały mnie z powodu swoich niewielkich rozmiarów, gdyż gęstość zabudowy meblowej oraz wrodzony wstręt mojej kobiety do kolumn podłogowych nie pozostawiają mi innego wyboru. Czy istnieje jakaś alternatywa dla w/w zestawów, którą mógłbym ustawić na półce segmentu (fronty+central)? Dodam jeszcze, że zestaw będzie stał w małym pokoju (3x2,5m) do czasu przeprowadzki do większego lokum. Oczywiście ze zmianą lokum, zmianie ulegnie zestaw głośnikowy. ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/11907-alternatywa-dla-yamaha-ns-p430/

wielka wielka szkoda ze nie masz innego wyboru bo takie zabawki to nie nadaja sie do niczego,szkoda kasy na tak dobre ampli.Jak bys miał mozliwosc kupna podłogówek to za 1100 zł miał byc bez porównania lepsze kolumny,bo ja włąsnie mam do sprzedania takie czyli Kody F51.Proponuje kupic y350 zamiast 450 bo szkoda kasy na taki ampli do tych pierdziawek.

Ja mam NS-P240 i Y350. Jest to trochę zbyt mało na dość duży pokój ale nie narzekam. Na dniach będę ten zestaw rozbudowywał i wtedy może mi się światopogląd zmieni ale na odsłuchu w firmie kolumn B&W 603 nie zostałem powalony na kolana. Jest lepiej ale różnica w kasie nie jest współmierna do różnicy we wrażeniach.

• 1 miesiąc później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.