Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo do 3500złotych (na początek)

dudziakk13

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie- radocha na pierwszym miejscu :)

Myślę jednak, że to troche jak z grzebaniem w samochodzie. Jeden kupi takie auto żeby jeździć i mieć fun, drugi będzie starał się poprawiać parametry, dokładać bajery żeby mieć i fun i ciekawe zajęcie, taki rodzaj hobby oraz oczywiście satysfakcję ze zmian dokonanych :)

Ja chcąc trochę "podłubać w brzmieniu" poradziłem się kilku osób, posłuchałem i kupiłem Tannoy DC6T SE, w Polskim sklepie od producenta :)

Jestem bardzo zadowolony.

Do tego ONKYO A-9050 na allegro, ale sprawdzony sprzęt.

Z kablami narazie się nie bawiłem (muszę potestować i sprawdzić na własnej skórze żeby uwierzyć w magiczne działanie i móc się na ten temat wypowiedzieć ;] ).

Tannoy'e grają świetnie, szczególnie zdziwiła mnie dynamika (Quincy Jones obnaży każdy mankament systemu w tej kwestii) :) a Wy czego słuchacie na co dzień ?

• 6 miesięcy później...

Chciałbym się podpiąć do tematu. Planuję w najbliższym czasie zakupić jakiś zestaw do 3500 zł. Przymierzam się do zakupu amplitunera sieciowego i kolumn (monitory i podłogowe), chyba najlepiej nowe. Pokój 20 m2 i nie zamierzam jak większość piszących zmieniać pokoju ani go powiększać.. Najczęściej słuchana muzyka to głównie rock: lata 90 i obecne, polski rock, czasem melancholijna i sentymentana muzyczka. Źródłem najczęściej byłyby pliki FLAC, mp3, Wave z pendrive lub radia sieciowe lub coś "na szybko" z komórki lub tableta przez Wifi. Polecane i sugerowane przez innych odtwarzacze sieciowe to Yamaha NR500 lub chyba mój faworyt Onkyo Tx 8130. Możliwości odsłuchu mam bardzo ograniczone.

1. jakie kolumny do tych wzmacniaczy (każdego z nich) wybrać dostosowując do mojej muzy, głównie rock lub mocny rock?

2. sugerowane są dla mnie nowe kolumny Pyon Pearl 25 lub Klipsch r24f, co wy na to - jesli chodzi o współgranie z ww. amplitunerami

3. sugerowane są także używki Elac 58.2 - jesli chodzi o współgranie z ww. amplitunerami

4. sugerowany jest także zestaw Cambridge minx XI +aero 2, choć trochę zbyt dużo jak na mój budżet

Będę wdzięczny za każdą radę i sugestię

Pozdrawiam w nowym roku

• 2 tygodnie później...

Chciałbym się podpiąć do tematu. Planuję w najbliższym czasie zakupić jakiś zestaw do 3500 zł. Przymierzam się do zakupu amplitunera sieciowego i kolumn (monitory i podłogowe), chyba najlepiej nowe. Pokój 20 m2 i nie zamierzam jak większość piszących zmieniać pokoju ani go powiększać.. Najczęściej słuchana muzyka to głównie rock: lata 90 i obecne, polski rock, czasem melancholijna i sentymentana muzyczka. Źródłem najczęściej byłyby pliki FLAC, mp3, Wave z pendrive lub radia sieciowe lub coś "na szybko" z komórki lub tableta przez Wifi. Polecane i sugerowane przez innych odtwarzacze sieciowe to Yamaha NR500 lub chyba mój faworyt Onkyo Tx 8130. Możliwości odsłuchu mam bardzo ograniczone.

1. jakie kolumny do tych wzmacniaczy (każdego z nich) wybrać dostosowując do mojej muzy, głównie rock lub mocny rock?

2. sugerowane są dla mnie nowe kolumny Pyon Pearl 25 lub Klipsch r24f, co wy na to - jesli chodzi o współgranie z ww. amplitunerami

3. sugerowane są także używki Elac 58.2 - jesli chodzi o współgranie z ww. amplitunerami

4. sugerowany jest także zestaw Cambridge minx XI +aero 2, choć trochę zbyt dużo jak na mój budżet

Będę wdzięczny za każdą radę i sugestię

Pozdrawiam w nowym roku

Myślę że coś z oferty Klipscha powinno spełnić Twoje oczekiwania. Generalnie grają trochę ostrzej w górze i mają podkolorowany bas, dlatego pomyśl o tej marce. Osobiście polecam TANNOYe, do każdej muzyki w sumie - słucham na nich wszystkiego, więc posłuchaj i tego brzmienia. W porównaniu do Klipscha jest cieplejsze i chyba bardziej miękkie, ale też potrafi zasadzić rockowego kopa !

Pozdrawiam również w nowym roku ! Ja właśnie zastanawiam się nad zakupem ONKYO 8150, także witam w klubie poszukiwaczy nowego sprzętu ;p

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.