Skocz do zawartości
IGNORED

Wykonanie Interkonektu

pinio

Rekomendowane odpowiedzi

dobrodzieju>

trzeba uwzglednic jeszcze inne istotne zjawiska ale szczegolnej filozofii tu nie ma, wbrew temu co mozna wyczytac w folderkach reklamowych "audiofilskich" firm kablowych. Np. z foldera jednego z polskich prod., ...dielektryk lepszy od teflonu ...170% ekranu w ekranie:)

W domowych warunkach przy uzyciu dostepnych materialow mozna zrobic kabelki ogolnie dorownujace KAZDEJ komercyjnej konstrukcji niezaleznie od ceny.

-->dht

Dziękuję, kabelki sprzedają się dobrze, więc są osoby, które słyszą różnicę.

Chyba się nie zrozumieliśmy. Nie chodziło mi o kolor dielektryka tylko o kolor zewnętrznej otuliny a ten na pewno nie ma wpływu na dżwięk.

Co do pytania o rodzaj dielektryka, nie można jednoznacznie określić, który jest najlepszy. Wszystko zależy od konstrukcji kabla. Jedno jest pewne: im czystszy przewodnik, tym lepsze właściwości soniczne.

Twierdzisz, że w warunkach domowych można wykonać dowolny kabel - to ja poproszę kabel, który zagra jak PURIST AUDIO DESIGN - Dominus RS :)

-->Dobrodzieju

Właściwości elektryczne kabla to nie wszystko. Różne rodzaje przewodnika zagrają inaczej pomimo, że zachowamy te same parametry. Np. z naszego doświadczenia wynika, że duży wpływ ma sposób produkcji przewodnika i jego geometria.

Pozdrawiam wszystkich sceptyków - kiedyś sam nim byłem :)

->dht

Jakie jeszcze "istotne zjawiska" należy uwzględnić?

Czy mógłbyś je wymienić?

->ALBEDO

Sposób produkcji przewodnika i jego geometria wpływają właśnie na własności

elektryczne i falowe lini transmisyjnej, które można zmierzyć. Poproszę o inne argumenty.

Jeśli mimo tych samych parametrów dwa "obiekty" grają inaczej to dlaczego dotyczy to tylko

kabli a nie np. tranzystorów? A może krzem z Korei gra "gorzej" niż krzem z Tajwanu?

Ale poważnie, bo naprawdę chcę się czegoś dowiedzieć. Czy w dobrych kablach po prostu R i G

mają być jak najmniejsze i niezależne od częstotliwości?

Ile wynoszą L,C,R,G dla tego PURIST AUDIO coś tam?

Pozdrawiam wszystkich mistyków

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.