Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie glosniki i jaki cd

Jasku

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam wzmak denon 2802 i chcialbym do niego dokupic kolumny i cd-ka myslalem o b&w704 s3 i marantz 730 (posiadam kable kimberl tc8 i audioklest king kobra) czy to by wedlug was dobrze zagralo czy moze macie jakies inne propozycie bardzo prosze o rade, ulatwcie mi wybór zażuccie swoje propozycie.

https://www.audiostereo.pl/topic/12053-jakie-glosniki-i-jaki-cd/

Oj, Jasku, Jasku... wszyscy Ci radzili - wymien amplituner KD na wzmacniacz stereo i sprawdz czy nie jest lepiej, a Ty sprzedales CD i kolumny a amplituner i super-kabelki zostawiles... ;-)

Zecz w tym ze ja chce miec takze kd bo ogladam duzo filmów no i chcialbym sluchac muzyki. A wiec stwierdzilem ze na poczatek pod nóż pujdą glosniki i cd a potem kiedys dokupie oddzielny wzmak na stereo. No i jeszcze jedno pytanko ile musze zaplacic za wzmak stereo zeby uslyszec znaczna ruznice w poruwnaniu z moim denonem?

Wyjasniam: obecnie caly zestaw stoi w pokoju goscinnym potem(nie predko bo dopiero jak kupie wzmak stereo) system kina domowego zostanie w owym pokoju a stereo powedruje do mojego i bedzie tylko mój, a narazie to zestaw bedzie sie skladal z 5.1 no i skoro mam okazie sprzedac jbl bez straty to chce je sprzedac i kupic cos co mi bedzi gralo pare lat i bede z tego zadowolony. No i chce zeby to dobrze gralo z owym amplitunerem kd bo wzmak bedzie dopiero za jakies 8-10 m-cy. Wiec prosze o rade jakie glosniki mam do tego zparowac (chodzi o stereo)

Czy to oznacza, ze chcesz teraz kupic fronty do przyszlego 5.1 i potem dokupic reszte zestawu?

A moze liczysz na to, ze fajne kolumny dobierzesz rownie dobrze do obecnego amplitunera KD jak i do przyszlego, oczywiscie niewiadomo jakiego, wzmacniacza stereo?

Jasku, ja powoli z Toba wymiekkam... ;-)

Mariusz co to jest IHHO? no i jeszcze jednoobecny jak i przyszly pokuj ma okolo 23 m2 i obawiam sie czy monitorki wypelnia pokój basem (lubie dzwiek o podstawie basowej)no i slucham popu rocka i hip-hop. I dziekuje ci za pomoc.

IMHO = in my humble opinion = moim skromnym zdaniem

U mnie jest 20m2 i gdyby nie to ze kolumny stoja mi (prawie) na srodku pokoju, to basu byloby za duzo. Ale jezeli rzeczywiscie lubisz glebszy i bardziej miekki bas, proponuje niezaduze podlogowce, np. VA Bach, ktorych niedawno sluchalem (zreszta pod tzw. naporem forum) i rzeczywiscie spodobaly mi sie. I wcale nie uwazam jak niektorzy, ze nie sa to kolumny uniwersalne - tzw. "panie z basem" byly mi mile, a i rock sie obronil. Pop tez zagraja.

Dziekuje Mariusz za pomoc postaram sie znalezc owe glosniki i je odsluchac na moi ampli. chociaz ich tu nie widzialem (znajduje sie w niemczech) jesli ich nie znajde znowu udeze z pytaniami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.