Skocz do zawartości
IGNORED

Opinie o znalezionych VIFA M17WH-09

kabaruto

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. W starej szafce w korytarzu, która zawsze była używana do wrzucania gratów znalazłem przetworniki VIFA M17WH-09. Na bank przywiezione z innego kraju. Prawdopodobnie Niemcy, Dania, Holandia, ew. Szwecja lub Czechy.

Czy są one coś warte?? jak to gra ile może kosztować sztuka?? Głośniki sprawne testowałem je bez obudowy. Czy coś zrobionego na tych przetwornikach może zagrać lepiej niż np. Tannoy Mercury m2?

Update. jeszcze w kartonie białym znalezione takie cuda D27SG-05-06.

Dodam, jeśli to pomoże, że przetworniki raczej nie powinny być starsze niż 15 lat. Ś.P . Ojciec jeździł jakoś po 1999 r za granicę

https://www.audiostereo.pl/topic/120702-opinie-o-znalezionych-vifa-m17wh-09/

Bardzo fajne głośniki, już nieprodukowane. Można coś z nich ciekawego wystrugać, wszystko zależy od dobrego projektu zwrotnicy.

Do jakiej klasy kolumn bys je porównał ?? Lepsze niż seria tannoy mercury?

Sprzedać czy coś składać? Ile mogę wołać?

To nie są jakieś drogie głośniki więc pieniędzy na nich nie zarobisz. Ale na 100 % zagrają dużo lepiej niż podstawowa seria Tannoya.

Dużo lepiej znaczy na poziomie jakich kolumn?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.