Skocz do zawartości
IGNORED

Który ampituner wybrać Denon AVR-X1100W czy YAMAHA 577

boby

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem taki sam problem YAMAHA 677 czy DENON 2100? Napiszę tobie najdokładniejsze stwierdzenie.YAMAHA kładzie na kolana DENONA w kinie a DENON wali ją za to w stereo.W moim przypadku skończyło się na kredycie i kupiłem DENONA 3100 gra u mnie z DALI Z7 też kredyt.Całkowity koszt 6600zł wpłaciłem 2400 więc kredyt 4200.Kiedy siedziałem już w samochodzie spakowany to dopiero do mnie dotarło jak mogłem się tak zadłużyć.Kiedy wróciłem do domu i wszystko podłączyłem doznałem szoku.Efekty kinowe jak i brzmienie stereo rewelacja.Dziś pozostało mi do spłaťy 9 z 20 rat i nie żałuję ani jednej złotówki.Pozdrawiam i życzę trafnych decyzji.

No właśnie.Teraz zastanawiam się nad Yamahą 779 i Denonem AVR-X3100.Zwiększył mi się budżet do 3000 tysięcy.Tylko,że na razie będzie to grało z kodą,a na Dali Zensor lub podobne w tej cenie kolumny będę miał dopiero za pół roku.

Jeżeli YAMAHA to 777 ponieważ 779 jest odgrzanym kotletem i wyżucisz pieniądze.Po za tym musisz wiedzieć że jeśli trafisz na dobry salon i uczciwego sprzedawce to powie Tobie to co ja :albo 777 albo seria AVANTAGE która teraz zaczyna mieć w miare normalne ceny.Ale jeśli chodzi o moje zdanie to jeśli męczy Cię YAMAHA to po zakupie 777 na którą Cię stać będziesz wniebowzięty.Życzę dobrej decyzji i zadowolenia z zakupu.

Jeżeli YAMAHA to 777 ponieważ 779 jest odgrzanym kotletem i wyżucisz pieniądze.Po za tym musisz wiedzieć że jeśli trafisz na dobry salon i uczciwego sprzedawce to powie Tobie to co ja :albo 777 albo seria AVANTAGE która teraz zaczyna mieć w miare normalne ceny.Ale jeśli chodzi o moje zdanie to jeśli męczy Cię YAMAHA to po zakupie 777 na którą Cię stać będziesz wniebowzięty.Życzę dobrej decyzji i zadowolenia z zakupu.

Kolego a wcześniej polecałeś Denona.Skąd ta zmiana?

Nie polecam tylko tak sobie myślę że kolega proszący o radę czuje chyba tzw.mięte do YAMAHY.Ja natomiast wybrałem DENONA ze względu na leprze STEREO.Ale choć ja na kino nie narzekam to nie zmienie zdania że YAMAHA 777 w kinie powala mojego DENONA.Pozdrawiam.

Po takiej wypowiedzi z twojej strony z czystym sumieniem polecam DENONA.Tak jak ty rozwarzyłem to w ten sposób do czego bardziej będzie mi służył i u mnie padło 70 do 30 na żecz muzyki.Pozdrawiam.

Po takiej wypowiedzi z twojej strony z czystym sumieniem polecam DENONA.Tak jak ty rozwarzyłem to w ten sposób do czego bardziej będzie mi służył i u mnie padło 70 do 30 na żecz muzyki.Pozdrawiam.

Jednak wybiorę Yamahę.Pozdrawiam
  • 1 miesiąc później...

Witam ponownie.Kupiłem Yamaszkę RX-V779 gra to z Kodą AV 702 i z subem sw 1000.Potrzebuję zmienić kolumny przednie na coś lepszego.Słucham muzyki z radia internetowego i mp3(dance,pop,club,rap) 70% i oglądam filmy z NC+ i pendrive + gry video PS4 30%.Pokój 20 m2,prostokąt z wnęką.Na ścianie wisi plazma 50 cali Samsunga,pod nim komoda.Z lewej jak i z prawej strony komody stoją głośniki.Kolumna prawa jak i lewa od pleców do ściany ma 20 cm,zaś boki między komodą a ścianą to tylko 7 cm.Siedzę sobie w fotelu na wprost z odległości 5 metrów.Generalnie podoba mi się słuchanie i oglądanie z w/w zestawu.Ale po zmianie komody (kolor venge)za nic te głośniki nie pasują.Bo są w kolorze srebrnym.Dlatego zdecydowałem się je wymienić.Budżet to 2 tysiące za parę.Znalazłem takie zestawy mieszczące się moim budżecie.

Magnat Quantum 677 kolor Mocca(mają z tyłu bas reflex,nie wiem czy się sprawdzą w moim pokoju)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

STX FS-250n(polski produkt)???

Ukryta Zawartość

Koda Taga TAV-606F SE mam teraz kodę

Ukryta Zawartość

Paradigm Monitor 9v7 poza budżetem ale bardzo mi się podobają

Ukryta Zawartość

To są moje takie wstępne typy.Żadnych z nich nie słuchałem.Proszę o opinie na temat w/w kolumn.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie licz na zbyt wiele rad ponieważ mało kto posiada ten model bo jest tegoroczny.Natomiast jaki kolumny wybrać to ty chyba masz mały problem jeżeli można to nazwać wogóle problemem.Poprostu spakój ampka idź do sklepu na odsłuch wybież te które Ci najlepiej odpowiadają i kup.Pozdrawiam.

Nie licz na zbyt wiele rad ponieważ mało kto posiada ten model bo jest tegoroczny.Natomiast jaki kolumny wybrać to ty chyba masz mały problem jeżeli można to nazwać wogóle problemem.Poprostu spakój ampka idź do sklepu na odsłuch wybież te które Ci najlepiej odpowiadają i kup.Pozdrawiam.

Z tym będę miał właśnie problem.U nas sklepy są słabo wyposażone,poza tym 11 lat temu poprzez wasze forum kupiłem w ciemno 550 z kodą i byłem zadowolony.I jeszcze do tego zestawu dodam kolumny yamaha ns-555.

Mam trzy typy.Magnat quantum 675 lub 677 niewiem czy te drugie sprawdzą się w 20m2 (mogą się dusić)i paradigm 9v7.Które lepięj zagrają z moją yamaszką?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.