Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki 5.1 do filmów i gier

spinacz66

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuje głośników do PC jak w temacie rozważam dwa model geniusa sw 6000 i 5200 które będą lepsze w tym zastosowaniu i warto kupić?

Genius SW-HF 6000, mają kiepski Subwoofer,sporo jest dudnienia,cena tego zestawu jest też przesadzona te głośniki nie są wartę więcej niż 300 zł,wiele lepszym modelem był Genius SW-HF 5050 V2 można go było mieć pod koniec produkcji za 330 zł nowy,Subwoofer w tym modelu ma już sporo mniej dudnienia,aby jeszcze wyeliminować dudnienie można ten Subwoofer postawić na kolcach,kolce przyklejane,aktualnie kupisz używki,używanych głośników nie ma co się bać,wystarczy aby sprzedawca dał gwarancje na głośniki i w razie usterki zwrócisz głośniki, już po samym wyglądzie można wywnioskować kto tych głośników używał,jeżeli maskownicę będą podarte,rogi kolumn będą poobijane to z góry sobie odpuść zakup.

Genius SW-HF5.1 5200 wydają się na pierwszy rzut okiem na głośniki o klasę wyżej,ale w internecie chyba jeszcze nie było porównań do modeli wcześniejszy, 6000,5050 V2 ,więc ewentualny zakup może przynieść nieoczekiwane komplikacje,czyli zwrot głośników,gdybyś jednak się zdecydował na któryś z tych modeli głośników to pamiętaj aby kupić grubszy i wykonany z lepszego materiału przewód głośnikowy, oryginalne przewody to ewidentne cięcie kosztów,producent dostarczył przewody tylko dlatego aby kupujący nie musiał biegać po sklepach i kupować przewodów aby te głośniki zagrały

Gdybyś potrzebował pomocy przy znalezieniu Genius SW-HF 5050 V2 to napisz w prywatnej wiadomości, zdaję się że mogę ci pomóc :)

Dzieki za pomoc wolał bym jednak coś nowego nie lubie kupować przez allegro.Interesuje mnie ten 5200 bo ma port usb,ładnie sie prezentuję i nie ma dziur po maskownicach.Nie ma praktycznego testu ciekawe jak radzi sobie we filmach fronty ma trójdrożne i mniejszej mocy sub niż 6000.Jest test 6000 na in4 zestaw podłączony bezpośrednio do kina analogowo i jak piszą ma niezłego powera cały zestaw w ścieżkach filmowych.Jestem ciekaw jak gra ten 5200 we filmach zwłaszcza kolumny(front,central) miedzy tymi z 6000 bo nie które modele miały dziurę w pasmie centralnym geniusa.

Dzieki za pomoc wolał bym jednak coś nowego nie lubie kupować przez allegro.Interesuje mnie ten 5200 bo ma port usb,ładnie sie prezentuję i nie ma dziur po maskownicach.Nie ma praktycznego testu ciekawe jak radzi sobie we filmach fronty ma trójdrożne i mniejszej mocy sub niż 6000.Jest test 6000 na in4 zestaw podłączony bezpośrednio do kina analogowo i jak piszą ma niezłego powera cały zestaw w ścieżkach filmowych.Jestem ciekaw jak gra ten 5200 we filmach zwłaszcza kolumny(front,central) miedzy tymi z 6000 bo nie które modele miały dziurę w pasmie centralnym geniusa.

Genius 5050 V2 mają Subwoofer o mniejszej mocy i dało to pozytywny efekt,aktualnie chyba jedynie genius produkuje w miarę tanie 5.1 w MDF,więc na twoim miejscu kupiłbym 5200 i cieszył się dźwiękiem, jak kupisz 6000 to będziesz żałować zakupu tego modelu genius

Jak już kupisz te genius 5200 to proszę cię o jedno nie ustawiaj tak głośników jak na prezentacji wideo na oficjalnym kanale Genius na YouTube :)

Orientujesz się te obręcze srebrne co otaczają membrany to plastik czy metal jest w modelu 5200?. Podoba mi się wygląd ich tylko żeby jeszcze dobrze grały nie charczały i nie było dziury w żadnym pasmie.Mam 4 standy podstawkowe do takich kolumn więc dobrze je rozstawie i będą na takiej samej wysokości .

Orientujesz się te obręcze srebrne co otaczają membrany to plastik czy metal jest w modelu 5200?. Podoba mi się wygląd ich tylko żeby jeszcze dobrze grały nie charczały i nie było dziury w żadnym pasmie.Mam 4 standy podstawkowe do takich kolumn więc dobrze je rozstawie i będą na takiej samej wysokości .

Te obręcze są plastikowe

Bez problemu będziesz mógł słuchać na najwyższym poziomie głośności i nie będzie nic charczało :)

Osobiście i w tym modelu bym podkleił kolce pod Subwoofer

No faktycznie żadnych nóżek nie ma sub ale to nie problem jak piszesz.A orientujesz się czy ma pamięć sub do zapisu ustawień bo poprzednie nie miały modele i czy przy czuwaniu pali się na niebiesko czy wygaszony jest wyświetlacz?

No faktycznie żadnych nóżek nie ma sub ale to nie problem jak piszesz.A orientujesz się czy ma pamięć sub do zapisu ustawień bo poprzednie nie miały modele i czy przy czuwaniu pali się na niebiesko czy wygaszony jest wyświetlacz?

Modele 6000 miał w miarę rozsądne podstawki pod subwoofer,co do pamięci i ekranu w czasie czuwania to tego nie wiem bo nie było mi okazji się z tym spotkać,możesz w zagranicznych recenzjach poszukać informacji, przez jakiś czas miałem model 5050 V2 i brak zapisu ustawień i wyświetlacz który zawsze palił się na czerwono mnie nie wyprowadzał z nerw :)

Z polskiej recenzji

Na subwooferze znalazły się przyciski pozwalające zarządzać głośnością poszczególnych głośników, przełączać wejścia oraz przestawić urządzenie w tryb czuwania.

Oczywiście o poziomie głośności i wybranej funkcji informuje nas podświetlany na niebiesko wyświetlacz LED.

Nie razi oczu w nocy, gdyż po kilku sekundach nieaktywności wygasa samoczynnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.