Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmak do ESS Performance Series 9?

peludito

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry wieczór :) Kilka lat temu trafiłem te kolumny, jedna miała uszkodzony gwizdek. Potem osiągając szczyty cierpliwości oraz konsekwencji przez jakieś 2 lata polowałem na parę gwizdków z kolejnymi numerami seryjnymi. W końcu trafiłem na aukcji w Stanach i fajnie, warto było - za wiele walorów brzmieniowych bardzo je cenię: są bardzo detaliczne (jak to wstęgi), mają fajną stereofonię, punktowy, szybki bas. Tyle że mam wrażenie, że żaden z moich wzmacniaczy z nimi za dobrze nie gada. Mam dwa - Sony TA-FE410R i zestaw Siemensa - przedwzmacniacz + wzmacniacz z serii 666 na końcówkach Darlingtona (jakieś wczesne '80 lata). Efekt na obydwu wzmacniaczach jest podobny: świetnie na górze, średnio na niższej średnicy, niedostatek na niskim dole. Cudów się nie spodziewam, bo bas idzie z twardego kartonu na dość sztywnym zawieszeniu piankowym, ale myślę, że może być lepiej. Chciałbym uzyskać cieplejsze brzmienie z głębszym, bardziej plastycznym dołem. Da się? Czy łatwiej zmienić klocuszki? Bo mam jeszcze np. Arcusy TS-100 (wersję dwugłośnikową, na Vifach) i powiem szczerze, że w bliskim polu to jest mój wybór na teraz. A to kolumny, które rynek wycenia na 1/3 - 1/4 kwoty, jaką trzeba wydać na cokolwiek ze stajni ESS... Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.