Skocz do zawartości
IGNORED

Gapless w oppo 105d

Carmelcalif

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zakladam temat bo nigdzie nie moge uzyskac pomocy. Serwis nie potrafi pomoc!!!. Czy u Was dziala funkcja gapless na odtwarzaczu oppo? Mam na mysli sluchanie muzyki z wykorzystaniem sieci np domowej i dysku NAS????. Wiem ze z usb dziala ale to nie ten rodzaj muzyki i dzwieku. Bede wdziecny za kazda pomoc. Dodaje ze tidal na oppo rowniez nie ma gapless.

https://www.audiostereo.pl/topic/122897-gapless-w-oppo-105d/

Wiem ze z usb dziala ale to nie ten rodzaj muzyki i dzwieku.

A o co Ci chodzi? Jakie ma znaczenie rodzaj muzyki? Myślisz, że po DLNA będzie grało lepiej?

Konkretnie co do odtwarzania po DLNA (oprogramowanie PC) to ja osobiście z tego zrezygnowałem. Opanowanie działania napisów w plikach zewnętrznych zajęło trochę czasu. W końcu znalazłem program (Mezzmo), który współpracował z Oppo, ale stabilność działania pozostawiała wiele do życzenia. Twonky natomiast działało super stabilnie, ale o napisach z osobnych plików można było zapomnieć... Z tego co pamiętam funkcja gapless działała z najnowszym (wtedy) softem...

Jednym słowem każdy program (serwer) działa inaczej - trzeba testować.

Jak jest na NAS'ach nie wiem... Koszt dobrego, nowego NAS'a + dysk(i) to równowartość 4 dysków 3TB 2,5" Dla mnie to brak jakiejkolwiek straty czasu na konfigurowanie, szukania odpowiednich ustawień, testowania oraz komfort użytkowania (brak szumów wentylatorów)... Kiedyś przyjdzie czas zmienić Oppo i znowu zabawa od początku, bo coś z czymś nie będzie działało? Nie, nie... Na szczęście nie mam kilku odtwarzaczy w różnych częściach domu, żebym był zmuszony się w to bawić...

P.S.: Dlaczego nie działa wyświetlanie okładek w funkcji gapless?! Kolejny błąd Oppo Media Control!

Rodzaj muzy nie ma znaczenia ale juz zrodlo odtwarzania ma. Niestety w wiekszosc wypadkow tor usb jest na samym koncu jesli chodzi o jakosc odtwarzanej muzyki i na pierwszym w temacie degradacji dzwieku. Z dysku sieciowego odpada w zasadzie jitter szumy itd. Stad moje pytanie o oppo i dysk NAS i gapless.

O opcji pc jako zrodla muzyki po usb b nie bede pisal bo temat odpuscilem. Komp jest do czego innego:)

Za chwilę dojdziemy do wniosku, że do odtwarzacza za 7 tysięcy trzeba dokupić NAS za 2,5 tysiąca żeby poprawnie odtwarzać pliki, do tego audiofilskie kabelki sieciowe, audiofilski router i audiofilski Internet... Nie zapędzajmy się za daleko...

Ja pisałem o serwerze DLNA "stawianym" na komputerze, jako aplikacja. Komputer podłączony do DAC też "pożegnałem"... grało to gorzej niż z USB w Oppo. W kompie za to katalogowanie płyt było rewelacyjne (JRiver)

Tyle ode mnie...

Pozdrawiam

Masz racje. Niedoczytalem ze oppo nie komunikuje sie z dlna!!!!! Tanszy marantz to robi bez problemu. Ech zycie i wiara w slowa pisane redaktorow pism branzowo sponsorskich. Gapless tylko po zwyklym usb. Rozczarowanie. Thx

Azur 851n streamer za podobne pueniadze ma i gapless i airplay. Oppo stracilo u mnie.

Oppo komunikuje się z DLNA, ale nie z każdym serwerem działa idealnie. Takie to całe DLNA.

Również przyznam Ci rację. Oppo było rewelacyjne do jakiegoś czasu, ale konkurencja nie śpi. Natomiast programiści Oppo chyba popadli w samouwielbienie i wydaje się, że wogóle nie pracują nad poprawkami, nie mówiąc już o wprowadzaniu rzeczy użytecznych. Pisaliśmy w innym wątku o TIDAL'u - dla mnie żenada i wielkie nieporozumienie. Znowu konkurencja była i jest szybsza oraz skuteczniejsza. Faktycznie, chyba czas rozglądać się za innym następcą...

Coz akurat z moim sie nie komunikuje wdmycloud 2T. Na szczescie mam ca851 wiec poki co radze sobie. Szkoda tylko nadziei i kasy. Bo samo darbee to problematyczny wydatek. Kupilem z mysla o tidalu i torze audio. Tak wpadli w samozachwyt i poszli w kierunku marketingu. Audiofilski odtwarzacz bez gaples!!!!!!!!! Uwaga audiofile to przede wszystkim juza powazna koncerty jazz a tu takie faux pas. Audiofile szerokim lukiem omijajcie oppo!!!

Tidal nie dziala wlasciwie

2 miesiace soft w wersji beta

Brak gapless

To tylko po tygodniu uzytkowania....

Az boje sie pomyslec co bedzie po miesiacu bo w serwisie oppo polska rozkladaja tylko rece i mowia ze niewiele moga:)

Chyba zamykam temat oppo. Nawet nie mam ochoty juz o nim pisac. Cos na ksztalt...koncz wasc wstydu oszczedz:)...

Dobra będę omijał szerokim łukiem Oppo : )

Jeżeli nie Jesteś zadowolony z odtwarzacza Oppo 105 D to twoja sprawa.

Ja korzystam z Oppo 105 D, i sprawdza się znakomicie w moim zestawie.

A że nie potrzebuje niektórych funkcji, które Oppo 105D posiada ?, to moja sprawa.

Tidal mnie nie interesuje.

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

Gapless po USB działa i większości użytkownikom to wystarczy. Pendrive'y, dyski przeróżnie formatowane, różnych firm i wielkości działają wzorowo. Jak widać po zainteresowaniu tematem DLNA to nie jest popularny sposób odtwarzania muzyki...

Proponuję jednak skontaktować się telefonicznie z Cinematic (dystrybutorem), oni naprawdę wiedzą dużo o tym sprzęcie, może coś podpowiedzą...? Może trzeba pokombinować z renderowaniem przez NAS'a, ale wtedy odtwarzaczem będzie NAS a nie Oppo... Jakiś czas temu czytałem jakieś zagraniczne forum i ktoś twierdził, że gapless działa po sieci, ale nie mogę teraz tego odnaleźć... Nie wiem, czy była mowa konkretnie o DLNA czy SMB...

A może trzeba uruchomić odtwarzanie z pilota a nie z tego pojechanego Oppo Media Control...?

Napisy też chciały się odpalać z telefonu...

Gratuluje i zycze wszystkiego naj naj.....

widac ze post nie dotyczyl Ciebie wiec dziwie sie ze brales w nim udzial. Peany na innym forum. Pozdrawiam. Liga Mistrzow:)

SMB mial 103 jako test. Chce wyciagnac max ze sprzetu a polski dystrybutor tylko dlonie rozklada. Czytalem fora w uk i usa. Maja te same problemy. Odtwarzanie z usb to degradacja muzyki a podobno oppo to bd audiofilski. Coz...jakos przezyje:). Dobrze ze nie jestem audiofilem:)

Cwiczylem i z pilota i z oppo control. Nie dziala. Po usb dziala tylko i wylacznie z pilota podczas odtwarzania. Dam rade...:) dzieki za pomic. Jak znajdziesz cos na innych forach wyslij link. Wczesniejsze slowa byly do kolegi z hajendu:)

A że nie potrzebuje niektórych funkcji, które Oppo 105D posiada ?, to moja sprawa.

Tak Ty i Twoj oppo to Twoja sprawa. Thx za sensowny wpis:)

Po usb dziala tylko i wylacznie z pilota podczas odtwarzania

Oj, kolego!

Przez Oppo Media Control gapless działa następująco:

- przytrzymujesz dany plik (pierwszy)

- pojawia się "chmurka" normal... oraz gapless... i to jest właśnie kolejna rzecz wk... jakby nie można było ustawić domyślnego odtwarzania gapless!

- wybierasz gapless i gra bez przerw

- w oknie odtwarzania OMC pojawiają się dwie strzałeczki - jedna za drugą, na TV inf. "odtw. gapless"

Może w tym jest u Ciebie "knyf"???

Właśnie na tym zagranicznym forum pisali, że gapless po sieci działa tylko poprzez OMC... Sprawdź!

Sprawdzilem. Moze masz inny soft. Nie ma czegos takiego o czym piszesz. Wytlumaczyles lopatologicznie wiec....jakbys watpil...krok po kroku step by step uczynilem i....bez zmian.

Podeslij linka...poczytam. Thx

Moge Ci nawt fotke ekranu tv przeslac:)

Soft na moim 103D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Oppo Media Contol na iOS

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak pisałem wcześniej, tak na szybko nie mogę tego znaleźć, jak będę miał wolną chwilę to podejmę temat...

Może namieszali coś i na 105D jest inaczej. Może Oppo a może to jakiś psikus iOS9 (jeśli zaktualizowałeś) a może właśnie trzeba mieć iOS9? Nie wiem...

Pozdrawiam

Udalo sie. Funkcja gapless w oppo i z dyskiem NAS dzala. Nawet z poziomu media control na ios9.1. Metoda prob i bledow.

Uwaga dysk NAS musi byc uzywac protokolu SMB.

Dziekuje wszystkim za pomoc.

Dzieki Music&HiFi:)....za pomoc...szczegolnie...

Szanowny kolego Music&Hi-Fi jesli lubisz muzyke z lat 70 i rockowa proponuje 2 plyty. Led zeppelin II remastered 96/24 i deep purple made in japan remastered 96/24. Jesli napiszesz na maila bedzie nam latwiej sie dogadac co do wysylki. To tyle jako podziekowanie za zaangazowanie. Cenie takich ludzi jak Ty. Jesli poszukujesz innych plikow lub plyt napisz. Mam tego troche. Pzdr.

Jak pisałem wcześniej, tak na szybko nie mogę tego znaleźć, jak będę miał wolną chwilę to podejmę temat...

Może namieszali coś i na 105D jest inaczej. Może Oppo a może to jakiś psikus iOS9 (jeśli zaktualizowałeś) a może właśnie trzeba mieć iOS9? Nie wiem...

Pozdrawiam

• 3 miesiące później...

Udalo sie. Funkcja gapless w oppo i z dyskiem NAS dzala. Nawet z poziomu media control na ios9.1. Metoda prob i bledow.

Uwaga dysk NAS musi byc uzywac protokolu SMB.

Dziekuje wszystkim za pomoc.

Dzieki Music&HiFi:)....za pomoc...szczegolnie...

Szanowny kolego Music&Hi-Fi jesli lubisz muzyke z lat 70 i rockowa proponuje 2 plyty. Led zeppelin II remastered 96/24 i deep purple made in japan remastered 96/24. Jesli napiszesz na maila bedzie nam latwiej sie dogadac co do wysylki. To tyle jako podziekowanie za zaangazowanie. Cenie takich ludzi jak Ty. Jesli poszukujesz innych plikow lub plyt napisz. Mam tego troche. Pzdr.

Witam

OPPO + NAS Qnap (SMB) + Oppo Media Contol na Android gapless nie działa, czyżby działało tylko na Oppo Media Contol iOS?

Jakieś sugestie?

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.