Skocz do zawartości
IGNORED

Karta dźwiękowa 5.1 ~250zł

Defaken

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, planuję kupić kartę dźwiękową i zastanawiam się nad paroma modelami. Układ audio w płycie głównej to Realtek ALC887, grać będą pod głośnikami Genius SW-HF5.1 4500 (Jak ktoś ma zamiar pisać, że nie ma sensu kupować karty pod te głośniki to niech się nie udziela) i słuchawkami Senheiser HD 202. Zastanawiam się nad Creative Sound Blaster Omni Surround 5.1, AIM AS372n Ultimate USB Audio, ASUS Xonar U5, albo tańsza Audiotrak Maya U5? Jeśli jednak jest coś lepszego w cenie do 250zł to także czekam na propozycje.

AIM as 372n ,kupiłem dzisiaj tę kartę ,będzie służyć jako procesor dzwięku przy oglądaniu filmów z laptopa ,podpięte do pięciokanałowej końcówki mocy-jak przetestuję -opiszę wrażenia

cześć

Tak jak obiecałem -parę słów o karcie aim as372n.Pierwsze wrażenia odsłuchowe są pozytywne,myslałem ,że za tę cenę będzie tragicznie,a tu niespodzianka ,da się tego maleństwa używać nawet do słuchania muzyki,a w porównaniu z kartą laptopa duża różnica na plus,natomiast w porównaniu z heglem h2 już tak dobrze nie jest,trochę gorsza stereofonia ,bardziej twardy bas,mniej wysokich tonów.Jednym słowem -d..y nie urywa ale słuchać się da-dużo lepiej niż z daca firmy muse w podobnej cenie.Nie sprawdzałem jej jeszcze w kd,ale jeżeli ktoś przesiada się z karty zintegrowanej to zdecydowanie warto-jest niewiarygodnie tania i jeżeli spojrzymy przez pryzmat ceny to gra świetnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.