Skocz do zawartości
IGNORED

Dead Can Dance w Polsce!

martini dry

Rekomendowane odpowiedzi

>albertini

Ale oni wogle nie wykorzystali wspaniałych walorów akustycznych sali. Zagrali jakby z marszu, mikrofony im się sprzęgały :(

Po prostu zlekceważyli sobie, zagrali swoje i pojechali. A tak przyjemnie taką muzykę słuchało się w domu.

DCD raczej nie może wypaść źle, bo by stracili cały urok swojej muzyki.

-> Albertini

Za to ja się dowiedziałem ostatnio. Nie jest to co prawda PT jako takie, ale 13 i 14 grudnia będzie w Polsce Blackfield, czyli Steven Wilson i Aviv Geffen. 13 w Krakowie, 14 w Bydgoszczy właśnie, w Kuźni (w samej Kuźni, nie w Filharmonii jak poprzednio). Do tego ma z nimi być Barbieri, więc i jakieś kawałki PT będzie można usłyszeć, w tym podobno zagrane akustycznie.

Cholera, a ja dopiero teraz złożyłem zamówienie. Okazało się, że od 25.11 nie można już zamawiać przez internet biletów na te (podobno) najlepsze miejsca. Nie będę miał czasu żeby jeździć za biletami, zamówiłem dwa za 220.

Hura!!!

Na moim biurku od wczoraj lezy sliczny czarny kartonik z wytloczonym na bialo napisem Dead Can Dance! A w srodku tradycyjne ohydne bilety do sali kongresowej. Czekalem na to wiele, wiele lat!

Do wszystkich zainteresowanych biletami!!!!!

Obdzwanilem wczoraj wiekszosc miejsc sprzedajacych bilety. Podobno do sprzedarzy trafilo mniej biletow niz mialo trafic. Udalo mi sie kupic jedne z ostatnich biletow. Na wiekszosc sa juz rezerwacje. Pewnie czesc z rezerwacji wroci do sprzedazy ale trzeba sie spieszyc.

Ja do marca spie juz spokojnie!

Forumowicze, potrzebna pomoc w sprawie biletów.

Obiecałem swojemu serdecznemu przyjacielowi z Gdańska bilet na ten koncert. Obleciałem i obdzwoniłem wszystkie punkty sprzedaży i wszędzie to samo - bilety wyprzedane. Czy ktoś wie, gdzie jeszcze w stolicy można kupić bilecik na ten koncert. Albo może ktoś ma na zbyciu. Wdzięczny będę wielce.

Pozdrawiam i z góry dziękuję, Stempur

PS. A swoją drogą, to żeby na DCD bilety rozeszły się w kilka dni to Proszę Państwa niebywałe.

To jest absolutnie nie masowa muzyka zarezerwowana dla nielicznych, nawiedzonych i wygłodniałych fanów.

To jest zdecydowanie niemodne i "nietrendy", ale gdyby jeszcze oblecieli kilka miast w Polsce, to by więcej zarobili i bilety mogły by być tańsze.

Coś mi się wydaje,że DCD stało się trendy! ;o)Całe szczęście,że ja jestem nie trendy.Lubię DCD :O) i podobne klimaty.Przez moje gapiostwo bilety dostanę w piątek.Tylko jeszcze prawie 4 miesiące oczekiwań ;o)

A swoja droga to ciekawy trendy trend ;o)

myslalem, ze takich dinozaurow po trzydziestce jak ja, ktorzy "wychowywali" sie na muzyce 4AD jest juz niewielu! Niewielu ktorych nadal po tylu latach od wydania plyt wciaz ta muzyka fascynuje. Rozumiem Diana Krall - kilka dni i po biletach! Ale jakis nieistniejacy wysmiewany onegdaj przez radiowe srodki masowego przekazu (po za oczywiscie nielicznymi z T.Beksinskim na czele) zespol?!

Gdyby nie forum nawet nie wiedzialbym ze ten koncert jest. A tu niespodzianka! Ich Troje mogloby pozazdroscic ;o))))))))))

Ja też już mam bilety w takim ładnym czarnym kartoniku.

Jak komus brakuje biletów to tu są :O)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

hehe, następnym razem (o ile będzie takowy;) nie będę taki głupi tylko natychmiast kupię bilet

oczywiście żeby potem sprzedać na allegro ;)))

ciekawe jak będzie z Knopflerem ? ;)

a i Dianka K. ma znowu przyjechać za rok

raj dla 'koników' ;))

• 1 miesiąc później...

Bez komentarza....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mnie się gęba mniej uśmiecha, bo jak zwykle koncerty są w W-wie;-(

Dla wszystkich sympatyków DCD mały prezencik:

Ukryta Zawartość

Miłego słuchania.

Ukryta Zawartość

OT:-)

Pozwolę sobie jeszcze jeden taki deadcandanceowothismortalcoilowy link wrzucić:

Ukryta Zawartość

Jeśli Wam się znudzi - to mnie stąd wyrzućcie, w końcu topic dotyczy czego innego.

Ukryta Zawartość

• 4 tygodnie później...

Wlsnie dojechalem do domu po koncercie Dead Can Dance. Brak mi slow na opisanie tego co slyszalem... Dla takich wydarzen warto jest zyc i podziwiac ludzi ktorzy potrafia stworzyc na scenie tak piekne przedstawianie. Prawdziwe misterium! Doskonali muzycy Niesamowita sila glosu Lisy Gerrard i Brendan Pery wpanialy dyrygent calosci. Uffffffff... Chcialbym aby te chwile trwaly wiecznie.

Pozdrawiam wszystkich ktorym udalo sie byc na koncercie!

Bylo warto!!!!!

Ja też właśnie wróciłem, było...magicznie, to chyba najlepsze określenie. I wbrew temu co niektórzy pisali wcześniej (a czego ja też się trochę obawiałem) ta muzyka sprawdza się świetnie na koncercie. Lisa, Brendan + wspaniały zespół - jeśli się dobrze doliczyłem jeszcze sześć osób pojawiających się w różnych konfiguracjach na scenie - rewelacja.

pozdrawiam

Niestety po powrocie z koncertu DCD musiałem bolesnie spaść z niebios na ziemie..........CZEMU?!!:O(

Jestem pewien że nic podobnego już nie przeżyjemy - chyba , że cudowni Brendan i Lisa z ekipą DCD

do nas zawitają ponowinie - oby ?!? Było jak w niebie ! Brak słów by to opisać ! Najlepszy koncert

jaki było dane mi oglądać w życiu !!! Grali ok 140 minut i to jak ! Pozdrawiam wszystkich co doświadczyli podobnych uniesień !!!

Dobranoc

>czy ktoś zna ostatni utwór śpiwany przez Lisę? Jaki ma tytuł?

Próbowałem znaleźć coś na temat tej kołysanki; zobacz tutaj na relację z koncertu z Hagi:

Ukryta Zawartość

"After a first encore Dead Can Dance was still not allowed to leave and Lisa came back to sing an unknown song with a kind of a jazzy stroke like Nina Simone has. It was meant as a sleep well song. I didnt sleep that night, i dreamed….."

Ukryta Zawartość

->Emka

Niewiele ale za to z fotką

Ukryta Zawartość

Baaaaardzo żałuję, że nie byłem :-(( Podobno Lisa na koniec bąkała coś o kolejnym koncercie w Polsce?

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.