Skocz do zawartości
IGNORED

jaki interkonekt do 250 zł

kubi

Rekomendowane odpowiedzi

->MariuszJ

Npiałeś:

"Czerwonym do osi cincha z obu stron. Z jednej strony (wzmacniacza) bialy do masy wtyczki a ekran obetnij i najlepiej zaizoluj. Z drugiej strony bialy razem z ekranem przylutuj do masy wtyczki."

Czy dobrze rozumiem że ekran ma być przylutowany tylko z jednej strony (źródła) - dlaczego z drugiej strony się go obcina i izoluje? Przecież wtedy nie ma połąćzenia ze wzmacniaczem i to chyba tak jak by go nie było? Pewnie to ma jakieś uzasadnienie ale prosze wyjaśnijcie mi to :))

Rafko=> od wczoraj kabelek zacząl dziś grać zupełnie inaczej. Wczoraj była przejrzystośc, scena, ale bas odchudzony i mała muzykalność. Dziś po kilkugodzinnej rozgrzewce zabrzmiał nadzwyczaj przyjemnie z odromną przestrzenią i nie dostrzegłem wad na jakie zwracałem uwagę wczoraj. Jest to kabel mikrofonowy włoski, zakupiony w sklepie z instrumentami muzycznymi po 5zł/m o nazwie Bespeco low impedence microfon cable.

Zydelek, a jak miałbyś porównać go do jakiś "firmówek"? Porównywalny dźwięk, czy słabiej? Napisz coś o tych odczuciach. Ja też powoli zabieram się do kupna kabla mikrofonowego...

A swoją drogą jak lutowałeś kabel - jako zwykły koncentryk, czy z ekranem magnetycznym?

>Zydelek

Którego bespeco kupiłeś. Z tego co wiem jest ich kilka rodzajów. Ja mam od 7 lat kabelek bespeco w takiej przeźroczystej izolacji w kolorze różowym i drugi w kolorze zielonym. Napis na nim- Noiseless Low Capacity Coaxial Cable - Flexible Graphite and Insulating Jacket. Kupiony w Music Store w Poznaniu jako gitarowy.

Gra faktycznie dość szczegółowo, ale jak dla mnie trochę za ostra góra.

Na moim nic nie pisze ponadto co juz napisałem. Kolor koszulki jest niebiesko-zielony, taki morski. Poprzedno koszulka była przejrzysto-szara. Sprzedawca twierdzi, że kabel jest ten sam a rózni się jedynie kolorem koszulki. Konstrukcja jego typowa, czyli dwa przewodniki koloru czerwonego i białego z oplotem w postaci miedzianej siatki. Lutowałem następująco. Czerwony- jako gorący czyli do środka wtyku, a biały jako zimny na zewnątrz. Ekran lutowany wraz z zimnym od strony wejścia sygnału, a na wyjściu odcięty.

>Zydelek

Jakich wtyków używasz do swojego Bespeco? Szukałem w sklepach elektronicznych w moim mieście, ale nie było niczego ciekawego, co by pasowało do tej średnicy kabla (Nakamichi i Monacor T-711 nie pasowały, a nic innego, w miarę przyzwoitego, nie znalazłem):/ Pozostaje mi zatem pewnie kupno przez net, tylko nie mogę się zdecydować - myślę nad CC-009 z TME, ale może poleciłby ktoś jakieś lepsze wtyki w podobnej cenie?

Pozdrawiam,

haearn

Kupilem na probe, zobaczymy co to bedzie jak przyjdzie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie smiac sie prosze z 3/4 interkonekta (dla wtajemniczonych zwanego interkoniem)

Ukryta Zawartość

czyli przepis jak z jednego zrobic dwa...

Hej! I ja zrobilbym dzis kogos w interkonia... hej!

Ukryta Zawartość

Co do wtyków, to te Dexona wyglądają solidnie. Uzywa ich producent Argentum, nawet do drogich modeli za kilkaset złotych. Czyli chyba sa ok. I wygladają jak WBT :)))))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>a_men

O którym modelu Dexona mówisz?

>Zydelek

Dobry pomysł, bo jak przymierzałem to niewiele im brakowało:)

Przyłączę się do pytania rafko: jak Twój kabel wypada w porównaniu do "firmówek"?

Pozdrawiam,

haearn

Początkowo jak tylgo go wpiąłem wcale mi nie pasował. Cierpliwie gra jednak po kilka godzin dziennie. Każdego dnia jest coraz lepiej. Przestrzeń, analityczność na wysokim poziomie. Bas się pomału rozkręca. Brakuje mu jeszcze muzykalnośći i plastyczności, ale już teraz wiem, że może śmiało uderzać w konkury z kablami za parę set złotych.

haern

tu masz linka

Ukryta Zawartość

tez je kupilem do interkonektu i naprawde solidna robota, mozna

bardzo mocno je zakrecic :-)

Ukryta Zawartość

>AmAdeusz

Ok dzięki, ale raczej szukam czegoś tańszego, bo jeszcze się nie zdecydowałem na wydanie, może nie dużej kwoty, ale bądź co bądź, ok. 10 krotnie więcej na wtyki niż za sam kabel;) Czy próbował ktoś te Dexony za 4,5 zł/szt?Jak wypadają w porównaniu z np. Nakamichi albo tymi cc-009 z tme?

>Zydelek

Dzięki za posta.

Pozdrawiam

W zwykłym sklepie z częściami RTV firmy rodzimej cynel z dodatkiem śrebra (10%) i bez ołowiu. Dałem tę cynę koledze jubilerowi do sprawdzenia. Niczym się nie różni od cyny z Audioklanu, którą sprzedają po 10zł/m. Cynelowska cyna za szpulkę kosztuje 18zł.

Ja też dokonałem dziś zakupów: Klotz i Sheller oraz wtyki Nakamichi. Kupiłem też cynę Cynel z srebrem, więc mam dziś popołudnie z głowy ;-))))) Czekam też na kable Gothama

Zobaczymy co z tego wyjdzie....

Panowie właśnie morduję się z lutownicą robiąc IC. obudowa na wtyki jest leciutko za mała i choć jakoś wchodzą to po zlutowaniu i zakręcaniu ich na końcówce mam obawy czy wtedy nie dzieje się coś z przylutowanymi wewnątrz drucikami.

Dlatego mam pytanie czy gdyby stało się tak że coś się wewnątrz ruszyło i przypadkiem drucik gorący zetknął się z zimnym, to po podpięciu po prostu nie będzie sygnału, czy np. mogę zrąbać CD'ka bądź wzmacniacz?????

Dajcie znać bo nie wiem czy wpinać kabel w system ;-))))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.