Skocz do zawartości
IGNORED

jaki interkonekt do 250 zł

kubi

Rekomendowane odpowiedzi

>Holdegron

Ja mam Interkonekt na tym Klotzu MY-206. Wybrałem go z prozaicznej przyczyny, nie było innych w sklepie:)))) Ale jestem nad wyraz zadowolony. Po podłączeniu go powiedziałem tylko "o k...wa"!!!:))))

Ja mam też IC na kablu Klotz, ale nie ma na nim żadnego symbolu. Jest tylko napisane Klotz professional analog stereo cable. Czy ktoś wie o co chodzi?

Moim zdaniem gra on jaśniej od Shellera czy Gothama, ale nie na zasadzie wyostrzania góry, tylko "tłumienia" średnicy i dołu.

witam, wielkie dzieki za cale info z tego posta, takze zamiawiam kabel gothama, prosze tylko o polecenie jakiejs dobrej koncowki do karty dzwiekowej w kompie. jak juz wszystko dostane i polutuje to dam znac czy jest roznica w stosunku do kabla za 4zl :)

pozdr

binfin, sorry, ale myślę że z kartą dźwiękową nie usłyszysz większej różnicy! Sam mam w kompie SB live 5.1 i podłączenie go do wzmaka skończyło się bardzo szybkim wypięciem. Dźwięk suchy, bez polotu, ot takie po prostu pogrywanie. Komp niestety nie jest najlepszym źródłem dźwięku.

>rafko troche mnie zasmuciles swoimi slowami, wiec zrobie sobie tylko nowy kabelek laczacy tuner z piecykiem, tutaj chyba warto. Jednak przy karcie dzw. sb audigy1 roznica dalej bedzie zupelnie niezauwazalna? nie wiem czy ma to znaczenie, ale odleglosc kompa od wzmaka to ok 2m.

>binfin

Nie dam sobie głowy urwać, że nie będzie różnicy, ale jeśli nawet, to będzie ona na granicy percepcji. Bardziej mnie martwi fakt że, jak rozumiem ten gotham ma mieć 2 metry??? Nawet interkonekt łączący CD'ka ze wzmakiem o tej długości "nie zagra". Proponuję Ci mimo wszystko podłączyć 2 metry Gothama między kompem, a wzmakiem, jak nie będzie lepiej, to skróć go do max 0,7 metra i spróbuj - jak nadal nie będzie różnicy to zrób sobie z tego IC między tunerem a wzmakiem. To chyba jedyne wyjście z sytuacji, choć po cichu nie wierzę żeby 2 metrowy IC "zagrał".

>rafko

"to skróć go do max 0,7 metra" - piecyk lezy na tunerku, wiec jest mozliwosc aby interkonekt mial do 20cm dlugosci max. Rozumiem, ze czym krotszy kabel tym mniejsze straty sygnalu i oczywiscie lepiej..

gotham bedzie z koncowkami profigold'a z allegro, wierze ze roznica bedzie zauwazalna.

co do kompa to faktycznie nie ma sie chyba co ludzic..

>Mirkk

Nigdy nie wiadomo jak to zagra. To zależy od sprzętu i własnych upodobań. Wdg mnie nie ma recepty na dobry kabel dla wszystkich. Jedyne wyjście to spróbować - jak zagra lepiej od Monstera to zostawisz, a jak gorzej to albo podepniesz sobie tunerek, albo co najgorsze stracisz dwie dychy. Monsterek gra dość mocnym basem i u mnie trochę "przygaszał" mi dźwięk. Tak na prawdę to wszystko zależy od tego co Ci nie pasuje i co chciałbyś zmienić kablem....

>Binfin

Najbezpieczniej będzie zrobić sobie 0,5 metra, bo jak kiedyś będziesz chciał tuner przestawić względem wzmacniacza...?

Najwiecej fermentu wprowadza sam szum tego szatanskiego wynalazku, natomiast oslawionego jittera ja (juz) niestety nie slysze... zapinam wyjscie cyfrowe z mojej karty dzwiekowej (zintegrowana na plycie MSI, C-Media) kablem koaksjalnym do DAC-a Luxmana. Poziom glosnosci ustawiony w komputerze na max (bo podejrzewam dzialanie tej regulacji w domenie cyfrowej), probkowanie 48kHz. Nie robilem slepych testow transport wolnostojacy kontra SPDIF komputera, ale przypuszczam ze roznica jest pomijalna dla niewyrobionego ucha. Uzywam komputera jedynie do odsluchu z niecnych zrodel, ale gdyby nie ten piekielny szum wentylatorow mysle, ze wiele osob by sie zdziwilo jakoscia zrodla. Wlasnie pod takie rozwiazanie nabylem LV-113. Mysle, ze uzywajac wyjscia analogowego nie byloby tak rozowo: 1. jakosc preampa w dzwiekowce (czytaj ile trzeba dac za dobra karte) 2. interkonio na 3 metry...

MarjuszJ - karta od 400-700zł. i komputer wcale nienajmocniejszy byle cichy - dla zdeterminowanych może być na VIA C3. I powinno wystarczyć. pozostaje upierdliwa czynność właczania systemu operacyjnego i mała uniwersalnośc takiego kompa.

pozdr.

Wciągnęła mnie ta zabawa w interkonekty DIY. ;-)

Kabelek Gotham GAC-2 już leży w domu, wtyki Profigold w drodze.

Mam tylko jeszcze 2 pytanka:

1. Czym lutować???

W moim radosnym rodzinnym mieście (Zielona Góra) cyna firmy Cynel z dodatkiem srebra jest nie do dostania. Może będzie za 2 tygodnie. Nie znalazłem w ofercie firmy Cynel takiej z 10% dodatkiem srebra. Jest tylko S-Sn96Ag4 (Sn96,5Ag3,5) z dodatkiem 3,5-4%

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

2. Gdyby bawić się w interkonekt do magnetofonu to też ekran łączyć tylko od strony źródła? A w przypadku interkonektu z sygnałem do nagrywania??

Ukryta Zawartość

Mała poprawka:

2. Gdyby bawić się w interkonekt do magnetofonu to też ekran łączyć tylko od strony źródła? A w przypadku interkonektu z sygnałem do nagrywania z której strony łączyć ekran??

Ad 1.

Ja też nie znalazłem żadnej cyny z 10% srebrem! Kupiłem w końcu tą 3,5% i nią polutowałem, a że efekt jest wyśmienity, to mogę z całym spokojem ją polecić.

Ad 2. Jeżeli ekran łączy się z "zimnym" po stronie źródła, a magiel jest tu też źródłem, to chyba wszystko jasne...

Miłej zabawy!

witaj. jesli juz zakupiles interkonekt to sprawe uwazam za nieaktualna ale jesli nie to proponuje cacko na ktorym sam "gram" :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) mam ta wersje do sprzedania z oryginalnymi koncowkami i z konfekcja NAKAMICHI.

Ukryta Zawartość

dziekowac bardzo rafko

ale na lekcjach z elektrotechniki pilem browca i teraz troszke zaluje ale nie do konca

a jezeli mozna troszke jasniej np.nie ma wplywu

albo co innego to tez bardzo podziekuje

po raz pierwszy od lat 15 trzymalem lutownice w reku

i oczekuje zrozumienia

dzieki serdeczne za wszelkie wskazowki

aczkolwiek po podlaczeniu gothama do tego czegos co mam to stwierdzilem ze nie slyszlem jeszcze tych plyt (ktore zreszta posiadam od dawna).

mam zabawe na jakis czas od nowa

dzieki kubi za watek bo bez niego dalej sluchalbym tych samych plyt.........

i browar inaczej smakuje

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.