Skocz do zawartości
IGNORED

subwoofer YAMAHA YST-SW315

_WILU_

Rekomendowane odpowiedzi

potrzebna opinia posiadacza subwoofera AMAHA YST-SW315 jeżeli nikt takiego nie ma to którym z poniższych warto się zainteresować:

1 - YAMAHA YST-SW315

2 - KODA SW 1000 - choć często na forum czytam że on buczy i dudni

3 - KODA SW 100B

4 - ELTAX A-10.2ATOMIC

5 - TANNOY MERCURY mSUB10

a może ktoś ma inną propozycję lub jakąś używkę np. B&W SW 500 lub coś podobnego. Ma to być podłączone do ampli YAMAHA RX-V650 i pokój ok 20m2. Bardziej do kina domowego. Jeżeli na forum padnie firma KODA to do rozmowy włącza się elfan ciekawe czy tu też tak będzie :) pozdro i z góry dzięki

https://www.audiostereo.pl/topic/12413-subwoofer-yamaha-yst-sw315/

Ciekawy, jak najbardziej. Można się z pasją oddawać rozważaniom na temat jego pokrewieństwa z pustą beczką, które po odsłuchach narzuca się jako pierwsze wrażenie.

Za mała kubatura, rezonująca obudowa, za słaby wzmacniacz w stosunku do zastosowanego głośnika. Omijać szerokim łukiem.

no właśnie bo dużo wpisów było na forum na temat KODY SW1000 że buczy, brzęczy ale jak zajrzeć do prasy to jest on oceniany bardzo dobrze i w artykułach nie piszą nic o jego przydźwiękach.

A ja mimo wszystko szepne dobre slowo na temat Yamahy (pomimo konwersacji jaka odbylem niegdys ze Spilnerem-pozdrawiam:) )

Posiadam SUB YAMAHA sw 315 i zeby nie byc posadzonym o stronniczosc powiem...fakt sub ma niedociagniecia.

Dzwiek moglby byc lepszy...jak w kazdym urzadzeniu.......

1) Moj Sub rzeczywiscie czasami buczy. Sa to jednak tylko te sytuacje kiedy to slucham muzyki z kanonu gotyku, metalu....wtedy faktycznie daje sie slyszec buczenie, choc np Metallice i Rammstein b. lubi:) Podejrzewam ze to raczej kwestia odpowiedniego zestrojenia sprzetu a nie puszczenie potencjometra na full power.

2) Przyznam takze ze bas po dluzszym przesluchaniu moze wydawac sie jednostajny (w muzyce)

3) Moj sub ABSOLUTNIE NIE REZONUJE!!!!! Trzyma sie sztywno i z klasa!

4) Wzmacniacz..slaby nie slaby.....w pokoju ok 35-40m^2 morduje wszystko....i jeszcze zapas mocy zostaje.

5) Muzyka w ktorej liczy sie mocny bas- lupie niemilosiernie. Jest spox....tylko ze to bass reflex wiec z dynamika czasami krucho...

6) Filmy...jak dla mnie nie ma sie czego wstydzic...nie buczy, nie pierdzi, brzuszek masuje, gdzie trza tam pier...dyknie!:) Gra glosno wiec o niedobor basu nie ma sie co martwic....Aha w kinie moim zdaniem bass jest o niebo lepszy niz w stereo.

A Koda..mialem tylko sw1000 i tak jas Spilner podsumowal Yamahe- ja podsumuje Kode. Po prostu zdechla! Nie wytrzymala nawet w polowie tego co dzwignela moja Yamaha.....a ze sie zachwycaja w gazetach....bo za te cene to moze i faktyczne jakis tam sprzet (ktoremu wiele sie wybaczy:) ) I ja dolacze sie do grona malkontentow i pojde z tlumem...KODA Pierdziii!:P:P:P caly czas mowie o modelu SW 1000...i mnie ten papierowy wylot tez wqrzal!

Podsumowujac Yamahe- (znow uklon w strone Spilnera) da sie kupic lepszy sprzet za te kase.

+ mocny

+dobrze sie sprawuje w kinie domowym

+jesli ktos lubi HH lub techno nie pozaluje

+ sliczny:P:P:P

- niekiedy buczy:)

- no i w srodku faktycznie....pusto:)

- bas zdziebko jednostajny na jedno kopyto

ale wywalonej kasy nie zaluje....AMEN....bo mnie dziewczyna zabije.......Kocham Cie Sonius

Również jestem na kupnie suba i myślałem podobnie jak Ty lecz zamiast Eltaxa 10.2 myślałem o 12.2.

Potrzebuje suba do pokoju ~40 m2 więc potrzebuję troche mocy.

Jeśli chodzi o Ciebie to możliwe ze wystarczyłby Ci Yamaha 215.

Natomiast mam pytanka do ElGato:

Jaką ma efektywność ??

Jaka jest gwarancja na tego suba no i ile zapłaciłeś jeśli można wiedzieć ?

Pytam bo zastanawiam sie nad kupnem na Allegro.

Pozdrawiam

Do PITER 1964...wiec Tak Kolego....za Suba zaplacilem 1250 zl ...kupowalem od czlowieka sprzedajacego na Allegro. Ten przywiozl mi go z niemiec (moge podac namiary bo bardzo rzetelny sprzedajacy).

Natomiast cena sklepowa to ok 1700- 1750 zl.......gwarancja- ja dostalem roczna wiec taka pewnie jest....a efektywnosc-ufff nie pamietam choc manuala czytalem z 100 razy:) Ale w ciemno podaje ze jest to ok 91 db (wedlug producenta). Sprawdze i dopisze jeszcze oki? Aha i jezeli masz okazje sprawdzic suba (sklep, odkupujesz) to na prawde radze go posluchac w muzyce ktora preferujesz....Pozdrawiam.

Słyszałem rózne suby Yamahy i tu pomimo iż pozostały sprzęt maja dobry, to głośniki i suby ich są raczej słabe. Nie polecam kupna suba Yamahy - żadnego. One raczej dudnią takim pustym i płaskim dziekiem. Z proponowanego zestawu wybieram Tannoya - jest naprawdę ciekawy i cenę ma przystepną. Poza tym polecam suby firmy KEF, JBL (PB10, PB12, E150P i E250P) i Jamo ale te droższe.

Pozdrawiam - Krzysiek.

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.