Skocz do zawartości
IGNORED

panel aktywny do subwoofera kampo

smaker24

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Przymierzam się do zrobienia subwoofera aktywnego na gdn 30.120.1 lub na z stx-e.mam problem ze znalezieniem odpowiedniego mocowo panelu.Jaki byscie mogli polecic w cenie do 300zł.Znalazłem Kampo sub 100a

Dane techniczne:

* 230 VAC / 50 Hz

* 320 W max.

* 10 W standby

* Input 45 mV (wejście cinch)

* 1,1 V (głośniki wejście)

* minimalny poziom automatyczny 15 mV (wejście cinch)

* switch-on function 350 mV (wejście głośnikowe)

* impedancja na wejściu > 20 kOhm (wejście cinch)

* > 150 Ohm (wejście głośnikowe)

* moc wyjścia 100 W RMS at 8 Ohm

* 150 W RMS at 4 Ohm

* frekwencja 40 – 160 Hz (regulacja)

* czynnik odkształcenia 0.03 %

* S/N Ratio 76 dB( A)

* Switch-off delay w przybliżeniu - 20 min.

Zainteresowanych prosze o kontakt.

Byłby on odpowiedni do w.w przetwornikow?

Sub ma wspomóc stx f360 z denonem pma1080 w pokoju 26m2.

https://www.audiostereo.pl/topic/124826-panel-aktywny-do-subwoofera-kampo/

Posiadam też taki wzmacek tylko jako OEM. Gra z 15 calowym subwooferem i jestem więcej jak zadowolony. :D

Jest zbudowany na tranzystorach z toshiby i jest bezawaryjny. Mało się grzeje. Podane 150W są przez producenta zaniżone, bo wg. protokołu mierzenia i to co mówią różni użytkownicy niemieckich forów, ma w rzeczywistości 170W stałej mocy.

Wg. mnie to zupełnie wystarcza i ma dosyć zapasu na głośniejsze imprezy. :D Trzeba ale też pomyśleć o odpowiednio mocnym głośniku, bo podanych przez ciebie akurat nie znam. (podaj te parametry, to podpowiemy więcej) Jak masz możliwość kupna takiego wzmacka do 350zł, to bym go brał.

Posiadam też taki wzmacek tylko jako OEM. Gra z 15 calowym subwooferem i jestem więcej jak zadowolony. :D

Jest zbudowany na tranzystorach z toshiby i jest bezawaryjny. Mało się grzeje. Podane 150W są przez producenta zaniżone, bo wg. protokołu mierzenia i to co mówią różni użytkownicy niemieckich forów, ma w rzeczywistości 170W stałej mocy.

Wg. mnie to zupełnie wystarcza i ma dosyć zapasu na głośniejsze imprezy. :D Trzeba ale też pomyśleć o odpowiednio mocnym głośniku, bo podanych przez ciebie akurat nie znam. (podaj te parametry, to podpowiemy więcej) Jak masz możliwość kupna takiego wzmacka do 350zł, to bym go brał.

post-55868-0-09962900-1452837160_thumb.png

Głośnik elektrycznie pasuje do wzmacka.

To ze jest 8 ohmowy, to możesz w przyszłości dokupić drugi taki głośnik i podłączyć równolegle.

Co do obudowy to WinISD mówi 70l netto i port o wymiarach fi 10cm i 16cm długości. Przy -8dB schodzi wtedy do 35Hz, ale tutaj wzmacek ma taką ciekawostkę, że podbija o 6dB przy 35Hz. Jest to bardzo dobre rozwiązanie, szczególnie jeśli subwoofera chcesz używać do kina domowego.

Głośnik elektrycznie pasuje do wzmacka.

To ze jest 8 ohmowy, to możesz w przyszłości dokupić drugi taki głośnik i podłączyć równolegle.

Co do obudowy to WinISD mówi 70l netto i port o wymiarach fi 10cm i 16cm długości. Przy -8dB schodzi wtedy do 35Hz, ale tutaj wzmacek ma taką ciekawostkę, że podbija o 6dB przy 35Hz. Jest to bardzo dobre rozwiązanie, szczególnie jeśli subwoofera chcesz używać do kina domowego.

Tak właśnie czytałem na forum,że obudowa 70l ale br taki jak napisałes tylko 19cm.A suba buduje do muzyki jak i filmów.(2xstx f360 podłączone do denona pma1080r)Bas fajny,ale na nie których kawałkach jednak go brakuje sporo.

Mam jeszcze jeden dylemat.Zastanawiam sie nad głosnikiem stx W.32.500.4.MC.Czy nie łatwiej mi go bedzie zasilic?I ile litrow musiała by miec obudowa i jaki do tego tunel br.Z gory dziekuje za pomoc.

• 1 miesiąc później...

Panowie subwoofer już prawie skończony.Po pierwszych testach jestem zadowolony,tylko niepokoi mnie fakt nieczystego basu przy większej głośności.Może to być spowodowanie nieszczelnym br(jest tylko włożony w wycięty otwór.Druga sprawa na panelu moge odkrecic go nieco ponad minimum a podłączony jest przewodem chinch jack do gniazda słuchawkowego wzmacniacza.Może podłączyc go pod kanał b wzmacniacza wyjsciem wysokopoziomowym.Oczywiscie wybrałem stx-a.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.