Skocz do zawartości
IGNORED

Panasonic SC-HTE80 sounbar do TV Panasonic

Waldek1968

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad wymianą sounbaru do TV Panasonica. Wiem, że znawcy orzekną że soundbar to nie najlepszy pomysł na poprawę dźwięku TV. Mnie jednak takie rozwiązanie wystarcza. Mam obecnie takie urządzenie firmy Denon. Nie bardzo podoba mi się rozwiązanie jakie musiałem przyjąć odnośnie sterowania pilotem z TV. Musiałem pilot nauczyć funkcji zgłaśniania i zciszania sounbaru i to innymi przyciskami niż zgłaśnianie i zciszanie TV. Poza tym włączając TV przyciskiem power sounbar się nie załącza (załącza się tylko w przypadku włączenia TV którymś z przycisków numerycznych na pilocie TV).

Teraz konkluzja: czy wymiana sounbaru Denon na wskazany w tytule model Panasonica przyniosłaby takowe rozwiązanie, że TV i sounbar załączałyby się jednocześnie po włączeniu TV przyciskiem power? Poza tym jak zadziałałaby w tym przypadku funkcja Viera Link (na czym by to polegało). Chcę także powiedzieć, iż w grę wchodzi jedynie sounbar na którym postawię TV (telewizor stoi na nodze i waży niecałe 30kg). Jeszcze jedno: nie wiem jakie to ma znaczenie ale Denon podłączony jest poprzez złącze optyczne, zaś z tego co wiem Panasonic ma złącze HDMI.

Luxman L-507uxII+CD D-05; Sonus Faber Olympica II

Uwielbiam takie porady. Jeszcze dodam od siebie, że jak nie zrozumiesz instrukcji to wynajmij biegłego.

Żartowałem oczywiście. Kolego Droid, napisałeś dwa zdania, które nic nie wniosły. Jeśli masz na ten temat jakąś wiedze ( a zakładam, że masz ) to dorzuciłbyś jeszcze jedno zdanie i być może odpowiedziałbyś coś konkretnego. Skoro ktoś tu pyta to widocznie liczy na jakąś choćby krótką, 3 zdaniową odpowiedź czy informacje na ten temat.

Tak na marginesie - niestety instrukcje współczesnych urządzeń często są niepełne, uproszczone, tłumaczone googlem ( i nie wiadomo o co chodzi ), a czasami po prostu zbyt skomplikowane dla "Kowalskiego" żeby to ogarnąć ( wiem o czym pisze :) ).

Moje pytanie wzięło się stąd, że mam na oku soundbar Panasonica jak w tutule. Jednak nie chciałbym kupować w ciemno.

Luxman L-507uxII+CD D-05; Sonus Faber Olympica II

Uwielbiam takie porady. Jeszcze dodam od siebie, że jak nie zrozumiesz instrukcji to wynajmij biegłego.

Żartowałem oczywiście. Kolego Droid, napisałeś dwa zdania, które nic nie wniosły. Jeśli masz na ten temat jakąś wiedze ( a zakładam, że masz ) to dorzuciłbyś jeszcze jedno zdanie i być może odpowiedziałbyś coś konkretnego. Skoro ktoś tu pyta to widocznie liczy na jakąś choćby krótką, 3 zdaniową odpowiedź czy informacje na ten temat.

Tak na marginesie - niestety instrukcje współczesnych urządzeń często są niepełne, uproszczone, tłumaczone googlem ( i nie wiadomo o co chodzi ), a czasami po prostu zbyt skomplikowane dla "Kowalskiego" żeby to ogarnąć ( wiem o czym pisze :) ).

Jak widać, dwuzdaniowa odpowiedź tez się przydała. Nie bez powodu była krótka, gdyż przejrzałem instrukcję do soundbara i były w niej odpowiedzi na pytania, które dręczyły kolegę Waldka1968 i nie było sensu powtarzać treści instrukcji obsługi na łamach forum.

A propos instrukcji, akurat instrukcje Panasonica, moim zdaniem są napisane w bardzo przystępny sposób, a ich zawiłość jest ściśle powiązana ze stopniem skomplikowania urządzenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.