Skocz do zawartości
IGNORED

komp-ampli nie przez coaxial,to przez co

kolomar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jak w temacie, chcialem podlaczyc karte muzyczna z kompa do Yamahy RV450, z tym, ze wejscie coaxial w ampli mam juz zajete, przez dvd, czy sa jakies inne kabelki co by sie czlowiek mogl cieszyc dzwiekiem AC3 z filmow z kompa?

Druga sprawa, podlaczylem dvd do ampli coaxialem, ale jako zrodlo, musze ustawic CD, bo jak ustawie DVD, to nic nie slychac. Nie bardzo cos szlo zpartolic, bo przeciez jest tylko jedno wejscie coaxial w ampli Yamahy. Moze cos w ustawieniach ampli zamieszalem, rowniez bede wdzieczny za pomoc

1- nic nie rozumiem , Yamaha ma tylko jedno wejście cyfrowe ??

2 - musiałeś coś namieszac w ustawieniach avr - moze masz ustawione na optyczny a nie na coax

nie wiem jak jest w tych ampli , trzeba poczekac aż Elfan sie wypowie

Chodzilo mi o to, ze Yamaha ma jedno wejscie coaxial, ktore zajelo mi dvd. A karty muzyczne z ktorymi sie spotkalem, tez chca zeby je podlaczyc do ampa przez coaxial, ale nie chce za kazdym razem zamieniac przewodow w zaleznosci od tego czy bede ogladal film z kompa czy z dvd. A chcialbym miec dzwiek AC3 z filmow odtwarzanych na kompie. Mam nadzieje, ze wyrazilem sie jasniej.

>kolomar

1 wejście coaxial zastosuj do karty graficznej w kompie

2 kup dodatkowy kabel ale optyczny (powinien być tańszy ) i nim połącz dvd z y450

3 żeby uzyskać odpowiedni przesył sygnału z dvd należy ustawić na ampie że dvd ma przypisane połączenie optical (powinno również załapać na auto)

1. wlasnie chcialbym odwrotnie, bo ponoc dvd z ampli jest lepiej podlaczyc coaxial:)

2. na ampli, jak ustawiam dvd auto, to jest cisza, sprawdzalem

(przyznam sie bez bicia, ze gdy podlaczalem pierwszy raz, to na 90% mialem dzwiek z filmow na ustawieniu zrodla na dvd, tylko potem musialem wszystko podlaczac na nowo, bo zmienialem stolik pod tv i sie zfakalo:) niby taka glupia rzecz, ktora niby w niczym nie przeszkadza, ale jednak mnie drazni:) )

Jeżeli chodzi o podłączenie cyfrowe to z tego co wiem to Yamaha bardziej preferuje połączenie optyczne (sam posiadam ten amp i podłączałem na dwa sposoby i efekt jest identyczny (może wina telewizora) a z tymi ustawieniami to już nie wiem ale sprawdź jak masz ustawione auto czy może optical a i z tego co pamiętam (może się mylę) to przypisujesz to do każdego źródła

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.