Skocz do zawartości
IGNORED

MiniMonitor czy B&W 601s3 co wybrać

Kastor

Rekomendowane odpowiedzi

Czeć - jestem nowy na forum i oczywiście potrzebuje wsparcia "zawodowców"

Wymieniam cały sprzęcik grający (mój ostatni zakup to była katastrofa).

Wybrałem wzmacniacz: Denon 1905

ale co z kolumnami??

Mam pokój 12m

Kolumny będą musiały stać w szafkach (ale przynajmniej będą miały po 20 cm z każdej strony)

Słucham Rocka, HeavyMetalu, trochę muzyki poważnej,

Do kina domowego mam Woofer, centralny i satelity z zestawu Paradigm Cinema.

A teraz zgodnie z tytułowym pytaniem co wybrać:

Paradigm Mini Monitor v3 (cały zestaw tej samej firmy) czy

B&W 601 s3 (bass reflex z przodu)

a może coś zupełnie z innej bajki co na pewno nie przekroczy 1500PLN ..... ?

Witam również jestem tu od niedawna,jakieś pół roku temu nabyłem zestaw rotela02.Odsłuchiwałem go właśnie z 601s3 oraz z A.Evo One.Musze się przyznać że wybrałem te pierwsze(bardziej "wciągający dzwięk").Teraz gdy poznałem tą strone podejżewam,że wybór byłby inny.Odsłuchiwałem to u Luzaka w Tychach,były tam jeszcze kolumny polskiego producenta podłogowe nie pamiętam nazwy, na głośnikach Vify w zbliżonej cenie. Niestety czas oczekiwania na nie był dwa miesiące wybrałem więc B&W. ( to nie były AAPhoebe ) połączone jest to wszystko Audio.Copperh. plus Audio type 6+ teraz na góre myśle dać Resona (dźwięk jest troche za ostry). A może tak dokupić Heliona nie wiem czy warto? koniecznie posłuchaj tych kolumn u Luzaka.

"tak, to forum zaprawde kreuje gusta... :-)))"

Mariusz,B&W to sterylne brzmienie,zero przyjemnosci z słuchania,na nich sie słucha sprzetu nie muzyki,tak jest i juz.Przytemperowac je mozna lekko i łagodnie grajaca elektronika,bo jak sie wybierze cos bardziej zblizonego do charakteru B&W to krew z uszu i tyle.Taka jest prawda,ale gdzies czytałem ze Ty lubisz robic inaczej nic wiekszosc mówi:D.Niech Ci bedzie,ale nie wmawiaj ze B&W gra inaczej niz w rzeczywistosci(seria DM 6xx).Trzeba miec po 1.duze zawachania czestotliwosciowe w wyzszych rejestrsch słuchu zeby brzmienie sie ich spobobało po 2.posłuchac ich 5 min w sklepie i od razu kupic(efekt " poczatkowego wrazenia") po 3.dobrac umiejetnie elektronike,zeby sie ich brzmienie dało zniesc i słuchacz jako taka przyjemnoscia.Wiec takie mam zdanie na temat kolumn z tej serii.A z tego powodu moje wywody,ze czytałem kilka wpisów Twoich na stereo:-).

Pozdr

P.S Dawid jesli wybrałes rotela 02+ B&W to uszy niezle wykatowałes ;),współczuje :)

P.S 2 dodam ze B&W z serii 6xx ma praktycznie w całym pasmie suche brzmienie,no moze bas w podłogowych i w 602 jest lekko miekki,ale reszta sterylna jak diabli.Wiec dlatego w tylu studiach nagraniowych maja B&W.Oczywsice nie mówie tu o wszystich seriach B&W bo było by to głupie,poniewaz nie słuchałem ich.

Gość Przemski

(Konto usunięte)

Ja bym myślał nad Paradigm Monitor 3. Mnie osobiście bardziej odpowiada ich brzmienie od B&W 601, jednakże myślę że w okolicach tej kwoty jaką dysponujesz możesz myśleć nad modelem 602 i tu trudno mi powiedzieć gdyż słuchałem ich z dużym odstępem czasu i w tej chwili trudno mi jest porównać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.