Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie cd wybrać

jarr

Rekomendowane odpowiedzi

Ja się włączę bo modernizowałem zestaw onkyo. Mam kino domowe z dvd za około 1000 zł. Pierwsze co zrobiłem to zakup cd w tym samym przedziale cenowym. To wniosło największą poprawę. Większą niż wymiana kolumn. Różnica polega na tym że w dvd się zlewają dźwięki. Teraz słucham w Direct, ale jesli w trybie stereo podnoszę basy to one nie wpływają na pozostałe dźwięki a w dvd się wszystko zlewa, oba połączone cyfrowo. O swoim dvd na forach przeczytałem że to odtwarzacz cd z możliwością odtworzenia filmów, teraz wiem że to bzdura. Oba mają zbliżone parametry tylko dynamika w dvd jest gorsza. Różnica jest tak duża że nie trzeba się wsłuchiwać w dvd dźwięk jest zamulony.

Gość

(Konto usunięte)

Ja się włączę bo modernizowałem zestaw onkyo. Mam kino domowe z dvd za około 1000 zł. Pierwsze co zrobiłem to zakup cd w tym samym przedziale cenowym. To wniosło największą poprawę. Większą niż wymiana kolumn. Różnica polega na tym że w dvd się zlewają dźwięki. Teraz słucham w Direct, ale jesli w trybie stereo podnoszę basy to one nie wpływają na pozostałe dźwięki a w dvd się wszystko zlewa, oba połączone cyfrowo. O swoim dvd na forach przeczytałem że to odtwarzacz cd z możliwością odtworzenia filmów, teraz wiem że to bzdura. Oba mają zbliżone parametry tylko dynamika w dvd jest gorsza. Różnica jest tak duża że nie trzeba się wsłuchiwać w dvd dźwięk jest zamulony.

I super...mowa jest o wybranych egzemplarzach, które jakimś "dziwnym trafem" w używanym systemie grają na poziomie tych drogich...osobiście nie neguję piękna drogich klocków, hiendu, itp.

Tu chodzi o zgranie systemu...I nic innego, nawet w tej najwyzszej "klasie" audio nie pomoże jak tego zagrania brak...

No widzisz...miałem więcej szczęścia..

Pzdr

Pózniej mi powiesz ze to tylko zera i jedynki i wszystko gra podobnie

Nie bawi mnie to

Dobra...nie było tematu...

Pozdrawiam serdecznie :-)

• 2 tygodnie później...

Witam Po namyśle wybrałem 2 opcje dokupić cd za około 1000zł onkoy 7030 lub inny i zostawić blu-ray panasa bd 75 lub sprzedać blu -ray panasa i kupić tylko blu-ray z cox panasa bd 570 cena podobna jak za cd .Tylko co wybrać w opci 1 zostają 2 klocki w drugiej mam 1 kolocek

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.