Skocz do zawartości
IGNORED

Peszle a zlacze DVI - jak to zrobic?

kamash

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Na moje nieszczescie Peszle w podlodze zostaly juz zalane posadzka samopoziomujacą i są niejako nie do ruszenia. Z zalozenia polozylem w podlodze 3 peszle o srenicy 20mm na "potrójny komponent" ktory docelowo ma polaczyc dvd z projektorem. Wszystko fajnie tyle ze dowiedzialem sie dzisiaj iz duzo bardziej wydajne i w pelni cyfrowe jest lacze DVI. Ci z was ktorzy widzieli kiedys zlacze DVI maja swiadomosc jak ogromna jest wtyczka koncowa DVI (cos jakby powiekszone zlacze standardowe od monitora w komputerze) I tu narasta moje pytanie:

a) w jaki sposob, chca stworzyc system na zlaczu DVI (najlepszym mozliwym), mam ukryc takie przewody, kiedy wtyczka ma srednice (na oko) okolo 60mm?

Dziekuje za pomoc

Kamash

https://www.audiostereo.pl/topic/12539-peszle-a-zlacze-dvi-jak-to-zrobic/

Ukladanie listewek na scianie nie ma sensu, gdyz jest to praktycznie nie do wykonania (starsznie powykrecana kubatura pokoju - brak ciaglej sciany; okna od podlogi do sufitu) a po zatym nie wyglada zbyt estetycznie. peszle juz biegna w podlodze. No wlasnie, piszesz ze zakladasz iz mozna to w jakis sposob rozkleic i zlutowac.

a) ale czy takie dzialanie nie wplynie na jakosc sygnalu po ponownym montazu

b) czy na pewno da sie takowa wtyczke latwo rozkleic?

[obrazekLUKASZ-201839_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

kamash,

... a dostrzegasz te filtry ? Ich odległość nie jest przypadkowa. Amatorskie przedłużenie = zakłócenia gwarantowane! Trzeba nabyć specjalnej długości DVI, ale tu są ograniczenia max. długości, natomiast HDI teoretycznie nie ma tego problemu z max. długością :)

te listwy wykończeniowe przypodłogowe są bardzo dobre - mam takie

na około pokoju a tam gdzie drzwi / przejścia / zrobione tunelki

w takiej listwie mam kabel głosnikowy o średnicy 12 mm

tak że pomyśl nad tym , odlutowanie wtyczki też jest ok

faktycznie DSub 15pin

u mnie DSub wchodzi do projektora i taki sam do komputera

ale z przejściówka do karty graficznej na DVI

bo DSub15pin DSub15pin mogłem bez problemu kupic

o długości 10 metrów i w karcie graficznej / wyjście na panel LCD /

musiałem zastosować przejściówke DSub15pinDVI za 8 zł

[obrazekLUKASZ-202040_1.JPG]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tutaj nikt nie pisze o przedluzaniu. Takich w tyczek jak w tym kablu na fotce nie ma mozliwosci rozkleic bez jej zniszczenia. Mozliwe ze sa kable tego typu z rozkrecanymi wtykami a wtedy dobry elektronik przylutuje ci wszystko jak orginalnie. O utrate jakosci sygnalu nie masz co sie martwic chyba ze wierzysz w voodoo:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.