Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc w doborze kolumn podłogowych do 1000zł

GikaH

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was wszystkich serdecznie.

Spędziłem wczoraj i dzisiaj kilka godzina na przeszukaniu zasobów sieci w celu odnalezienia zestawu kolumn, które pasowałyby do moich wymagań. Nie udało mi się niestety znaleźć jasnej i klarownej odpowiedzi. Jedyne co udało mi się sensownego znaleźć, to vlog "Reduktor Szumu", który wydaje mi się profesjonalny. Chciałbym jednak zasięgnąć dodatkowych opinii w sprawie sprzętu.

Z góry informuję, że do audiofila słyszącego "wygładzanie sinusoidy prądu na kablu zasilającym" jest mi niezmiernie daleko.

Konkretnie czego szukam:

Kolumn podłogowych do kwoty 1000zł (+/- 20%) - interesują mnie głównie kolumny z drugiej ręki.

Wzmacniacz - ONKYO Integra A-8450

Źródło dźwięku - TEAC A-106; Asus Xonar DX (Flac); Commodore Amiga CD/TV; w przyszłości gramofon.

Rodzaj muzyki - głównie stary heavy metal; klasyczny rock; death metal; odrobina elektroniki i retro.

Pomieszczenie - około 45m2, wysokość 3,5m (mam możliwość swobodnej aranżacji przestrzeni pod zestaw audio)

Co udało mi się znaleźć:

Acoustic Studio Monitor 3311 (320zł)

Tonsil Suprima (350zł)

JBL TLX40 (400zł)

HECO Interior Reflex 35H (500zł)

JBL LX800 MK II (700zł)

Tannoy 633 (900zł)

Cambridge Audio S70 Sirocco (1000zł)

Dali 109 (1400zł)

JBL Studio 190 (1700zł)

Dwie ostatnie propozycje co prawda wrzucone trochę na wyrost, ale kto wie? Może opłaca się dołożyć trochę pieniędzy i zainteresować się nimi?

Czy ktoś jest w stanie ocenić, czy przedstawione przeze mnie modele oraz ich ceny są warte zainteresowania, czy raczej idę w złym kierunku?

Z góry dziękuję wszystkim za rzeczowe opinie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.