Skocz do zawartości
IGNORED

Nowe stereo do 8000zł za komplet z kilkoma ważkimi funkcjami... HILFE!

diesirae

Rekomendowane odpowiedzi

No dobra, sprowadziliście mnie na ziemię i chyba o to mi chodziło. Już wiem, że bez zwiększenia budżetu się nie obędzie.

Decyzja podjęta- wstrzymuję się z zakupem póki co (czyli to co robię już od kilku, a nawet kilkunastu lat...). Ale tym razem podejdę do sprawy kompleksowo: za 2-3 miesiące zrobię generalny remont pokoju, choć planowałem to na 2017 rok. Wymienię przy okazji instalację elektryczną w mieszkaniu - "dobry prąd", to chyba fundament każdego zestawu audio? Projekt pokoju będzie uwzględniał ponadto w dużej mierze akustykę, myślę o panelach Apamy 5cm (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Jak już się z tym uporam, to zabiorę się za wybór sprzętu. Mimo wszystko pozostanę przy nowych produktach, aczkolwiek, między innymi dzięki Waszym poradom, wiem już że nie będzie amplitunera lecz wzmacniacz zintegrowany. Po kolejnych burzliwych debatach z konkubiną postanowiliśmy zwiększyć budżet do ok. 12-13k, tak żeby starczyło na początek na kable i zestaw pokroju np.

Wzmacniacz: NAD C375 / Audiolab 8300A / Arcam A29 / Atoll IN100

Kolumny: Tannoy Revolution XT6F / Audio Academy Hyperion IV / Kef R500 / B&W 683 S2,

a resztę (odt. CD, odt. sieciowy, tuner, gramofon) będę z czasem dokupował.

Cudów i tak się nie spodziewam, ale niewątpliwie będzie lepiej niż początkowy pomysł HK3770+Klipsh R-26 :)

Prawda?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 4 tygodnie później...

Tannoye będą fajnym pomysłem, słuchałem nie dawno i grają bardzo "muzycznie". Soczysty środek i nienachalna góra. Adaptacja akustyczna jest jeszcze lepszym pomysłem i poiwem Ci, że po przeczytaniu Twojego posta, sam chyba rozwiążę w końcu problem z basem w moim pomieszczeniu i zainwestuje w pułapki basowe lub coś w ten deseń. Daj znać jak zakupisz, jestem bardzo ciekawy jak się to wszystko sprawdza !

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.