Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Mati73, 3 Maj 2010, 22:55

>Panowie, ale w jednym mi przyznacie rację : - piękne mamy hobby!

>Słodkich snów życzę :)

No pewnie! Nie inaczej.

Dobrej nocki.

>Witam!

>Macku, wiem że Technics nie jest górnych lotów,

Och, no przecież żartowałem sobie z tych różnych "znawców" i "audiofili", którzy tak Technicsem pogardzają, a pewnie w dawnych latach wystawali przez Pewexami z nosami przyklejonymi do szyby... bo wtedy nawet o Technicsie mogli tylko pomarzyć.

Technics rzadko lądował bardzo wysoko w rankingach jakości dźwięku - ale w codziennym użyciu wolę solidnego Technicsa który po latach tak jak kiedyś grał (podobno) średnio tak nadal gra średnio, od np. kapryśnego Kenwooda z górnych miejsc w rankingach, który gra bardzo ładnie, jest wspaniale wyposażony, ale... nigdy nie wiadomo czy się kieszeń kasety otworzy normalnie czy może np. wyłamie... albo nie otworzy w ogóle. Wolę - w codziennym używaniu - starego Technicsa który ciągle ma stare paski i nic nie wskazuje, by trzeba je było wymienić, od równowiecznej mu Aiwy, pięknie i bogato wyposażonej, w której paski rozwulkanizowały się i wyciągnęły, albo wręcz zmieniły się w czarną maź.

do xtr71 i innyh braci v vieże:

niestety ct-f1000 nie ma metalu. na zevnątż nie rużni się niczym od ct-1000. dla poruvnania zamieszczam zdjęcie najvażniejszyh vajh mojego czołgu - pancerna płyta czołova to 5mm albo vięcej aluminium. najsolidniejszy i najbardziej niezavodny z deckuv pioneera. mam ct-f900 ale tam już trohę plastik vypiera metal. jeszcze trohę a robić będą z papieru i styropianu eventualnie pżejdą na hrust. pokazuję też dla poruvnania głovice czołgovą i drugą tą z uszczerbkiem z amfibi ct-f900. czy povinienem tą dziurę załatać i czym? czy ta dziura może niaszczyć taśmę? deck jest jeszcze nie namaszczony, czeka v kolejce na varsztat i śvięcenia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-21456-100005358 1272946009_thumb.jpg

post-21456-100005359 1272946009_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

na dodatek głuvki teaca serii 400 (400, 420, 450) i tandberga 310. muszę pży okazji pokazać głovice nakamichi 700/1000, te to dopiero są dzibate.

Ukryta Zawartość

post-21456-100005355 1272946938_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

do vszystkih vielbicieli taśmograjuv - vczoraj odbyła się uroczysta procesja objavienia się krula svoim poddanym kturyh część vidać v tle.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ale na razie krul musi gżać łavę bo muvić nie umie tylko bełkocze. vczoraj dostałem instrukcję serisovą i obsługi do majestatu może tam jakieś rozkazy znajdę i vyruszę v śviat po rolkę .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Do Brata Zakonnika W Wierze :) Elektrispiro

W moim Akajcu w głowicy GX powstało małe wykruszenie po tygodniu "czaszkowania" uzupełniłem dziurkę Poxipolem i po sprawie !!!polecam głowicę tam gdzie nie ma być klejona podkleić taśmą by nie upaskudzić czoła klejem a w dziurę po trochu Poxipolu aż do wypełnienia.Najlepiej by było zdemontować ten element z dziurą i wkleić nowy.Mam taką głowicę nową lecz nie do PIONEERA i oglądając ją pod powiększeniem 30 X stwierdzam jest to kawałek blaszki wygiętej w kształt dużej litery L " przekrój "

.Podtrzymuje taśmę przed uszkodzeniem ,zagięciami w szczelinie między dwoma sekcjami głowic(REC/PLAY).

Pozdrawiam BRACI W WIERZE.

W magnetofonach kasetowych pogoń za doskonałościa zawsze kończy się Tandbergiem TCD 3014 A

PO dokładniejszym przeglądnięciu zdjęcia porada moja brzmi:

Nie rób nic z tą głowicą !! ten niebieski objekt nie jest tą blaszką o której mówiłem .Wizualnie wygląda brzydko lecz na pewno działa głowica więc nie naprawiaj.

Powtórnie Pozdrawiam

W magnetofonach kasetowych pogoń za doskonałościa zawsze kończy się Tandbergiem TCD 3014 A

Dla kolegi Elektrospiro (nie moje zdjęcie) adres nieznany , kopia zdjęcia zamieszczonego w internecie poglądowo wałki jak wyglądają w TEACU niewiem jaki to model.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kolega Elektrospiro

Pisał iż na wałkach jest maź nie guma .Po analizie zdjęcia grubość gumy na wałkach jest troszkę większa niż 1 mm. Trzeba nawiązać kontakt z kimś co ma takiego Teaca i niech to pomierzy

Z innej beczki teraz: Jaka jest głowica w wyższym modelu PIONEER -F1250 ???????

Przepraszam za dygresję ale nie mogłem się powstrzymać

Ukryta Zawartość

zaznaczam że nie jestem sprzedawcą , ciekawe gdzie kupuje się drut:)))???

Mam pytanie do kolegów obeznanych na temat jak używać demagnetyzera zainstalowanego fabrycznie w magnetofonie luxman K321

Ukryta Zawartość

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

elektrospiro, 4 Maj 2010, 06:29

>ale na razie krul musi gżać łavę bo muvić nie umie tylko bełkocze. vczoraj dostałem instrukcję

>serisovą i obsługi do majestatu może tam jakieś rozkazy znajdę i vyruszę v śviat po rolkę .

Czy możesz wyjaśnić P.T. Publiczności, z czego wynika Twój "oryginalny" styl wypowiedzi? Jesteś może obcokrajowcem?

GM

do R123

- to vspaniała novina z tym drutem, vala się tego v obejściu v brud a na słup też nie jest za vysoko (do 22kV).

do xtr71 i innyh nie mniej zacnyh ryceży taśmovyh

- jak znam życie, a od dzisiaj hcę być szczery, to model następny do 900 czyli 950 i najvyższy ct-f1250 jadą z tą samą głovicą. poluje na 950 i 1250 to się vyjaśni. model 1000 był ostatnim ze vskaźnikami i najsolidniejszy co pokazuje sama głovica. te po nim miały lepsze parametry bo valka o jakość się skończyła a zaczęła o parametry gdzie łatviej o bajer. i tak np. kino domove vażące 3kg ma 1000W. moja pułka z żelazno-drevnianymi amlitunerami vaży 230kg (plus pułka) i ma moc zaledvie 1500W RMS na kanał (pobur mocy 5kW), zanim vłącze dzvonię do rozdzielni by vyłączyli kilka fabryk albo miast "bo se kce muzyki posłuhać".

a co do zdjęcia rolek v ślicznej ramce to nie viem jaki to model ale będę radził - dzięki za podpoviedź. mam plastikovo gumovą ktura gabarytovo pasuje ale tżeba zdobyć ih vięcej i trohę pokombinovać. jest gość ktury dorabia vszelkie rolki do vszystkih magnetofonuv ale liczy słono. jak nie będzie vyjścia pujdę v łaskę do niego nieh mnie navet v lohu vięzi i bezzębnym uczyni, bo o sierść na bańce to się już nie martvię, byle mnie rolkami uszczęślivił a najlepiej czterema bo drugi 860 zvitał pod moją nędzną stżehę - dojdzie do krulobujstva o vładzę.

to od mojego średnioviecznego ekvipunku zbrojnego gvażyć zaczynam i zeszłoviecznej stęhlizny. już mi navet boazeria na myh maszynah sterofonicznyh butvieje.

Witam

Dla rycerza z gór skalistych ELEKTROSPIRO specjalny link :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam

Dla rycerza z gór skalistych ELEKTROSPIRO następne linki :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

do xtr71, 4 Maj 2010, 14:37

tżeba by babę i nygusy v jasyr posłać by na te piękne, obrosłe korą, maszynki dukatuv naiskać. hlevik mam płen oczekującyh a praktykovać mogę tylko po nocah.

elektrospiro, 4 Maj 2010, 14:47

>do xtr71, 4 Maj 2010, 14:37

>tżeba by babę i nygusy v jasyr posłać by na te piękne, obrosłe korą, maszynki dukatuv naiskać.

>hlevik mam płen oczekującyh a praktykovać mogę tylko po nocah.

Nie w jasyr tylko w góry nad strumienie nuggety kopać.( "nugget"-złoty samorodek )wtedy starczy na serię PIONEERÓW

Niewiele brakowało, a miał bym takiego Teaca jak "elektrospiro". Ale za to wygrałem aukcję i mam Pioneera CT 9191. A ten deck, to prawdziwy antyk w każdym calu. Magnetofony o czery lata młodsze już wyglądały bardziej nowocześnie np. Hitachi D 3300M lub Pioneer CT-F850.

Mam pytanie czy ktokolwiek ma magnetofon z wejściami i wyjściami zbalansowanymi XLR ??

plus schemat elektryki oczywiście .

Pozdrawiam Rycerzy Taśmy :)

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

elektrospiro, 4 Maj 2010, 13:50

>do R123

>- to vspaniała novina z tym drutem, vala się tego v obejściu v brud a na słup też nie jest za vysoko

>(do 22kV).

>

>do xtr71 i innyh nie mniej zacnyh ryceży taśmovyh

>- jak znam życie, a od dzisiaj hcę być szczery, to model następny do 900 czyli 950 i najvyższy

>ct-f1250 jadą z tą samą głovicą. poluje na 950 i 1250 to się vyjaśni. model 1000 był ostatnim ze

>vskaźnikami i najsolidniejszy co pokazuje sama głovica. te po nim miały lepsze parametry bo valka o

>jakość się skończyła a zaczęła o parametry gdzie łatviej o bajer. i tak np. kino domove vażące 3kg

Pięknie dziękuję za odpowiedź na moje pytanie, której to odpowiedzi oczywiście nie otrzymałem. Możesz lansować się dalej w ten, wyjątkowo odrażający, sposób.

GM

do ojca śviętego i mędrca v jednej osobie G.Mark.

jestem jeszcze brudny i zły, był zresztą o tym film.

a jak masz problem to dzvoń do hjuston, nie musisz się vstydzić navet kosmonałci tam dzvonili.

a jak to nie pomoże to tryknij svoją śliczną (nie vątpie) głuvką o futrynę, tylko dobże się rozpędź, skupisz się na bulu i złość ci pżejdzie.

do Kasjel, żeby było na temat.

to dobra i piękna maszyna obrośnięta drevnem. mam nadzieję że spravi tobie dużo frajdy.

PZDR dla vszystkih navet tyh co im gul skoczył (o co? o parę śmieci?)

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

elektrospiro, 4 Maj 2010, 17:54

>do ojca śviętego i mędrca v jednej osobie G.Mark.

>jestem jeszcze brudny i zły, był zresztą o tym film.

>a jak masz problem to dzvoń do hjuston, nie musisz się vstydzić navet kosmonałci tam dzvonili.

>a jak to nie pomoże to tryknij svoją śliczną (nie vątpie) głuvką o futrynę, tylko dobże się rozpędź,

>skupisz się na bulu i złość ci pżejdzie.

Nie omieszkam skorzystać z propozycji.

Pozdrawiam bardzo serdecznie i z wielką przyjemnością dodaję do ignorowanych. Bardzo mi przykro, ale nie mogę patrzeć jak dorosły człowiek robi z siebie... rozkosznego dzieciaka.

GM

Zdjęcie "zapożyczone z netu nie moje adres nieznany"

Proponuję Szanownym Forumowiczom pojedynek na Guny COLT Python C jest to Mój pulpit :P

PO zabijajcie się lecz proszę na PW.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czemu Kolega G.Mark tak się dziwi Kolega Elektrospiro może mówić jak chce.Najprawdopodobniej jest to slang Polonii z USA (czytaj) "wpadnij do Hjuston " I po co nerwy niema potrzeby robić zadymę na ogólnym wysłać P.W. i dogadać się po POLSKU .Taką mam radę

Pozdrawiam zdenerwowanych i wyluzowanych magnetofoniarzy .:)

• Pokaż nowe odpowiedzi