Skocz do zawartości
IGNORED

NAD 320BEE z Gale 3030 - wrażenia

arturpe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

wreszcie przywitałem mój zestaw! Trzeba przyznać, że potwierdzają się wszystkie opinie na forum odnoście obu komponentów oraz kabli. Gośnikowy to Sommer 2x2.5mm (nie słyszę zbyniej różnicy między tym a Cordialem, nota bene o 1,50 zł droższym ;p). Interkonekt - taniocha, Profigold za 55 pln. Wiele jeszcze można tu usprawnić, ale dla mnie bomba za tę cenę. Przypomnę, że przygodę z odsłuchami zacząłem niedawno i niech nikt nie bierze mnie za wyrocznię.

Przede wszystkim nie zgodzę sie z tymi, co zdecydowanie odradzali Gale do NADa. Zestaw gra ciepło, miło, nie za wysoko. Rzeczywiscie, bas nie jest może "straszliwie" głęboki, ale też nie rozłazi się i jest kontrolowany. Świetnie zabrzmiał "Angel" Massive Attack - mimo wszystko mocny i niski basowy początek. Kolumny maleństwa dały radę. Dźwięk nie jest też przymulony. Scena - przynajmniej tak mi się zdaje jest uporządkowana, muzycy na swoich miejscach. Zauważyłem, że wokaliści upodobali sobie spiewanie z trzeciej od góry szuflady mojej komody, bębny są z lewej, za książkami, a chórki koło lustra nad zestawem ;)

Potwierdzam natomiast, że NAD ożywa dopiero przy głośności rzędu 25%, wcześniej jest trochę płasko. Istotnie też, lepiej sprawdza się przy dźwiękach kameralnych i mniejszych składach (ah ta Norah Jones, Clapton Unplugged). Symfonie jakoś nie zachwycają, chyba są zbytnio "zlane". Natomiast msze Bacha, klawesynowe Mozarty - jak najbardziej.

Kolumienki spokojnie nagłaśniają moje pomieszczenie, mają sporo zapasu. Myślę, że sprawdzą sie nawet w metrażach 20-25 m2.

Sprzęcik trzeba "wygrzać" więc wrażenia mogą ulec poprawie, ale jak na razie jestem zachwycony. Polecam do odsłuchu wszystkim, którzy szukają niedrogiego stereo na początek.

Aha - zestaw gra z Technicsem SLPG 490. Podczas odsłuchu współpracował z cdkiem NADa i było trochę bardziej "mięsiście".

Przypomnę, że jeśli ktoś weźmie toto za gotówkę, może dostać nowego NADa (chyba w Lubinie) za ok 1300 pln. W sklepach za Gale 3030 każą zapłacić wam 780-800 po negocjacjach. Aktualnie Decibel czeka na dostawę 3020 i nie będzie ich przez jakiś czas, ale zastanawiałbym się, czy nie dopłacić tych 80-100 pln, żeby dostać ładne podłogówki. Kable w moim przypadku to koszt 80 pln. Polecam szukajacym budżetowych rozwiązań ;)

Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/12679-nad-320bee-z-gale-3030-wra%C5%BCenia/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.