Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz lepszy od TA-F220

Michał_62501

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam wzmacniacz który zagra lepiej niż mój aktualny TA-F220. Kupiłem go dawno temu w stanie idealnym za 50zł i byłem zadowolony. Do teraz podoba mi się jak gra, ale zmieniłem kolumny na Arcus TS25 (jestem ogromnie z nich zadowolony, przetworniki Vifa) oraz na dniach kupiłem CDP-970 także w stanie idealnym za 150zł i czuję że ten wzmacniacz mocno ogranicza mój zestaw. Szukam cały czas F550ES, ale ostatnio bardzo rzadko się one pojawiają tak samo jest z 570ES, a jak już są to ich ceny wg. mnie są stanowczo przesadzone. Czytałem spoko tematów na tym forum i jeden z użytkowników (Shrek777) bardzo polecał wzmacniacz TA-F435R który ma grać podobnie do wzmacniaczy z serii F5xxES i podobno dużo nie ustępuje im dźwiękowo. Czy to prawda? Jest kilka ładnych sztuk na portalu aukcyjnym. w dobrych cenach oscylujących przy 300zł. Czy on na pewno zagra lepiej niż mój F220? Jeszcze raz podkreślę że ten F220 wg. mnie nie jest tragiczny, ale nie mam porównani z niczym innym. Chciałbym kupić wzmacniacz teraz bo nie mam czasu polować na fajnego 550ES przez pół roku, aż się trafi w dobrej cenie.

https://www.audiostereo.pl/topic/127112-wzmacniacz-lepszy-od-ta-f220/

Sony TA-F444ES stanowczo będzie lepszy od Twojego, a może i od 550ES.

Ceny są czasem wysokie, ale taniej nie będzie. Dla mnie i tak warto było by kupić 670ES za 1000zł mając porównanie do jeszcze droższego Marantza Pm-80, którego wychwalili nie wiadomo za co porównując z tym Sony.

Za pewne będzie lepszy ten 444ES tyle że to już jest naprawdę dziadek :D I jeżeli mam byś szczery to wizualnie jest po prostu brzydki :D To już bym wolał poczekać na 550ES, ale tak czytałem że te stare ES własnie typu 444 czy 555 potrafią ładnie zagrać. Czekam na opinie w sprawie tego 435R i tak się jeszcze zastanawiam nad 535R wygląda identycznie jedynie co ma to filtr subsonic i obsługuje wkładki MC i troszkę większą moc. Kolega Shrek777 pisał że 435r jest lepszy, ale chyba coś mu się pomyliło bo wg. niego ten 535r jest niby 3kg lżejszy a wg. serwisówki jest 1 kg cięższy.

EDIT:

Powiem tak gdy skończę studio to na pewno zainwestuje bardziej w sprzęt może nawet poszukam jakiego wyższego modelu ES coś pokroju 770ES, ale na razie szukam czegoś tańszego co po prostu zagra lepiej niż ten F220 :D Dlatego pytam czy lepszym wyborem będzie F435R czy 535R?

Tak słyszałem o tym STK w 550 :) z tego co wiem to 570 już go nie ma. Mam okazję kupić 535R za 350zł z wysyłką i 435R za 320zł z wysyłką. Wiec gdyby ktoś mógł mnie uświadomić który z nich będzie lepszy :) byłbym bardzo wdzięczny, a wymarzonego ES też na pewno sobie sobie kiedyś kupię.

• 2 tygodnie później...

Proponuje

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

to nie moje ale mogę sprawdzić jak będzie potrzeba.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

444 to bezpieczny zakup, sa obecnie nawet tansze od serii 5.

Trzeba sie jednak liczyc ze sprzet ma ponad 25 lat i napewno wymagal będzie czyszczenia, ale

444 to bezpieczny zakup, sa obecnie nawet tansze od serii 5.

Trzeba sie jednak liczyc ze sprzet ma ponad 25 lat i napewno wymagal będzie czyszczenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.