Skocz do zawartości
IGNORED

Bezprzewodowe strumieniowanie muzyki na wzmacniacz onkyo intgra A-8015. Jak najlepiej. Przesiadka z ampli Yamaha rx-v479

Paweł Górecki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. W listopadzie ub. roku przesiadłem się z wzmacniacza Onkyo integra a-8015 na którym to około roku czasu słuchałem muzyki ( głównie rock, blues) na amplituner Yamaha rx-v479 i telewizor LG -50LF652V (3D) .Zmiana podyktowana była tym że będę wraz z małżonką oglądał filmy w 3D i ogólnie filmy przez ampli w systemie 5.1 (Kolumny to Rubicon rp 26 mkII). Chodziło mi też o przesyłanie bezprzewodowe muzyki i radio internetowe. Od momentu kupna, filmów 3d obejrzeliśmy 2 (po tych seansach z 5.1 zrobilem znów 2.0) a i innych filmów puszczonych przez ampli i kolumny nie było zbyt wiele, od dłuższego czasu w ogóle nie oglądamy) . Bardzo często zaś korzystałem z opcji bezprzewodowego strumieniowania muzyki, i z aplikacji Spotify. Teraz do sedna... Po kupnie i podłączeniu Yamahy doznałem szoku, słabo grało w stereo(oczywiście nic nie mówiłem drugiej połówce ze jestem niezadowolony z brzmienia na które wydaliśmy dość dużo pieniędzy. Wytrzymałem niecały rok i od wczoraj gra stara integra..Teraz pytanie.. Czy jakiś przetwornik DAC w moim przypadku da radę bezprzewodowo słuchać muzyki na Onkyo bez utraty niewiadomo jakiej jakości ( powiedzmy że na Dac'a przeznaczę około 1000zł) i druga sprawa czy da to radę jakoś wszystko skonfigurować żebym mógł również przez wzmacniacz słuchać muzyki z Youtuba z telewizora. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi

Osobiście używam Arcama Irdaca i adapter Bluetooth Yamaha YBA-11 i działa to naprawdę przyzwoicie, tylko że to trochę przekroczy budżet, ale możesz pomyśleć o takiej tańszej konfiguracji dac + bluetooth np. Dacmagic 100 + Philips AEA2700. Spotify streamujesz z telefonu lub tabletu z (najlepiej z aptx) a TV podłączysz do daca po optyku i sprawa załatwiona.

No ja bym się nie przyznawał do tego co zrobiłeś :) nie bierz tego jako złośliwość.

Te całe 3D to kupa wielka że tak powiem jak wymieniałem wysłużoną plazmę rok temu to nawet nie patrzyłem w stronę TV z opcją 3D.

Najprościej Ci będzie dokupić jakiś odbiornik bluetooth lub wifi pod Dac'a.Ja tak miałem do niedawna i puszczałem Spotify lub z Foobara flac.

Teraz mam znowu PS3 jako player wpięty w DAC i po Lanie puszczam z kompa flac a Spotify leci z plejaka i sterowany fonem lub tabletem

Łokmen Saba

Dzięki z odpowiedzi. Tylko że potrzebowałbym odpowiedzi bardziej sprecyzowanych. Marka, model...to co najlepiej u mnie zagra

a może powinienem też wymienić wzmacniacz na coś "świeższego" i podpiąć pod DAC i bluetooth?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.