Skocz do zawartości
IGNORED

ampli w cenie 1100-1400 HELP!!!

bearman79

Rekomendowane odpowiedzi

witam

szukam amplitunera w powyższym przedziale cenowym - zakup w sklepie (allegro odpada - niestety w Rzeszowie i okolicy niema żadnego importera a jazda w przypadku róznych akcji z eurogwarancją itd do Krakowa itp troche mi sie nie usmiecha, pozatym lubie spac spokojnie)

pewnie wielu z Was napisze ze w tej cenie nie kupie nic dobrego - ale nie jestem audiofilem i taki sprzet mnie napewno zadowoli

rozważałem Yamahe Kode lub Pioneera

jednakże prosiłbym o porade na temat róznych modeli w tej cenie -oczywiscie mogą byc tez inne marki

muza: troche klasyki, elektronika i rock, czasem jakas POPelinka z RADIA

sprzet bedzie gral na 99% z Kodami 702 wstępnie pokoj 12m2 docelowo 20m2

będzie podpiety do kompa

uzycie: muza, dżwiek z kompa itp 70% + filmy 30%

początkowo moge pozwolic sobie na zakup tylko kolumn i amplitunera i podpiecie do kompa(z DVD) za jakis czas dokupie odtwarzacz DVD

Prosilbym bardzo o pomoc i nie pisanie "... dozbieraj kase itd..." gdyż naprawde jak narazie niechce i niemoge wydawac wiecej kasy na sprzet

https://www.audiostereo.pl/topic/12847-ampli-w-cenie-1100-1400-help/

OT

1. A kupiłeś juz te Kody?

2. Chcesz je kupić w sklepie?

3. 2, 5,6,7? +1?

Bo jesli 1 - nie, 2 - tak, 3 - 5,6 (+1) to może uda ci sie kupić je w zestawie i dostaniesz DVD w prezencie od Polpaku:)

BTW - jesli kupisz zestaw 5,6,7 kolumn z subem, to on ciebie w 12 m2 chyba zamorduje. ;)

Może wzmacniacz stereo + tuner (ew. amplituner 2ch) i inne kolumny? Bo gdybys miał kupić teraz 2 kolumny i amplituner KD, to pewnie nigdy nie dokupisz pozostałych 4 (tym bardziej, ze nie chcesz wydawać za dużo pieniędzy na sprzęt). Kupując ampli KD będziesz miał gorszą jakość dźwięku niz w przypadku ampli stereo. Zobacz jak się teraz Elfan - krakowska przekupka ;) męczy, a jeszcze 3 miesiące temu dałby się pokroić za swoje F51 i Y640.

A ile pieniędzy chcesz przeznaczyć na całość?

"Kupując ampli KD będziesz miał gorszą jakość dźwięku niz w przypadku ampli stereo. Zobacz jak się teraz Elfan - krakowska przekupka ;) męczy, a jeszcze 3 miesiące temu dałby się pokroić za swoje F51 i Y640."

Ech to kurde mi tera dowaliłes:/.Szczeze to nie lubie włąsnie tych krakowskich przekupek :).A meczyc teraz to sie nie mecze bez przesady prosze:),chce sprzedac ampli bo wymagania wzrastaja i tyle tak samo z głosnikami.Juz to kiedys innemu forumowiczowi pisałem,poprostu to jest wzrost wymagan i tyle.To chyba w sumie jest normalne ze apetyt rosnie w miare jedzenia.A sprzet który miałem i sprzedałęm teraz czesci to nie oznacza tego ze jest juz kompletnym szajsem.Zmieniłem preferencje i tyle,a Ty na moim przykładzie chcialbys innych uprzedac........ no troche to dziwne.to ze ja tak zrobiłęm nie znaczy sie ze kazdy ma tak zrobic,chociaz na poczatku tego przeobrazenia namawiałem na forum ludzi zeby tak robili,ale teraz przyznaje sie ze to był mój bład,kazdy robi co mu sie podoba i kupuje na co ma ochote,proste.Kolumny które sprzedałem były naprawde niezłe i dlatego sie tak nimi podniecałem,oczywiscie w soim przedziale cenowym.Tak samo sprawa sie ma do ampli.Nie mozliwym jest zeby przeskoczył brzmieniem wzmaka stereo za te same pieniadze.Ale jak na ampli do KD spisuje sie niezle.Wiec sprawa jest duzo bardziej skomplikowana niz tobie sie to wydaje:).Jesli np kazdy sprzet który potem sprzedajesz byłby juz szajsem to wyobraz sobie jak by to było na miejscu jakiegos zapalonego audiofila co zmienia klocki po 5kzł co miesiac:) chociaz klocek był naprawde niezły,a go sprzedaje,to raczej nie oznacza ze dla kazdego bedzie słabym sprzetem:).Tak wiec to samo jest w moim przypadku.Zalezy to od indywidualnych wymagan co do sprzetu.

Pozdr

a więc...

nie kupilem jeszcze 702 a planuje je kupic w sklepie razem z amplitunerem - narazie tylko fronty + ampli

za jakies pare miesiecy(moze wiosna) dokupie reszte

co do wzmaka stereo to raczej wolalbym ampli gdyz bedzie to zakup na dłuższy czas a chcialbym miec cos wiecej niz stereo

a co do wydawania pieniędzy to nie tyle niechce wydawac ich na sprzet tylko niechce wydawac na drogi sprzet :) z moim tępym słuchem wystarczy mi cos w tych granicach cenowych więc podejżewam ze do polowy następnego roku zdąrze skompletować całość

na ampli + kolumny(fronty) chce wydac okolo 2400 +/- 100

PS dzieki ppred za udzial w dyskusji i pomoc :) i zachęcam do dalszej konwersacji ;)

a co na to inni?

POMOŻECIE??!! (jak mowił kiedys towarzysz G. ;) )

Witam

Polecam Ci Denona 1705. Co prawda ja mam 1905, ale w jakości dzwięku nie ma żadnej różnicy, szczególnie w połączeniu z Kodami 702. Takie właśnie mam. Cóż, nie polecam tego zestawu, uważając, że jest najlepszy. Wręcz przeciwnie, ale za taką kasę nie można wymagać wielkich uniesień podczas odsłuchu. U mnie po kilku modyfikacjach kolumn zestaw gra poprawnie właśnie w stereo tzn. przy długim słuchaniu nie męczy mi ten zestaw uszu, nawet w muzyce poważnej. Nawet dla mnie, komu słoń na uszy nadeptał, odkąd kupiłem ten zestaw męczące jest słuchanie muzyki z jakiegoś kiepskiego źródła, np. mój sześciogłosnikowy zestaw w samochodzie, chociaż zapłaciłem za niego kupę kasy. Jeszcze raz zaznaczam, że to moje obiektywne odczucia.

Aha nie polecam Yamahy 340, 440, 350 wyższe modele pod rozwagę.

Udanego zakupu.................

Zanim kupisz 702 Kody poczytaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

PauliPF ciekawy wątek :) tylko co w takim razie wybrac w tym przedziale cenowym aby gralo lepiej niz te biedne Kody?

proszę jeszcze o jakies ciekawe propozycje odnosnie ampli w przedziale 1000 - 1400 (sklepowo)

co sądzicie o Pioneer?? moze 514? albo 512??

a i jedna prosba jeśli ktoś odradza kupno jakiegos sprzetu proszę doradzic jakis inny :) i pamietac ze niemam duzo kasy do wydania

"elfan długi wywód :)

ale moglbys cos rzucic pod moim kątem bo wiem że sie troche orientujesz w temacie :)

pozdrawiam"

Co do ampli to posłuchaj H/K,onkyo i denona w odpowienim dla Ciebie przedziale cenowym,i zdecyduj co Ci odpowiada.Albo jesli bys był chetny na cos z wyzszej pólki to pisz do mnie na gg 4542486.A co do obaw kupna z allegro czy uzywki (jak nowej) to naprawde nie masz sie o co martwic bo takie sprzety jak sam cos nie zepsujesz to sie raczej nie popsuja,wiec w sklepie płacic drugie tyle po to zeby miec gwarancje na taki sprzet,to sie naprawde nie opłaca.To nie wieza first za 200 zł :).A jak nie bedziesz w sklepie kupował to mozesz sie szarpnac na wyzszej klasy ampli,a nie na same podstawowe modele,które tak graja ze po miesiacu je sprzedaż.Kazdy mówi na poczatku ze nie jest audiofilem itd ale to sie zmieni po kupnie sprzetu.Odnosnie kolumn to Kody na poczatek beda niezłym wyborem,bo w tej cenie raczej nie maja konkurentów,no chyba ze w podstawkowych,ale podłogowców trudno nowych znalesc za ta cene,wiec polecam.Zainteresuj sie jeszcze modelem f51.

Pozdr

• 2 tygodnie później...

Nie no sorry - miałem już nie pisać do ciebie - ale nie moge sie powstrzymać jak czytam takie głupoty :)

Namawiasz kolesia żeby kupował na ALLEGRO mimo że wyraźnie napisał że odpada? Wiadomo że na ALLEGRO kupujesz sprzęty często-gęsto kradzione i z niewiadomego źródła. I to nie tylko tyczy sie elektroniki. Jeśli chodzi o gwarancję i trwałość sprzętu elektronicznego to jak ze wszystkimi rzeczami elektroniczymi - mogą sie zepsuć ale nie muszą - więc nie pisz głupot że tu nie ma szans sie nic zepsuć bo większej bzdury nie słyszałęm. TO nie jest technologia NASA tylko scalaki za 1000 z kawałkiem złotych. Zresztą jak wspomniałem ALLEGRO to doskonałe źródło kradzionego sprzętu i sprzętu nieznanego pochodzenia i jest to dobre dla cwaniaków, tandeciarzy i również złodziei. A jeśli chłop chce kupić sprzęt w normalnych warunkach to mu doradź - oczywiście ulubioną Yamahe (bo jakby inaczej :) - ale nie wciskaj mu już swojej filozofii zakupowej (tzn. kupowania na targu i bazarze albo na rynku od ruskich).

PBON namawiac go poniewaz allegro i wiekszosc handlarzy tam sprzedajacych to nie drobne złodziejaszki które kradna z tira ale kolesie co maja sprzet legalnie ale taniej od ceny sklepowej czesto z fakurka i gwarancja.I jesli posiadaja jakies ponad 100 komentarzy pozytywnych albo tytuł super sprzedawcy to dlaczego nie zaoszczedzic badz kupic wyzszej klasy sprzet u nich.A cos czuje ze ty tak zrobiłęs czyli przepłaciłes w sklepie i teraz zal dupe ściska ;).

P.S i juz nie wyzywaj sie na tych Yamahach bo juz nie jeden tak na forum robił i było smiesznie,ale to juz sie tyle razy powtarza wiec robi sie to teraz głupie...........Nie podoba Ci sie ten sprzet wolisz Pionnera to Twoja sprawa,ale nie wypowiadaj sie jak sie nie znasz na sprzecie i słuszałes tylko swojego pioneera.Moze lepszy jestes w telewizorach wiec tam sie wybróbuj bo w audio Ci to nie wychodzi.Na twoje durne wpisy juz nie odpowiadam pryszczu,wiec wciskam magiczny przycisk "ignoruj".

ELFAN - PARCHU niedorośnięty!

Naprawde nie robi mi kompletnie co jest lepsze bo również uważam że Yamaha jest git - tylko mam beke jak próbujesz wcisnąć tą Yamahe (NAJLEPIEJ SWOJĄ UŻYWANĄ - PRAWIE NÓWKE - SERII 6xxx hehehehehe).

A jeśli chodzi o Pioneera to mnie ani ziębi ani grzeje - tylko sie do tego przypiłąłem bo ciągle sie wypowiadasz negatywnie na temat produktów tej firmy nawet nie wiedząc o czym mówisz - Bo najlepsza jest Yamaha serii 6xx - A już wogóle ta którą przypadkiem masz do sprzedania :)))) hahaha.

A poropos Allegro - to powiem tyle: JAAASNE....

Elfan - odnośnie zakupów na allegro. Samochody też można kupić na giełdzie (jeszcze taniej u złodzieja). Dziwne, że polecasz zawsze rewelki te co akurat masz na "zbyciu" - tak jak na giełdzie. Nie wiem czy wiesz, że Pioneer VSX-D814 został przez fachową prasę zagraniczną (nie wiem tylko czy taką umiesz czytać - to nie po naszemu) okrzyknięty "Yamaha killer". A może ty jesteś na etapie boomboxa, no to wtedy sory.

"Nie wiem czy wiesz, że Pioneer VSX-D814 został przez fachową prasę zagraniczną (nie wiem tylko czy taką umiesz czytać - to nie po naszemu) okrzyknięty "Yamaha killer". A może ty jesteś na etapie boomboxa, no to wtedy sory.'

sorry ale jak sugerujesz sie praca "fachowa" to naprawde nie nie ma co dyskutowac.Dajej wiesz w te recenzje to ciekawe jak na tym wyjdziesz............A co do sprzetu który polecam to przeczytaj moje wczesniejsze wpisy zorientuj sie troche i wtedy mozesz dyskutowac.A nie swierzo na forum wpadac i od razu kogos pouczac.A odnosnie jeszcze recenzji tej co wyczytałes to powiedz mi jesli sprzet gra fatalnie i sie tobie nie podoba to go kupisz bo ma świetne recenzje w prasie fachowej i jest Yamahakillerem ??? bo z Twojego wpisu na to wychodzi...........

Smutni są tacy jak ty Elfan - a w społ. polskim takich niestety sporo. Mr. "Wsio wiedzący". Każdy kto ma inną opinię to jakiś nie za bardzo jest, albo sie nie zna. Przeglądam inne tematy na forum i jak widze Twoje komentarze jak poprawiasz co drugi wpis ludz "że sie myląi że nie tak tylko tak - bo ty masz Yamahe do pchnięcia.." to mi sie słabo robi kotku. TO samo sie tyczy kupowania na Allegro. Gościu wyraźnie napisał ALLEGRO ODPADA!!! A ty mu łądujesz że lepiej tam używke nawet kupić niż nowe z pewnego źródła. I jeszcze filozofia że sprzęt sie nie psuje haha. Nie no zresztą po co ja na ciebie tyle liter trace.

Elfan, nie chce mi się z tobą gadać. Jeżeli uważasz, że prasa fachowa to syf a ludzie zawodowo zajmujący sie tematem dźwięku to debile a jedynym guru w tym temacie jesteś ty a najlepszym produktem jest twoja Yamaha, no to o czym mamy dyskutować. Tematem uzyskania dobrego dźwięku zajmowałem się już wtedy, kiedy ty biegałeś boso za orkiestrą a widzisz nie wymądrzam się tak jak ty. Wytrzyj to mleczko pod nosem i z pokorą poczytaj co piszą ludzie, którzy mają pojęcie o tym co piszą (a jest ich tutaj zapewne wielu). A poza tym nigdy sie nie sugerowałem tylko i wyłącznie prasą ale własnym uchem. A poczytać zawsze warto - po to jest to forum.

moze nie na temat, ale tez zgadzam sie z przedmowcami, co do efana. wedlug niego najlepszy sprzet to yamaha, a w ogole to ta, ktora ma na sprzedarz. staral sie mi to udowodnic w watku, gdzie poruszylem temat av-505 kody. nie znam czlowieka osobiscie, moze to calkiem fajny gosc, ale to, co czasami pisze jest.....

Tomek93 powiedz to Wieławowi.Własnie mu Koda odmówiła posłuszenstawa :).Gadki gadkami,ale licza sie fakty i juz.Wiec pozostawmy to w spokoju.............

P.S jak bym tak lubiał Yamahe to zmienił bym na wzmaka Yamahy a nie na inny.Yamahy nie biore pod uwage bo wiem ze wzmaki sa słabrze od produktów konkurencji,a ampli to inna bajka.Wiec prosze Cie takie stwierdzenia zostaw sobie,ewentualnie PBON moze sie popisywac,tylko ze narazie popisywac bo nic wiecej..............

P.S "dodam tylko jeszcze, ze ja nie krytykowalem jego sprzetu, lecz mowilem, ze koda wcale nie jest gorsza od yamahy, a on niestety krytykowal namietnie."

i bede to robił za kazdym razem.........przykro mi........Kłamac nie bede!

Elfan - jesteś cienias, mówiłem ci wytrzyj mleczko i nie wypowiedaj sie na tematy, o których nie masz najmniejszego pojęcia (no może najmniejsze masz - rozróżniasz boomboxa od wzmacniacza). Widzę, że nie jesteś przygotowany merytorycznie do tematu (wiesz co to znaczy?). A widzisz, nie tylko PBON cie rozgryzł.

Witaj bearman79. postaram się krótko. Sam swego czasu stałem przed takim problemem, Yamaha czy Pioneer czy Harman itd. Zacząłem słuchać, i co? Kupiłem Pioneera vsx512. Porównywałem go wówczas z Yamahą 440, na kolumach Discovery Eltaxa zresztą. Dla mnie po prostu grał lepiej , i to wszystko. Nie kwestionuję poglądów że komuś bardziej odpowiada Yamaha. Dlatego warto posłuchać tego Pionka bardziej niż dyletantów na tym forum. Tym bardziej że ich tu nie brakuje. Nie będę wskazywał palcem których tylko dlatego że jestem nowy i po prostu nie wypada.

Krzych c wybór npewno był tez spowodowany tym ze poprostu z tymi kolumnami grał lepiej i moze warunki odsłuchowe były takie a nie inne.No i co wazne preferencje kupujacego.Ale to nie zmienia faktu ze np taki Pioneer 512 jest klasowo nieco nizej od takiej nawet y440.No i tez sprawa takich udziwnien jak laudnesy i te sprawy.bo jak włączyłęm a tym pionku ludnessa to przez te kilkadziesiat minut było nawet efektownie bo bez loudnesa to..........szkoda gadac.Tak wiec porównywałes je na ustawienia direct czy wszystko na 0?? i gdzie słuchałes tego,w media markt czy w salonie odsłuchowym??

P.S i zeby nie było PBON owych wstawek i dyskusji to powtórze raz jeszcze ze stoi taki klocek jak Pioneer 512 u mnie w domu i sobie pogrywa w innym pomieszczeniu i był porównywany i odsłuchiwny dosc długo,(teraz go słysze nawet jak rzępoli :D)w tym samym pomieszczeniu odsłuchowym i na spokojnie.Wiec to nie jest cos w stylu strzelania na pamiec itd

Pozdr

Czytam ten watek i dziwie sie niektorym. Spieranie sie czy lepsza jest Yamaha czy HK czy Pionieer czy .... etc. Jest bez totalnie bezsensu. Ten wyzsza klasa ten nizsza? Co to sa jakies targi audio?

Bearman79 idz sam do sklepu posluchaj sobie przemysl sprawe i wybierz to co Ci najbardziej pasuje. A czy to bedzie yamaha najnizszej klasy czy Pionieer o klase wyzej "to jest niewazne" (hehe jak w reklamie Zywca) - TO MA GRAC U CIEBIE I TY TEGO BEDZIESZ SLUCHAL

pozdr i dosc tej jalowej gadki :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.