Skocz do zawartości
IGNORED

Dali Lektor 8 - czy warto ?

kicek99

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Dziękuję Kolegom za wszystkie odpowiedzi, rady i sugestie.

Złożyłem zamówienie na Dali Lektor 8 - te powystawowe, z 5 letnią gwarancją za 4000 zł. z bonusem w postaci darmowej wysyłki :)

Myślę, że dobrze wybrałem. Jeśli kolumny będą w znacznym stopniu odbiegać od moich oczekiwań, raczej nie powinienem mieć problemu z ich odsprzedażą z powiedzmy 500-1000 zł. stratą ;)

Co mnie przekonało ? Tematy w dziale hajend. Tam to dopiero ludziska (z wielkim szacunkiem dla ich pasji) mają problemy i zawroty głowy związane z brzmieniem muzyki. Nawet sprzęty po kilkadzięsiąt, ba kilkaset tys. zł nie są doskonałe i ... potrafią nie grać.

Gdy dobiorę wzmacniacz do Lektorów odezwę się i spróbuję opisać moje wrażenia.

Pozdrawiam :)

Powodzenia...pamiętaj...system musi się zgrać ze sobą (elektronika z kolumnami) i przede wszystkim z pomieszczeniem...bez tego nie ma grania, ani w hfi, ani w hi-end...

Jak u Ciebie nie zagra to niekoniecznie będzie to wina Dali...

Gratuluję zakupu, na pewno będzie porządnie łomotało przy tej powierzchni pomieszczenia ale faktycznie wzmacniacz będzie tutaj kluczowy w kwestii nie tylko słyszalności niskich tonów ale i "powietrza". Ja faktycznie preferuję Denona, który do Dali bardzo pasuje i nieco je wyostrza. Opisz bo bardzo mnie dalsza część interesuje.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.