Skocz do zawartości
IGNORED

Dali Lektor 8 - czy warto ?

kicek99

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Dziękuję Kolegom za wszystkie odpowiedzi, rady i sugestie.

Złożyłem zamówienie na Dali Lektor 8 - te powystawowe, z 5 letnią gwarancją za 4000 zł. z bonusem w postaci darmowej wysyłki :)

Myślę, że dobrze wybrałem. Jeśli kolumny będą w znacznym stopniu odbiegać od moich oczekiwań, raczej nie powinienem mieć problemu z ich odsprzedażą z powiedzmy 500-1000 zł. stratą ;)

Co mnie przekonało ? Tematy w dziale hajend. Tam to dopiero ludziska (z wielkim szacunkiem dla ich pasji) mają problemy i zawroty głowy związane z brzmieniem muzyki. Nawet sprzęty po kilkadzięsiąt, ba kilkaset tys. zł nie są doskonałe i ... potrafią nie grać.

Gdy dobiorę wzmacniacz do Lektorów odezwę się i spróbuję opisać moje wrażenia.

Pozdrawiam :)

Powodzenia...pamiętaj...system musi się zgrać ze sobą (elektronika z kolumnami) i przede wszystkim z pomieszczeniem...bez tego nie ma grania, ani w hfi, ani w hi-end...

Jak u Ciebie nie zagra to niekoniecznie będzie to wina Dali...

Jak u Ciebie nie zagra to niekoniecznie będzie to wina Dali...

Zdecydowanie tak jest, nie ma powtarzalności, no jakaś jest ale nie pełna. Pomieszczenie albo pomaga albo przeszkadza.

Gratuluję zakupu, na pewno będzie porządnie łomotało przy tej powierzchni pomieszczenia ale faktycznie wzmacniacz będzie tutaj kluczowy w kwestii nie tylko słyszalności niskich tonów ale i "powietrza". Ja faktycznie preferuję Denona, który do Dali bardzo pasuje i nieco je wyostrza. Opisz bo bardzo mnie dalsza część interesuje.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.