Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc w kupnie amplitunera pod Canton gle 60

michal1985

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich:) Jestem nowym użytkownikiem (co pewnie widać). Chciałbym prosić Was o pomoc w kupnie amplitunera, bo już po prostu... łeb trzeszczy od dylematów.

Obecnie dysponuję JVC JR S-201. Śmiga to na Cantonach gle 60 na zmianę z ATL 308s. Cantony kupiłem niedawno, bo jednak wolę konstrukcje zamknięte (czytelniejsze doły, mniej "bujania" na dole itd).

Chciałbym sobie kupić coś nowego "na testa" z cieplejszym brzmieniem, najlepiej z 2x phono (mam 2 gramofony). Coś dobrego, ciekawego, z cieplejszym niż JVC brzmieniem. JVC gra chłodnawo i bardzo selektywnie. Pięknie, ale chciałbym zmienić na coś innego i posłuchać co będzie. Myślę nad:

LUXMAN 1030 - trochę lipa bo 1x phono, ale ponoć cieplutki. Ostatnio pannie zakupiłem wzmaka Luxman 201 i z Cantonami Quinto 520 gra przewspaniale.

AKAI 1050 - 2x phono + fajnie bo mam szpulowca akai i by się ładnie "zgrywało"

YAMAHA CR-820 - i w tym wypadku jeżeli Waszym zdaniem warto...skusiłbym się chyba na raty od tego użytkownika

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pomożecie?:) Warto przeskakiwać na yamahę (droga jak diabli), czy np przetaśtać się wstępnie przez luxmana lub akai'a. Lub może coś innego wpada Wam do głowy pod te Cantony?

Bardzo proszę o pomoc. Już raz sobie złożyłem NAD'a 7045 z Braunami LS 60 i nie wyszło z tego nic dobrego :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dzięki Wszystkim za pomoc :D kupiłem yamaszke, bo to raczej pewniak. Do zamknięcia ;) Ewentualnie będę dopytywał o kolumny, jak te cantony nie siądą na niej należycie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.