Skocz do zawartości
IGNORED

C.E.C TL5100 vs Theta Data Basic

muju

Rekomendowane odpowiedzi

>Elberoth

Jakość wyjścia cyfrowego zależy przede wszystkim od zegara - dlatego pisałem o cedekach es z zegarem tenta-a.

Zapewniam Cię, że w tej sytuacji to wyjście nie jest takie złe. Zresztą każdy używa takiego , jaki uważa za najlepszy ( w danej klasie ). Sam patrzę na to trochę inaczej ( skrzywienie zawodowe - patrzę na sprzęt pod katem konstrukcji i możliwości poprawy ). A procesor cx2500q jest jednym z najlepszych wyprodukowanych do sprzetu konsumcyjnego.

To z niego wychodzi spdif ( niestety tylko w formacie konsumenckim - aes/ebu nie da się z niego wycisnąć ). On plus dobry napęd to dobry początek drogi ku zrobieniu porządnego transportu. No, ale to wymaga trochę wysiłku....

Pozdr.

Martin -> po włożeniu DL do mojego systemu, różnica była jeszcze raz taka jak pomiędzy DVD Yamahy a transportem Thety ... aż usiadłem z wrażenia.

Szczerze mówiąc gdy to kupowałem (w ciemno) nie spodziewałem się zbyt wiele, raczej jakiś niuansów. Pamiętam, że jak ją pierwszy raz podłączałem, gdzieś sie akurat spieszyłem i chciałem tylko zobaczyć czy działa. Nie spodziewając sie usłyszeć na szybko żadnej różnicy, krytyczne odsłuchy planowałem zostawić na wieczór. Jednak już pierwsze 10s pierwszej płyty która była w odtwarzaczu sprawiły, że dosłownie usiadłem z wrażenia - po prostu usiadle, zdjąłem kurtkę i zamiast wyjść z domu siedziałem i słuchałem z niedowierzaniem.

System zagrał lepiej niż po zamianie pre z Krella KRC-3 na Jeffa Rowlanda Synergy IIi, czy z kabli AQ CV4 na Everest !

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• 2 lata później...

jesli traktujecie je jako transporty to pewnie bez wielkiego znaczenia, 5100 ma 20 bit (1702) 51 ma 24 bit (1704), 51 ma toroidalne trafo w 5100 jest zwykłe. chociaż przyznam że słuchałem i tego ale rożnice są zauważalne jednak moim zdaniem minimalne. miałem kiedyś taki sprzęt pożniej TL1 ( tu owszem było wyraźnie lepiej). Barszo dużo dało zamówienie granitowej płyty wycuetej w kształcie wielkiej litery c ktore dociskalo napęd ceca - ważyło ledwo 40 kg- o tutaj róznica była ogromna - nawet po przerobieniu płyty przy tL1. Pózniej była przesiadka na marka levinsona i tutaj jakoś nie mam ochoty na zmiany ( inna sprawa że tani nie był).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.