Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do Q Acoustics 1050

adam2000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym forum. I to będzie moje pierwsze stereo.

Mam kolumny głośnikowe Q Acoustics 1050. W tej chwili wykorzystuję amplituner od kina domowego Panasonic SA-PT150, podłączone kolumny i subwoofer Panasonic SB-HW150 bo kolumny w tym podłączeniu nie dają wcale basu.

Głównym źródłem dźwięku będzie laptop (radio internetowe i pliki) po kablu 2RCA-jack (ewentualnie tani DAC) oraz odtwarzacz CD z amplitunera.

Muzyka różna - z wyłączeniem metalu, rapu i jazzu.

Chciałbym żeby słuchanie muzyki sprawiało przyjemność. By dźwięk był przestrzenny, tak aby pełne spektrum (basy, środek i wysokie) było słyszalne przy w miarę normalnym natężeniu dźwięku. Głośno raczej nie gram - remizy nagłaśniać nie będę. Nie lubię dźwięku: suchego, zimnego, analitycznego.

Szukam używanego wzmacniacza który zagra poprawnie, najbardziej uniwersalnie i (co również ważne) i będzie w miarę wyglądać.

Do wydania mam 400-600zł. Pokój 37m2 bogato umeblowany.

https://www.audiostereo.pl/topic/129235-wzmacniacz-do-q-acoustics-1050/
  • 2 tygodnie później...

Kupiłem Denon PMA 1055R w idealnym stanie.

Gra bardzo dynamicznie z obfitym, nieźle kontrolowanym szybkim basem i dość jasno. Dużo powietrza na średnicy, nie drażniące wysokie acz bardzo wyraziste. To opinia kolegi który zna się trochę.

Dla mniej jest po prostu bardzo dobrze. Ale ja się nie znam i dopiero się uczę. Zestaw w zupełności daje radę nagłośnić ten metraż, potencjometr odkręcony do połowy i szyby drżą w oknach a żona się trzęsie z wściekłości:-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.