Skocz do zawartości
IGNORED

Nieszumiący zestaw do małego pokoju [~2500]

mick6

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Poszukuję kompaktowego zestawu stereo do niewielkiego pokoju (ok.15 m2). Fajnie jakby wzmacniacz, tuner, odtwarzacz CD mieściły się w jednej "skrzynce" jak w przypadku np. Denon'a RCD-M40. Chyba, że wpłynie to znacząco na spadek jakości dźwięku. Słucham bardzo różnej muzyki dlatego nie chcę podawać konkretnych gatunków :) Do tej pory miałem do czynienia tylko z budżetowymi wieżami/miniwieżami. Rzeczą, która najbardziej mnie irytuje jest szum wydobywający się z głośników przy cichych, wieczornych odsłuchach. Czy można założyć, że przy budżecie oscylującym w okolicach 2500 zł uda się dobrać komponenty, które taki szum wykluczą bądź zredukują do minimum? Dzięki z góry za ewentualne propozycje.

Cześć,

Poszukuję kompaktowego zestawu stereo do niewielkiego pokoju (ok.15 m2). Fajnie jakby wzmacniacz, tuner, odtwarzacz CD mieściły się w jednej "skrzynce" jak w przypadku np. Denon'a RCD-M40. Chyba, że wpłynie to znacząco na spadek jakości dźwięku. Słucham bardzo różnej muzyki dlatego nie chcę podawać konkretnych gatunków :) Do tej pory miałem do czynienia tylko z budżetowymi wieżami/miniwieżami. Rzeczą, która najbardziej mnie irytuje jest szum wydobywający się z głośników przy cichych, wieczornych odsłuchach. Czy można założyć, że przy budżecie oscylującym w okolicach 2500 zł uda się dobrać komponenty, które taki szum wykluczą bądź zredukują do minimum? Dzięki z góry za ewentualne propozycje.

Może coś z Yamahy Piano....?

De gustibus non est disputandum

Dzięki za odpowiedź :) Rozważam właśnie zakup używanego Pianocrafta bez fabrycznych głośników i dokupienie jakichś lepszych. Odkopałem jeszcze mój stary wątek gdzie polecano Arcam'a Solo. Wtedy był poza budżetem teraz mógłbym sobie na niego pozwolić. Czy byłoby to lepsze rozwiązanie od Yamahy?

Dzięki za odpowiedź :) Rozważam właśnie zakup używanego Pianocrafta bez fabrycznych głośników i dokupienie jakichś lepszych. Odkopałem jeszcze mój stary wątek gdzie polecano Arcam'a Solo. Wtedy był poza budżetem teraz mógłbym sobie na niego pozwolić. Czy byłoby to lepsze rozwiązanie od Yamahy?

Arcam....myślę,że powinno być lepiej.Miałbyś mozliwość porównania?

Denon DM-40 jest moim zdaniem duzo lepszy brzmieniowo od Piano... mozna go teraz kupic nowego za ok 1000zl bez glosnikow, wiec zostaje 1500 na kolumny a za te pieniadze moga byc juz calkiem fajne.

I nic nie bedzie szumiec.

Denon DM-40 jest moim zdaniem duzo lepszy brzmieniowo od Piano... mozna go teraz kupic nowego za ok 1000zl bez glosnikow, wiec zostaje 1500 na kolumny a za te pieniadze moga byc juz calkiem fajne.

I nic nie bedzie szumiec.

Poczytaj w innych wątkach o tym Denonie i kolumnach do niego....

Niestety nie miałbym bezpośredniego porównania. Pianocrafta można odsłuchać w sklepie natomiast Arcam byłby strzałem w ciemno. Co do wskazanego Denona to nie wiem czy głośniki szumią ale według wielu opinii przy cichym słuchaniu słyszalna jest praca napędu CD :(

Niestety nie miałbym bezpośredniego porównania. Pianocrafta można odsłuchać w sklepie natomiast Arcam byłby strzałem w ciemno. Co do wskazanego Denona to nie wiem czy głośniki szumią ale według wielu opinii przy cichym słuchaniu słyszalna jest praca napędu CD :(

Miałem kilka odtwarzaczy Arcama i nic niepokojącego nie słyszałem nawet przy niskim natężeniu dźwięku.

Dzięki :) Widzę, że Solo Mini jest trudno dostępny, bardziej poniższa wersja. Czy moglibyście zaproponować jakieś niewielkie głośniki, które stworzyłyby z nim udaną parę? Powiedzmy w okolicach 1000 zł. Pewnie macie wiedzę, która pozwala wskazać takie, które przynajmniej teoretycznie powinny pasować :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Arcam

Ukryta Zawartość

Arcam o porządna Firma!

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.