Skocz do zawartości
IGNORED

NAD542 hdcd i inne

dial@p

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanko czy ktos sluchal na tym nadzie HDCD lub innych formatow? czy zapalaja sie u was lampki jak sluchacie z napisem HDCD?

kupilem ta plytke

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i nic sie nie pali twierdza ze to HDCD ale tam nie ma na plytce znkau sa inne takie jak na tej stronce

Ukryta Zawartość

czym to sie rozni???

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/13050-nad542-hdcd-i-inne/

Poza ta sprawa.

Sa plyty wystepujace w wersji HDCD i normalnej. Sam mam takze pare: Roxy Music i ich Avalon. Ta plyta wystepuje tak naprawde az w 3 wersjach, cenowych zreszta takze: CD, HDCD i SACD. Roznice sa z tylu okladki gdzie inaczje jest prezentowany spis utworow, w jednej lub w 2 kolumnach no i znaczki HDCD czy SACD do odnalezienia. Front taki sam.

pzdrw

soso

https://www.audiostereo.pl/topic/13050-nad542-hdcd-i-inne/#findComment-212795
  • 6 miesięcy później...

Mam NAD-a 542 i posiadam troszkę płyt w HDCD. Jako, że jestem gorącym zwolennikiem muzyki King Crimson to mam całą dyskografię w remasterach HDCD. Według mojej opinii wszystko uległo poprawie na tych płytach. Przestrzeń, więcej szczegółow, szybszy bas (to już kwestia gustu), długie wybrzmienia i duża precyzja. Szczególnie dotyczy to płyty 'thrak' - zmiany sa tu bardzo subtelne, aczkolwiek pozwalające inaczej spojrzeć na/odbierać tę płytę.

Polecam także dwie znane mi płyty wydane przez Reference Recordings. Posiadam na razie niestety tylko jedną 'Bolero - orchestral fireworks - Eiji Oue i MINNESOTA ORCHESTRA, oraz słuchałem symfonii Rachmaninowa (również Eiji Oue i MINNESOTA ORCHESTRA). Niesamowite. Robię przymiarki do kolejnych płyt z RR bo sposób w jaki ci ludzie realizują płyty odpowiada w 100% temu co chcę usłyszeć po włożeniu cd do odtwarzacza.

Oczywiście nie jest powiedziane, że HDCD jest gwarantem wyjątkowego brzmienia.

Sprawdź wątek nr 12368.

https://www.audiostereo.pl/topic/13050-nad542-hdcd-i-inne/#findComment-322458

Tez mam NAD'a 542 i kilka plyt plyt w HDCD m.in. Camel "Rajaz", Jacques Loussier Trio "Satie", "dwupak" N.W.A...i na wszystkich swieci na czerwono :)

PS.: nad napisem HDCD widnieje podpis pewnej bardzo nielubianej firmy softwarowej wiec nie zdziwilbym sie gdyby cos nie dzialalo jak nalezy (odnosnie HDCD oczywiscie).

https://www.audiostereo.pl/topic/13050-nad542-hdcd-i-inne/#findComment-322510

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.