Skocz do zawartości
IGNORED

Godni zaufania sprzedawcy LP na Allegro

kook

Rekomendowane odpowiedzi

"Myślę, że sprzedawca fibi5 jest też godny polecenia. Od fibi5 kupiłem kiedyś płytę poza allegro, czyli drogą nie oficjalną i wszystko odbyło się jak należy."

To mu teraz konto zablokują :)

Jak spałeś z żoną sąsiada, to też nie pisz na forum, tylu dzisiaj życzliwych ludzi wokół.

Kkuuddłłaattyy, 28 Sie 2008, 00:11

>"Myślę, że sprzedawca fibi5 jest też godny polecenia. Od fibi5 kupiłem kiedyś płytę poza allegro,

>czyli drogą nie oficjalną i wszystko odbyło się jak należy."

>

>To mu teraz konto zablokują :)

>Jak spałeś z żoną sąsiada, to też nie pisz na forum, tylu dzisiaj życzliwych ludzi wokół.

:-)))

Ten egzemplarz nie był wystawiany na Allegro. :-) Ktoś mnie przelicytował i fibi5 po zakończeniu aukcji napisał do mnie, że posiada drugi egzemplarz, no i dogadaliśmy się. :-)

P.S.

Nigdy nie spałem z żoną sąsiada.

"pejcz" - nick był podejrzany, fakt ,ale single dość rzadkie i dość długo prze zemnie poszukiwane, a cena niska, więc zaryzykowałem ,no cóż single mam i to w rewelacyjnym stanie za cenę 2 negatywów. Szczególnie zależało mi na jednym z nich - BILLY PRESTON - ''MY SWEET LORD'' 1st press APPLE USA - BTW polecam wszystkim to nagranie

G.Mark

Kupiłem u tego allegrowicza rush-hemisphery i płyta była w miare ok(jak umyłem to dopiero zagrała),natomiast okladka była inna na zdjeciu,ta która dostałem była w gorszym stanie i juz od gościa nie kupuję.

pozdrawiam

tom k

• 2 miesiące później...
Gość wswier

(Konto usunięte)

Witam !

Ja ze swojej strony nie polecam sklepu SMSTEP (sprzedawca allegro smstep to chyba to samo (?) ) ...

W sklepie tym w polowie pazdziernika

a) zlozylem zamowienie na kilka winyli (najdluzszy czas realizacji mial wynosic 18 dni - dane

z ich katalogu)

b) od razu przelalem cala nalezna kwote

c) sprzedawca nie mogl sobie poradzic z MS-OUTLOOKIEM, skutkiem czego przez kilka kolejnych dni

dostawalem od niego najdziwniejsze emaile (tak na oko - sumarycznie ponad 40)

d) minal miesiac i plyt dalej nie ma, na moje pytania pt. kiedy sie doczekam owych plyt odpowiedz

brzmiala : "trudno powiedziec"

e) na moje pytania pt.: jaka czesc zamowienia zostala ztrealizowana, a jaka nie (zadane przed

wczoraj po raz pierwszy) odpowiedzi w ogole nie ma

pozdrawiam

wswier

>wswier

Potwierdzam!

Zamówiłem dwie płyty na początku lipca, w których opisie było prawdopodobieństwo(!)dostawy 100%. Po dwóch miesiącach bez jakiegokolwiek sygnału spostrzegłem, że te same tytuły sprzedaje ten sklep poprzez Allegro. Po moim mailu interwencyjnym nadeszła odpowiedź, że ktoś się pomylił i zamiast płyty wysłać do mnie, to je wystawił na Allegro. Całość trwała ok 2,5 miesiąca, ale w końcu płyty do mnie dotarły. A nie były to tytuły jakieś nieosiągalne.

Gość wswier

(Konto usunięte)

>prawdopodobieństwo(!)dostawy 100%

Wlasnie - to tez ciekawe : oni wymagaja natychmiastowej wplaty pieniedzy,a podaja - uwaga - PRAWDOPODOBIENSTWO dostawy (czasami mniejsze od 100%).

Ja w kazdym badz razie zazycze sobie od nich zwrotu pieniedzy + karne odsetki. Nie do pomys;lenia jest zeby jakis lobuz sobie obracal moimi pieniedzmi.

No bylem niedoswiadczony - to byl ten sam dzien w ktorym kupilem gramofon (po kilkunastu latach CD-kowania) i googlujac natrafilem na ich sklep. Nigdy wiecej !

pzdr

wswier

polecam brytyjski ebay, generalnie uczciwi sprzedawcy, stan zwykle odpowiada opisowi, raz nawet dostałem zwrot pełnej kwoty bez konieczności odsyłania płyty, kiedy okazało się, że ma defekt, dużo tam kupuję i naprawdę jest co posłuchać, na allegro dużo niestety polskiego cwaniactwa, często zawyżone opisy jakości krążków, ceny - z reguły wyższe niż na tzw. Zachodzie, a płyty zjechane :-(

A propos SMStep.

Jeszcze za starej formuły obsługi klienta(czyli zamiawiam płyty ,czekam ile napisali i wpłacam jak mówią ,że płyty są),okazało się,że informacji o 3-4 płytach po okresie czekania 2 miesięcy nie otrzymałem.Kontaktowałem się i żadnej reakcji konkretnej.Żenada-nie polecam.A wcześnie coś im tam wychodziło,tzn.wszystko grało-zamawiałem,po okresie czekania wskazanym przy pozycji płytowej dawali cynki,płaciłem i heja płyta na talerz.Nie wiem od czego to zależy,ale jest to nieprofesjonalne!zrezygnowałem w ogóle z ich usług.

Gość wswier

(Konto usunięte)

Witam !

No musze przyznac, ze ostatnio udalo mi sie z nimi nawiazac "nic porozumienia" :-)

Z 6-sciu plyt mieli 2 - i te dzisiaj OTRZYMALEM !!!

Z pozostalych zrezygnowalem i zazyczylem sobie zwrotu gotowki.

Czyli - no jakby lepiej...

Natomiast - musze pochwalic www.topwinyl.pl

W nocy z poniedzialku na wtorek zlozylem zamowienie

- jedna pozycja miala 14-sto dniowy termnin realizacji, pozostale byly dostepne w 24h

- we wtorek otrzymalem informacje, ze maja nawet ta 14-sto dniowa

- juz dzisiaj wszystkie otrzymalem !!!

Wszystkie plyty (zarowno te dwie pozycje z smstepu, jak i te z topwinyla) sa OK - nowe, nieporysowane

pzdr

wswier

• 1 miesiąc później...
Gość wswier

(Konto usunięte)

A czy ktos kupowal u :

a) piece_of_cake

b) andrzej2392 ...

Hmmm - w (b) kupilem dzis 5 plytek - wiec zobaczymy ....

pzdr

wswier

PS

A tak w ogole to przyszlo mi do glowy :

a mozeby tak jakas w miare stala lista w jakiejs zakladce, coby ja uaktualniac mozna na biezaco ...

Np. z rubrykami :

Serwis (ebaj, allegro, inne), nick, ocena

Byloby to b. przydatne - tak to trzeba caly watek przegladac ....

Gość wswier

(Konto usunięte)

łasic, 21 Lis 2008, 21:10

>polecam brytyjski ebay, generalnie uczciwi sprzedawcy, stan zwykle odpowiada opisowi

łasic,

a ja mam, może głupie, jedno pytanie :

Otóż w Amazonie Polska nie jest krajem obsługiwanym przez sprzedawców używek, po Twoim poście ("...generalnie uczciwi sprzedawcy...") wnioskuję, że właśnie używki kupujesz. To chyba trzebaby mieć kogoś w UK dla takich "używanych" transakcji ... ?

pzdr

wswier

Witam

Kupiłem kilkanaście płyt od a). Za każdym razem zadowolenie. Płyty w bardzo dobrym stanie. Wymagały tylko umycia. Przesyłki szybkie i dobrze zapakowane. Polecam.

Andrzej

>wswier

ebay to co innego niż amazon. To pierwsze to serwis aukcyjny (jak allegro) a to drugie to zwykły sklep (jak merlin), tyle że oferuje system sprzedaży dla innych sprzedawców.

Gość wswier

(Konto usunięte)

>ebay to co innego niż amazon. To pierwsze to serwis aukcyjny (jak allegro) a to drugie to zwykły

>sklep (jak merlin), tyle że oferuje system sprzedaży dla innych sprzedawców.

ganzz_gut

Ja wiem, jaka jest roznica pomiedzy ebay a amazonem ;-).

Natomiast - i tu i tu mozna kupic plyty uzywane. Niestety, aby to zrobic w amazonie, to trzebaby miec konto zarejestrowane w jednym z krajow, ktore amazon traktuje jako "lepsze". Niestety - poki co - nasz do nich nie nalezy, wiec aby kupic w amazonie uzywana plyte, to trzebaby miec konto zarejestrowane np. na UK ...

No chyba, ze sa jakies obejscia... - o to wlasnie pytalem Lasica

pzdr

wswier

Gość wswier

(Konto usunięte)

>Tyle, że łasic pisał o ebayu ;)

Hehe - faktycznie. Sorry - moja pomylka. Nie ma to jak uwazne czytanie postow...

Z ebayem jest faktycznie OK, nie tylko w dziedzinie winyli, kupowalem tam naprawde rozne rzeczy.

pzdr

wswier

PS

A jak myslicie - czy na amazonie zadzialalaby sztuczka nastepujaca :

zarejestrowac konto w UK

shipping address podac na polske .... ?

Moze ktos to sprawdzal juz ?

pzdr

wswier

• 1 miesiąc później...

NIE POLECAM - "fibi5"

Postanowiłem "zaszaleć" i kupiłem od tego sprzedającego 30 płyt za jednym zamachem. Umówiliśmy się na 10% upustu od cen allegro, przy czym transakcja odbyła sie poza allegro za wyjątkiem kilku sztuk, które kupiłem poprzez "kup teraz". Więc faktycznie zaoszczędził na prowizji allegro.

Większość płyt jest OK - jednak kilka (7 dokładnie) ma RAŻĄCO odmienny stan od opisanego na allegro. Jedna z nich jest w ogóle wadliwie wytłoczona.

Kiedy poprosiłem o możliwość zwrotu, sprzedający wskazał, że owszem, płyty przyjmie, ale nie zwróci mi całości kwoty za zwracane płyty, tylko różnicę wynikającą z odjęcia kwoty upustu. Według niego upust w takim przypadku nie przysługuje. Zastanawiające... Zdecydowałem się na te 30 sztuk zakładając, że stan płyt jest zgodny z opisem.

NIGDY więcej nie kupię od tego sprzedającego żadnej płyty.

Zamiast szanować klienta, zaproponować choćby wymianę na inne tytuły, ech - brak słów. Biznes rodem z polskiego zaścianka. Wydymać klienta i już. O przyszłości nie ma co myśleć. Brak słów.

Kupiłem trochę płyt na allegro...e-bayu. Były wtopy,jednak w małej ilości. Przeważnie biorę u sprawdzonych sprzedawców. Kłopoty zerowe.Generalnie,trzeba uważać. Jednak myślę,że większośc sprzedawców jest ok. Polecam raczej tych sprzedających "mniej" zawodowo. Pasjonatów. Jest ich sporo. Czasem można trafić "perełki"i to w świetnym stanie...Pozdrawiam.

Paww

To nie wina sprzedawcy.Dlatego warto drążyć temat wydań,tłoczni...kraju...Jeśli sprzdający nie odpowie na pytania na temat wydania, ja nie kupię. Taka prosta zasada.

• 1 miesiąc później...
  • 2 tygodnie później...

Witam

Ja polecam siebie :o)

Na Allegro sprzedaje Japońskie vinyle z lat 60, 70 i 80! Nick GoraLLo.

Zapraszam:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

GóraLejro ve. GóraLLo

!!! Back To Black !!!

post-19004-100000183 1237448028_thumb.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.