Skocz do zawartości
IGNORED

dac - pod telefon i ps4

kal800

Rekomendowane odpowiedzi

hej,

tak się składa, że pozbyłem się CD. moim podstawowym źródłem dźwięku jest i pozostanie czarna płyta analogowa. natomiast, zdarzają się sytuacje, że źródło cyfrowe się przyda - a to coś puścić z apple music, czy spotify a to ktoś coś przyniesie na usb, a to czegoś nie ma na winylu, itp. jako, że słucham z cyfry mało, nie chcę wydawać fortuny na jakiś zaawansowany streamer, albo super drogi DAC. mam zatem prośbę o zarekomendowanie urządzenia, które spełni następujące wymagania:

Wejście optyczne - przy okazji, czy ktoś wie czy PS4 przesyła sygnał o rozsądnych parametrach, czy np można przez to wejście przesłać muzykę w gęstym formacie bez straty jakości?

Wejście bluetooth - do telefonu, tabletu

Cena - do 1000 zł

będę wdzieczny za wszelkie sugestie!

https://www.audiostereo.pl/topic/131978-dac-pod-telefon-i-ps4/

BT to jakość jak z radia... albo gorzej

większość współczesnych telefono pozwala wypuścić strumień kablem OTG przez usb

i tutaj jakość jest całkiem wporządku a DM 100 ma wejście usb - więc powinno zagadać

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

@miły - właśnie mi chodzi o to, żeby wyeliminować kable, natomiast chyba mi się udało ogarnąć temat, do DM100 podłączyłem PS4 kablem optycznym oraz Airport Express także optykiem przez konwerter na coaxial. Jedno służy do BD, gier oraz streaming spotify, który bardzo ładnie się obsługuję za pomocą ipada, a drugie do puszczania materiału bezpośrednio z iphonów i ipadów. minusem jest bitrate, który wynosi 48 i 44 kHz odpowiednio, ale problemu nie ma, ponieważ nośnikiem do słuchania w wysokiej jakości i tak jest czarna płyta, a do imprezowego grania z cyfry ten setup w zupełności wystarcza

to dobre pytanie. tydzień temu włożyłem jakiegoś CDka i pojawił mi się błąd, że nie znane medium. pomyślałem sobie, że może płyta jest jakaś lewa, mimo że oryginalna. sprawdzę jeszcze z innymi, ale chyba nie ma takiej opcji. chyba więc zripuję całą kolekcje ma jakiegoś pendrajwa i wtłoczę do ps4 jako pliki.

ciekawe czy wawy po zripowaniu z cd przeczyta? Pytam bo zastanawiam się nad przesiadką z ps3 na 4, tamta przynajmniej czyta cd(optykiem mam podłączoną do DM 100), ale nie przepuszcza mi na ampli dts hd(po HDMI) ma z płyt BD, dlatego kombinuję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.