Skocz do zawartości
IGNORED

jakie kolumny do Primare I20, CD MF 61?

jancio111

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnia w TopHifi nabyłem wzmacniacz I20 i proszę o pomoc.jakie kolumny do Primare I20, CD MF 61?. Porsze o pomoc. Pokój 25 m2. Słucham muzyki róznej, najczęściej Blues, czasami Jazz (damskie głosy Diana Krall,Barber troche rocka. Preferuje dźwięk ciepły i dobrym basem. Aktualnie gra to z AE Aegis ONE ale chciałbym zmienic kolumny na troche lepsze. (do maks 3000-3000PLN) No i jakie najlepiej kabelki. Słyszałem, że najlepiej to zagra Van den hul.

PROSZĘ O POMOOOC.

https://www.audiostereo.pl/topic/13283-jakie-kolumny-do-primare-i20-cd-mf-61/

Fajny zestawik elektroniki. Doradzalbym kolumny mozliwie neutralne i raczej nie brzmienie angielskie bo bedzie za lagodnie. Latwo wysterowuja sie Cantony, Triangle, Dali. Ewentualni moze byc B&W lub Mission 82

Na marginesie, damskie to sa toalety a glosy to raczej kobiece.

pzdrw

soso

Jancio,

Ja to chyba glupi jestem. Zapomnialem o najwazniejszych w tej sytuacji: AE Aelite. Model podlogowy jest jak zyletka w swojej cenie. Takze AE Aelite podstawkowe sa swietne. Skoro juz masz AE.... Muzykalne to bractwo ze hej. A coz innego sie liczy?

pzdrw

soso

Na www.hifi.pl jest takie ogłoszenie:

dynaudio audience 8 czarne (poprzednik audience 70) 2900pln

Nie wiem czy nie są za duże do 25m2, na pewno są natomiast brzydkie. Forumowicze podpowiedzą, czy dobra cena.

Sonusy są chyba zbyt drogie tak jak proac. Słuchałem kiedyś Triangki Antal bardzo mi się podobały ale cena już mniej. Można w Poznaiu w Top Hifi po negocjacjach dostać Triangle Zerius za ok 3500 ale tych kolumn nie znam,(pewnie grają jak podstawkowe Comete, ale nie sprawdziłem)

Myślałem również o Dynaudio Audience 52 lae czy nie za małe? A co do Dynaudio8 to czy to ta sama budowa co dzisiejsze 70 lub 72 mam watpliwości nic o tych kolumnach nie znalazłem (faktycznie wygląd nie ciekawy , ale liczy się dźwięk). Można dostać świra od mnogości propozycji, a co myślicie o Viena Acoustic Bach?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.