Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo ampli nowe modele

kamon

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno miałem usterkę Onkyo, z tym, że to model 9-ciletni, na dodatek bardzo mocno eksploatowany ( ryzyko kupna używanego sprzętu). Wysłałem do renomowanego serwisu. Ampli naprawione. Przy okazji porozmawiałem sobie na temat amplitunerów, ewentualnie pod kątem kupna nowego. Odpowiedź była krótka. Tylko Onkyo. Pozwolę sobie zacytować : "Modele które Pan przedstawił to niestety nie to Onkyo co kiedyś.,aczkolwiek na tle konkurencji rotel,denon.,marantz itp przynajmniej wytrzymują te 5 lat od zakupu." Co więcej. Mozna u nich kupić używany egzemplarz i dostać na niego gwarancję nawet 10 lat. Tylko, że to stary model, Integra. Tak wygląda ten temat od strony kogoś, kto zajmuje się zawodowo naprawą, sprzętu. Faktem jest, że Yamaha nie padła wśród wymienionych konkurentów.

Audiolab 8200CD+Roksan Kandy K2, Denon AVR-X3600H, plus komplet Dali Zensor 7.0 + Zensor Focal+Zenzor1 +Klipsch R-110SW. Było Onkyo TX-SR876, TX-NR676,duża wieża Diory kompletna, Altusy 120A, jeszcze dawniej Gramofon Artur + ZK140T

Pozwolę sobie zacytować : "Modele które Pan przedstawił to niestety nie to Onkyo co kiedyś.,aczkolwiek na tle konkurencji rotel,denon.,marantz itp przynajmniej wytrzymują te 5 lat od zakupu."

Pamiętam, że przy okazji wprowadzania RZ900 pojawiały się informacje, iż w związku z certyfikatami THX, amplitunery Onkyo muszą być zdolne do stabilnej i długotrwałej pracy w trudnych warunkach termicznych. A gdy dodać do tego moje spostrzeżenia, iż RZ900 sam z siebie grzeje się naprawdę bardzo mało, to może rzeczywiście można liczyć, iż nie padnie tak szybko? Póki co mój egzemplarz nie ma jeszcze 2 lat, więc wszystko przed nim. ;)

Faktem jest, że Yamaha nie padła wśród wymienionych konkurentów.

Do Yamahy osobiście też mam zaufanie.

Od temperatury najczęściej padają kondensatory elektrolityczne. często jest to świadome działanie producenta, który celowo umieszcza elektrolity na pograniczu temperatury w pobliżu np. radiatorów. Jakie ma to znaczenie, nie trzeba się domyślać. Ma paść określonym czasie. na szczęście takie usterki nie są kosmicznie drogie w naprawie. Gorzej ma sie sprawa z całymi płytami HDMI i DSP. Koszt jednej to 1kzł, a to już zaboli.

Audiolab 8200CD+Roksan Kandy K2, Denon AVR-X3600H, plus komplet Dali Zensor 7.0 + Zensor Focal+Zenzor1 +Klipsch R-110SW. Było Onkyo TX-SR876, TX-NR676,duża wieża Diory kompletna, Altusy 120A, jeszcze dawniej Gramofon Artur + ZK140T

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.