Skocz do zawartości
IGNORED

wreszcie wybrałem kolumny epos m 12.2

mazor

Rekomendowane odpowiedzi

Gdy podłączono mi te głośniki już w pierwszej chwili wiedziałem że to te jedyne, moje wrazenia z odsłuchu są bardzo pozytywne, ich konkurentem były KEF Q1. Powiem szczerze że EPOSY zdeklasowały rywala (TO SĄ TYLKO MOJE ODCZUCIA). dzwięk wydobywający się z tych podstawkowców jest bardzo szybki wyrażny, średnie są naturalne, wysokie są szczgółowe ale nie męczące, ogólnie powiem że głośniki zaskoczyły mnie swoją siłą, potęgą brzmienia. Brak mi słów do opisania moich wrażeń. Podobało mi sie też to że dzwięki nie były przebasowione (co spotykałem w wielu teoretycznie lepszych kolumnach). Elektronika na której słuchałem to, azur 540 r i dvd nad jakiś tani nawet nie widziałem co to za model. Bardzo polecam warto posłuchać.

no Eposy niezłe kolumny,jak sie podobały to nie dziwie sie ze taka decyzja.A Kefy słuchałes wygrzane czy podłączone nowe z pudła.Powiem Ci ze jak ja je nowe podłączyłem to grały DUZO skromniej od tego co teraz wyrabiaja.Korna wczoraj nawet puszczałem i podołały zadaniu ;).Tak wiec chyba mało jest takich kolumn zeby tak zmieniały charakter brzmienia po ok 100 godz grania.Ale odnosnie Eposów to tez kawał dobrej kolumny.Miłych odsłuchów.

pozdr

Mazor, przyznaj no się za jaką kwotę (+/-) kupiłeś te Eposy, skoro jako konkurenta stawiałeś Q1. Coś mi się wydaje, że różnica w cenie między tymi kolumnami bez wątpliwości tłumaczy przewagę Eposów.

Albo spotkałeś bardzo drogie Q1 albo niesamowicie tanie Eposy, skoro ustawiłeś je na jednym pułapie cenowym i wybierałeś między nimi.

Słuchając rozumu....

Chciałbym zaznaczyć że jeszcze ich nie mam w domu bo brakuje mi trochę kasy,(czekam do wypłaty) ale w tej chwili jestem zdecydowany na te kolumny. Nie o to chodzi że mogę kupić je okazyjnie chodzi o to że mi bardzo odpowiadają brzmieniowo.A dlatego porównywałem te dwa modele bo kef Q1 były mi polecane i mają dobre recenzje tu na forum. (czy zawsze cena decyduje o jakości ?) Podejrzewam że gdybym poświęcił jeszcze ze dwa miesiące na poszukiwania, to może bym znalazł coś lepszego od EPOS-ów, bo ostatecznie gdybym się napalił mógłbym wydać do 4 kl.Cenę już ustaliliśmy na 2,4 kl(szczerze mówiąc myślałem że za kolumny o tej klasie brzmienia będę musiał zapłacić przynajmniej z 5 kl)

Otli. Mój amplituner to azur 540r. Na razie słucham radia, dvd kupie dopiero w styczniu lub lutym. Mam za mało kasy, abym mógł sobie pozwolić na kupno wszystkiego na raz, a nie chce kupywać byle czego i potem żałować. W salonie audio, jak słuchałem tych głośników, to płytki puszczane były z dvd azur 540 d.

Eposy lubią dużo prądu, ale Azur powinien je napędzić. Ja mam poprzedni CA 500 i gra na Totemach (też trudne) bardzo dobrze, ale przydałaby się im dodatkowa końcówka mocy. CD Azur jest bardzo dobre, więc warto. Te Eposy są chyba podstawkowe (może się mylę) - jeśli tak, warto zastosować dobre/stabilne/ciężkie podstawki. Eposy potrafią się odwdzięczyć pięknym dźwiękiem, zwłaszcza bas jest świetnie kontrolowany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.