Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do Onkyo

Mikolaj

Rekomendowane odpowiedzi

Witam..dawno mnie tu nie było..mam pytanie co do doboru frontowych kolumn..posiadam ampa tx-sr600 i mam max 1500zł do wydania,potrzebuje kolumn podstawkowych..ze wzgledu na mały pokój (9m2)..w dalekiej przyszłości bedzie to 15m2..wybieram pomiedzy B&W 601 S3 i B&W 602 S3,KEF Q1..wcześniej też zastanawiałem sie nad Tannoyami Fusion 2..Słucham dużo różnego rodzaju muzyki (tylko nie piszcie żebym kupił wzmaka stereo)..Lubie ciepły,szczegółowy dźwięk, niski bas i efekt 'znikniecia' kolumn..jeśli taki sie da uzyskać przy tej cenie i sprzecie..czesto słucham muzyki głośno..nie posiadam narazie klocka cddvd (mysle o hk dvd22,co wy na to do onkyo?)..wszystko idzie przez komputer (optical out)..Co według was niajlepiej pasuje do brzmienia Onkyo?..Więcej niż 1500zł nie moge wydac..Ciekaw jestem jak duża różnica jest w brzmieniu pomiędzy b&w 601 i 602..warto inwestować w 602? Narazie nie mam czasu przeprowadzić odsłuchu ale bezpośrednio przed kupnem najprawdopodobniej posłucham wszystkich kolumn..dodam że narazie beda stały na półce nie na stendach..jakieś 1,5-2m od słuchacza :| ..a was prosze o wypisanie swoich opinni..z góry dziękuje i pozdrawiam!

https://www.audiostereo.pl/topic/13437-kolumny-do-onkyo/

"Lubie ciepły,szczegółowy dźwięk, niski bas i efekt 'znikniecia' kolumn.."

słyszałem wszystkich wymienionych przez Ciebie kolumn,i jesli masz takie preferencje jak napisałes to zdecydowanie Kef-y.Prezentuja własnie takie brzmienie jak napisałes.Ja je tez z tego wzgledu wybrałem.Jesli chodzi o B&W to nawet nie bierz pod uwage bo reprezentuja całkowicie przeciwstawne brzmienie niz Ty wymagasz.Polecam posłuchac jeszcze Phonarów Compact 2 i AE Evo One.Ale jesli chodzi o znikniecie kolumn i najlepsza w tej klasie srednice to Kef to ma,no i fajny basik jak na taka mała konstrukcje,ale to dopiero po wygrzaniu bo nowe graja całkiem inaczej.

Pozdr

https://www.audiostereo.pl/topic/13437-kolumny-do-onkyo/#findComment-219650

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.