Skocz do zawartości
IGNORED

ESA Vivace czy Elac EL 121...? Pomozcie

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Zdjecia moich (jeszcze dlugo nie do sprzedazy):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dane techniczne i referencje znajdziesz na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) a ode mnie:

1. Ostatnio uzywam wzmacniaczy nie majacych klopotow z wysterowaniem jakichkolwiek kolumn, wiec trudno mi cos powiedziec n/t sterowalnosci. Na wyczucie - nie powinno byc klopotow, te 92dB efektywnosci chyba jest - jest tu wyraznie lepiej niz przy ich poprzednikach (B&W 602).

2. Ostrosc - z gatunku nie zakrywajacych niczego (zwolennicy klarownej gory beda szczesliwi), zwolennicy Wharfedali 8 (albo car-audio :-) pewnie nie wytrzymaja, szczegolnie na kiepsko nagranych plytach. Nie stwierdzam zadnego zapiaszczenia czy jazgotliwosci. Udana aplikacja tego Seasa.

3. Dynamika ponadprzecietna.

4. Bas - dla milosnikow niskoschodzacego basu punktowego, zero "miska", mlotek w leb, choc nie kafar.

Wady? Moze troche przeefektowione? Wymagaja ustawienia z duuuzym luzem (co prawda - jak kazde kolumny), u mnie 1.5m od tylnej sciany i po 0.6 od bokow.

Jestem z nich bardzo zadowolony.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

> Maro

Grałem na Phonarach P-30S - impedancja na tabliczce znamionowej to 6 a według niektórych żródeł mierzalnych to 4 Ohms. Moc Nominala/Music 140 / 190. Efektywność 92. Częstotliwość 29 - 22000. Dwu i pół drożne. Względem swojej ceny i pochlebnych opinii na pewno dynamiczne z dobrym, szybkim basem - schodzącym dość nisko. Nie są ostre, wręcz powiedziałbym są ciepłe w swoim charakterze. Ale pocelam opis w AUDIO 11/2000

• 4 lata później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.