Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz lub monobloki do Sonus Faber Olympica II

dfx5

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o pomoc w zakupie wzmacniacza do kolumn Sonus Faber Olympica III. Zastanawiam się na monoblokami Elektrokompaniet AW180 lub AW400.

Do kupienia jest też wzmacniacz Trilogy 925. Ponoć świetny.

Czekam na propozycję.

Bardzo dobre kolumny. Słuchałem ich w ubiegłym roku jak szukałem czegoś dla siebie. Z neat ultimatum i PMC 26 wypadły najlepiej. Ostatecznie wziąłem Pmc ale mniejsza z tym.

Z Tucana 2 zagrały bardzo plastycznym, dopelnionym i dociazonym dźwiękiem z ładna średnica. Bas mocny, sprężysty ale dość punktowy. Wokale aksamit, chociaż ogólnie dość "słodkie" to było brzmienie. Z Pmc było bardziej neutralnie w moim odczuciu.

Elektro to może być strzał w dziesiątkę dla nich. Primare a60 pre60 też bym spróbował a jest zestaw w niezłej cenie na ebay £5500 i na pewno kilka stów taniej by poszedł.

Myślę, że te kolumny najlepiej zagrają z mocnym tranzystorem niekoniecznie o ciepłej barwie. Chord też do takich należy.

PS.. Sorry ja słuchałem 2... 3 to za duże klamoty na mój pokój.

Wieza STEREO Technics :)

Bardzo fajne kolumny (kupiłem najpierw dla siebie do salonu, ale ostatecznie stanęły u mojego brata bo były trochę za głębokie), ale wbrew pozorom potrzebują mocnego wzmacniacza.

Electrocompaniety na pewno sobie z nimi poradzą, warto przy okazji sprawdzić Maca 302 i 452 jak będziesz pożyczał EC (ten sam dystrybutor), Hegel H30 też jest bardzo fajny i będzie pasował tak mocowo, jak i charakterem.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Troszeczkę namieszałem kolumny to Olympica III a nie taj jak to napisałem w temacie II- :)

H30 Hegla to niestety zbyt wysoka cena.

Huberto1984 gdzie Primare a60 i pre60 jest do kupienia?

Na ebay UK. Od dilera. £5000 na pewno do utargowania. Gdybym miał środki to sam bym spróbował tym pograć.

Sprawdź to na eBay

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wieza STEREO Technics :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.