Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana głośnika pod HERTZ Hsk 163.4

Damian_67150

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ;)

Poproszę o poradę.

Niskotonowy głośnik z w/w zestawu mi pierdzi i chciałbym go wymienić. Czy najlepiej wymienić oba jeśli jeden jest dobry, czy wystarczy tylko ten jeden niesprawny?

Poprosiłbym też o konkretny model głośnika jaki mógłby być tam włożony.

Z góry dzięki za odpowiedź ;)

Potrafisz się tutaj zarejestrować, a nie potrafisz wpisać w google'a hasła "HERTZ Hsk 163.4"?

Poniżej jeden z pierwszych linków, który wyskakuje. Masz tu wszystko.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja bym kupił takiego

No to trzeba by było dwie sztuki. Prawie 1300 euro, nie w kij dmuchał :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Potrafisz się tutaj zarejestrować,

No to trzeba by było dwie sztuki. Prawie 1300 euro, nie w kij dmuchał :)

To była cena za parę.

Można taniej i też dobrze z Etonem, Morelem itd. Mają być głośniki 4Ohmy Fs około 63Hz z Qts od 0,6 do 1,5 a i tak trzeba ingerować w zwrotnicę. No czasami można i zostawić starą.

image_POW160.2_1.jpg

To była cena za parę.

A to akurat mi umknęło (nobody's perfect). Ale w dalszym ciągu nie rozumiem dlaczego na wymianę nie wziąć oryginała czyli HV 165L. Będzie sporo taniej no i nie trzeba zmieniać zwrotnicy.

Ale w dalszym ciągu nie rozumiem dlaczego na wymianę nie wziąć oryginała czyli HV 165L.

No bo jak mu padły to chyba są lipne te herze. Ja kiedyś miałem Carpowery Neokick 165 i rozkleiło się górne zawieszenie. Akustycznie były super ale wilgoć dała radę papierowemu pierścieniowi co był pomiędzy gumą a koszem.

No bo jak mu padły to chyba są lipne te herze

Liczba mnoga zupełnie nieuprawniona. Padł mu jeden.

Ja kiedyś miałem Carpowery Neokick 165

Biorąc pod uwagę, że te głośniki są ponad połowę tańsze od HV 165L, to porównanie jest bez sensu.

Można taniej i też dobrze z Etonem

Eton, który pokazałeś jest w cenie tego HV, więc można założyć że prezentuje podobną jakość. Tyle, że wyjdzie dwukrotnie drożej bo autor wątku musiałby kupić dwa takie głośniki. No i dochodzi przeróbka zwrotnicy.

Podsumowując, uważam że powinien wstawić tam oryginalny głośnik.

Cena tam podana jest tylko za jeden głośnik?

Jestem zielony tak naprawdę w tych sprawach, a auto kupiłem już z tym zestawem i nie myślałem, że te rzeczy aż tyle kosztują.

Jest ewentualnie opcja, żeby wstawić tam jakiś podobny głośnik bez potrzeby przerabiania tej zwrotnicy? Czy ten oryginalny będzie najlepszym wyborem?

Cena tam podana jest tylko za jeden głośnik?

Niestety tak.

Jest ewentualnie opcja, żeby wstawić tam jakiś podobny głośnik bez potrzeby przerabiania tej zwrotnicy?

Podobny, rozumiem że tańszy? Musisz mieć świadomość, że zazwyczaj cena idzie w parze z jakością dźwięku. Wymiana na coś tańszego oznacza, że prawdopodobnie będzie to grało gorzej.

Mamy tutaj na forum zakładkę Auto Stereo. Spróbuj tam podpytać, o coś "taniego a dobrego".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.